Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، زنان در سنین میانسالی وارد دوره ای خاص از زندگی می شوند. یائسگی (Menopause) مرحله‌ای از زندگی و وضعیتی طبیعی در زنان است که همه آن را تجربه می کنند.

دوران یائسگی، زن را به لحاظ فیزیولوژیکی و روانی دچار بحران‌های عمیقی می‌کند در این دوران قاعدگی متوقف می شود و دوران باروری و تولید مثل به پایان می رسد و به‌دلیل نوسان شدید هورمونی، هر فرد بسته به شرایط بدنی و فیزیولوژیک، علائم متوسط تا شدیدی را تجربه می‌کند اما با بهره گیری از علم روز می توان علاوه بر حفظ سلامت جسمانی، قادر به حفظ سلامت روان نیز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته قابل توجه این است که عوارض دوران قبل از یائسگی، شدیدتر از این دوران است،  در ابتدا با کاهش ترشح استروژن عوارض بسیار شدید ایجاد و فرد دچار تغییر فشار خون، عصبانیت، زودرنجی و افسردگی می‌شود. عارضه دیگر این است که در این دوران، سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک به درستی کار نمی‌کند و از نظم خارج می‌شود و این امر گاهی  منجر به گشاد شدن و در مواردی هم تنگی عروق می‌شود و به همین دلیل این خانم‌ها گاهی در زمستان دچار تعریق می‌شوند یا در تابستان احساس سرما می‌کنند و این علائم ربطی به عوامل محیطی مثل سرما و گرما ندارد.

مشکلات استخوانی و چاقی در کمین خانم‌های یائسه

فریبا کوهدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلات استخوانی زنان در دوران یائسگی اظهار کرد: در هر بارداری و شیردهی، حدود ۳ تا ۶ درصد تراکم استخوانی به طور طبیعی از دست می‌رود و اگر خانم‌ها با تراکم استخوانی نامناسب وارد دوره بارداری شوند، تراکم استخوان، کمتر از حد طبیعی می‌شود و این قضیه می‌تواند تداوم پیدا کند و وقتی زنان وارد میانسالی می‌شوند، با مشکلات استخوانی بیشتری مواجه شوند.

او گفت: از دیگر مشکلاتی که خانم‌ها در سنین میانسالی با آن مواجه می‌شوند، مسئله اضافه وزن و چاقی است. یک باور غلط در جامعه وجود دارد و آن این است که به یک خانم باردار می‌گویند که «تو باید به اندازه دو نفر غذا بخوری» و در نتیجه این باور غلط میانگین کالری دریافتی روزانه زنان باردار ما بالاست، در حالی که باید این عدد ۲ هزار و ۳۰۰ کیلو کالری باشد، با افزایش میزان کالری مصرف و دو بارداری وزن خانم‌ها به شدت افزایش پیدا می‌کند و از طرفی ما با کم تحرکی خانم‌ها مواجه هستیم که می‌توان چاق و اضافه وزن را در دوران میانسالی به دنبال داشته باشد.

کوهدانی اظهار کرد: داشتن یک تغذیه مناسب و برنامه ریزی درست در تمام دوره‌ها به ویژه دوره بارداری، می‌تواند به سلامت مادر در سنین میانسالی و سلامت جنین در تمام طول زندگی، کمک شایانی کند. بی توجهی به تغذیه و بروز چاقی و اضافه وزن، خطرات متعددی مثل دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی عروقی و استخوانی را در خانم‌ها ایجاد می‌کند.

تغذیه قبل و بعد از دوران یائسگی

نرگس جوزدانی نرگس جوزدانی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد:  تغذیه خانم‌ها بعد از سن یائسگی نسبت به گروه‌های سنی دیگر متغاوت است و توصیه می‌کنم خانم‌ها از چند سال قبل از اینکه وارد سن یائسگی شوند سعی کنند، مواد غذایی حاوی استروژن مانند سویا را در برنامه غذایی قرار دهند تا در سن یائسگی با کاهش هورمون استروژن مواجه نشوند.

جوزدانی افزود: بعد از ورود به سن یائسگی مصرف سویا را توصیه نمی‌کنم به دلیل اینکه ممکن است که اثرات منفی در این سن داشته باشد. به دلیل اینکه در این سن میزان نیاز به آهن کمتر می‌شود، خانم‌ها در این دوران به میزان آهن زیادی نیاز ندارند همچنین خانم‌ها پس از ورود به سن یائسگی باید به این نکته توجه داشته باشند که میزان مصرف گوشت قرمز را به حد تعادل برسانند و مصرف گوشت قرمز را به ۳ روز در هفته برسانند.

او گفت: خانم‌ها در سن یائسگی حتما باید به مصرف نمک توجه داشته باشند و آن را کنترل کنند، در دوران یائسگی هورمون استروژن کاهش پیدا می‌کند و چربی وارد ناحیه ران، باسن و شکم می‌شود و به دنبال آن چاقی گلابی شکل با تجمع چربی در ناحیه پهلو و باسن و ران‌ها و چاقی سیبی شکل بروز می‌کند و خطر بروز بیماری‌های قلبی و فشار خون وجود دارد.

او بیان کرد: خانم‌ها بعد از سن ۵۰ سالگی ممکن است دچار پرفشاری خون شوند، بنابراین باید مواد غذایی پرچرب مانند جگر را از برنامه غذایی خود حذف کنند. همچنین خانم‌ها حتما در این سن باید به مصرف قرص‌های مکمل و ویتامین‌ها توجه داشته باشند.

به طور کلی توجه به تغذیه و سلامت از کودکی و پس از آن در دوران بلوغ، ضمانتی برای سنین میانسالی است و منجر به افزایش روحیه و داشتن زندگی سالم و با نشاط می‌شود.

علاوه بر این اهمیت به سلامت روان و دوری از استرس، داشتن خواب کافی و استراحت مناسب، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک قلبی و عروقی در دوران میانسالی و سالمندان بانوان دارد.

بیشتر بخوانید 

دوران یائسگی را با پیروی از نسخه‌های طبیعی به راحتی سپری کنید

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زنان و زایمان یائسگی زنان یائسگی خانم ها سنین میانسالی دوران یائسگی سن یائسگی خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۹۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • در سال ۱۴۰۲ در ورزش خراسان رضوی چه گذشت؟
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • شکست پرسپولیس قهرمانی لیگ را تضمین کرد/ سزای بازی دفاعی حذف شدن است/ نباید در غیاب بیرانوند سراغ پنالتی می‌رفتیم
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • اورژانس بانوان در قم راه‌اندازی می‌شود