Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@13:08:05 GMT

افزایش سلامت عمومی با توسعه پاتوق‌های محلی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۸۷۹۷

افزایش سلامت عمومی با توسعه پاتوق‌های محلی

تا جایی که این موضوع به روشی تأثیرگذار برای مقابله با مشکلات روزافزون روحی و روانی شهروندان تبدیل شده است. برای تحقق این هدف، طراحی فضاهای جمعی کوچک مقیاس (پاتوق‌ها، بوستان‌های همسایگی، فضاهای مکث و...) به‌عنوان کانون‌های جمعی به گونه‌ای که روابط ساکنان را تسهیل و نیازهای آنان را برآورده کند، می‌تواند نقش مؤثری در افزایش سلامت عمومی شهروندان داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اما نکته اصلی و مهم در این رابطه موضوع «ماندن در فضا» است. به عبارت دیگر، تعبیه امکانات نشستن در فضاهای عمومی و مناطق مسکونی از اهمیت بالایی برای تسهیل روابط شهروندان و افزایش سلامت عمومی آنها برخوردار است. ایجاد بستر مطلوب برای نشستن، زمینه مناسب برای فعالیت‌هایی که از جاذبه‌های اصلی فضاهای عمومی شهر هستند مانند خوردن، خواندن، بافتنی بافتن، بازی شطرنج، تماشای مردم، گفت‌وگو و... همان راهکارهای عملی است که مدیریت شهری می‌تواند برای تحقق این هدف به کار بگیرد. به این فضاها که بیشتر با مبلمان شهری یا فضاهای مناسب برای توقف و نشستن تجهیز شده‌اند در فرهنگ ما پاتوق می‌گویند که البته در کشورهای توسعه‌یافته به‌عنوان Meeting Place یا محدوده‌ای برای ملاقات یا وعده‌گاه تعریف می‌شود.  
از طرفی تأمین امنیت این پاتوق‌ها هم عامل مهم دیگری است که به حضور پررنگ‌تر شهروندان در پاتوق‌ها کمک می‌کند. اگر فضا برای آسایش و حضور ایمن و فعال شهروندان در شهرو پاتوق‌ها مناسب نباشد، نخستین قشری که از حضور در شهر محروم می‌شوند، گروه‌های ویژه یعنی سالمندان، معلولان و کودکان خواهند بود.

این در حالی است که این قشردرصد زیادی از استفاده‌کنندگان از فضای شهری را تشکیل می‌دهند و حضور کمرنگ‌ آنها در شهر و پاتوق‌ها و فضاهایی که به تقویت رابطه شهروندان کمک می‌کند به معنای افت کیفیت شهر و سلب معنای شهری از آن است. خوشبختانه در چند سال اخیر اقدامات خوبی برای زیباسازی منظر شهری، توسعه پاتوق‌های محلی فضاهای مکث و بوستان‌های همسایگی انجام شده که علاوه بر تقویت هویت محلی و همبستگی همسایه‌ها، نقش مؤثری در افزایش سلامت عمومی شهروندان دارد. به‌عنوان مثال دفتر توسعه محله‌ای صدر و زرگنده با همکاری اداره زیباسازی و شورایاران محله‌ها اقدام به طراحی فضاهایی مثل کوچه‌های دوستی قنات و کشانی کرده که به‌عنوان پاتوق محلی تأثیر مثبتی بر تقویت حس همبستگی محلی داشته است.  
 

کد خبر 618744 برچسب‌ها بهداشت روانی همشهری محله شهر روانشناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بهداشت روانی همشهری محله شهر روانشناسی افزایش سلامت عمومی پاتوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۸۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود

مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم گفت: با وجود اینکه اطلاع‌رسانی کافی برای اعلام ساعت جمع‌آوری زباله صورت گرفته، نزدیک به ۱۲ درصد پسماند شهر قم در روز جمع‌آوری می‌شود.

سیدمحسن میرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم فرهنگ‌سازی و آموزش را از موضوعات مهم خدمات شهری دانست و اظهار کرد: اگر شهروندان همکاری و مشارکت نداشته باشند، به شهر پاکیزه نخواهیم رسید.

وی در خصوص آموزش‌های شهروندی افزود: پساب خاکستری یا فاضلابی که در بعضی مناطق توسط برخی شهروندان وارد معابر شهری می‌شود یکی از مشکلات مهم محیط زیست شهری در قم است.

مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: طی هماهنگی با مرکز بهداشت و شرکت آب و فاضلاب مقرر شد که به شهروندان اطلاع‌رسانی کنند که تعداد زیادی توانستند با شبکه آب و فاضلاب ارتباط بگیرند و بسیاری از انشعابات وصل شد.

میرهادی عنوان کرد: زباله‌های خارج از نوبت که برخی شهروندان در بعضی مناطق خارج از منزل می‌گذارند یکی از معضلات محسوب می‌شود در حالی که ساعت اعلام شده برای جمع‌آوری پسماند از ۲۱:۰۰ تا ۶:۰۰ است.

وی گفت: نزدیک به ۱۲ درصد از پسماند شهر قم در روز جمع‌آوری می‌شود، با وجود اینکه اطلاع‌رسانی لازم به شهروندان انجام شده است و امیدواریم با همراهی مردم بتوانیم زباله روز را کاهش دهیم.

کد خبر 748158

دیگر خبرها

  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • اجرای طرح ایستگاه قانون در استان همدان
  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است
  • توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد
  • توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد