Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@20:21:41 GMT

عراق دومین بازار صادراتی ایران

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۰۲۶۰

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه عراق دومین بازار صادراتی ایران به شمار می رود، گفت: ارزش صادرات کالایی ایران به عراق بطور متوسط ماهانه 500 میلیون دلار است. ناطقان:فرزاد پیلتن در مورد وضعیت تجارت بین دو کشور ایران و عراق گفت: در سه ماهه اول سال 1400 کشور عراق رتبه دوم  در بین کشورهای هدف صادراتی ما را به خود اختصاص داده و طی مدت یاد شده 9 میلیون و 611 هزار تن به ارزش دو میلیارد و 343 میلیون دلار کالا از ایران به عراق صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران، افزود: سهم بازار عراق در بازه زمانی یاد شده 22 درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران بوده است که در مقایسه با سه ماهه ابتدای سال گذشته 58 درصد از نظر ارزشی و از نظر وزنی 92 درصد رشد داشته ایم.

وی بیان داشت: در سه ماهه ابتدای امسال بیشترین میزان صادرات ما بعد از عراق به ترتیب به کشورهای امارات، ترکیه، افغانستان و هند بوده است.

پیلتن اظهار داشت: اما در لیست کشورهای همسایه هدف صادراتی به علاوه چین و هند عراق  در سه ماهه ابتدای امسال در رتبه اول با همان میزان صادرات قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: در این لیست کشور امارات دومین بازار هدف صادراتی ایران و کشورهای ترکیه، افغانستان و پاکستان سومین، چهارمین و پنجمین بازار صادراتی ایران را تشکیل می دهند.

پیلتن  اظهار داشت:  در 4 ماهه ابتدای امسال در مجموع 10 میلیون و 900 هزار تن کالا به ارزش 2 میلیارد و 800 میلیون دلار کالا به عراق صادر شده است.

* آمار صادرات برق و گاز به صادرات امسال اضافه شد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا بخشی از ارزش صادرات 4 ماهه امسال، حاصل الحاق میزان صادرات برق یا گاز  سال گذشته به آمار امسال، است، بیان داشت: میانگین صادرات ایران به عراق ماهانه حدود 500 میلیون دلار است و از آنجا که در سه ماهه ابتدای امسال 2 میلیارد و 340 میلیون دلار و در چهار ماهه ابتدای امسال 2 میلیارد و 800 میلیون دلار صادرات داشته ایم نشان می دهد که در بازه زمانی یک ماهه حدود 500 میلیون دلار کالا به عراق صادر شده است بنابراین بعید می دانم که آمار صادرات گاز و برق به صادرات امسال ایران به عراق اضافه شده باشد.

وی افزود: اما از آنجا که دسترسی به آمار صادرات کالاهایی را هم طی 4 ماهه گذشته نداریم با قاطعیت هم نمی توان گفت که آمار صادراتی بدون احتساب آمار صادرات برق یا گاز محاسبه شده باشد.

پیلتن بیان داشت: در 4 ماهه ابتدای امسال عراق باز هم در بین کشورهای هدف صادراتی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است و پس از چین، عراق  جزو مهمترین بازارهای صادراتی ایران به شمار می رود.

پیلتن بیان داشت: اما عراق در بین کشورهای همسایه هدف صادراتی به علاوه هند و چین رتبه نخست را در 4 ماهه اول به خود اختصاص داده است و بعد از آن کشورهای امارات، ترکیه و افغانستان در رتبه های بعد قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه در مجموع صادرات ایران به عراق در سال جاری از رشد خوبی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است، گفت: با توجه به رفع محدودیت های ناشی از ویروس کرونا و باز شدن مرزها تجارت ایران به عراق  تقریبا به شرایط عادی خود برگشته است.

* برگزار نشدن نمایشگاه‌ها به افزایش صادرات ضربه می‌زند

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: البته هنوز محدودیت هایی وجود دارد؛ به عنوان مثال به علت عدم برگزاری نمایشگاه ها در جمهوری اسلامی ایران امکان حضور هیات های تجاری عراق را در نمایشگاهها از دست داده ایم و علیرغم برنامه ریزی هایی برای برگزاری یک نمایشگاه در تیرماه این رویداد نمایشگاهی به علت مسائل و محدودیت های ناشی از کرونا برگزار نشد.

وی افزود: اما امیدواریم بتوانیم در ادامه با کاهش محدودیت ها و رونق فعالیت های نمایشگاهی و تبادل هیات های تجاری و برگزاری کمیته ها و کمیسیون های اقتصادی و تجاری روند صادرات به عراق به ویژه در نیمه دوم سال را افزایش دهیم.  

پیلتن بیان داشت: یکی از مهمترین مشکلات ما عدم همکاری دولت عراق در خصوص صدور ویزا برای فعالان اقتصادی و تجاری ما است که در حال پیگیری هستیم که این مشکل حل شود.
منبع: فارس برچسب ها: عراق ، بازار صادراتی ، ایران

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عراق بازار صادراتی ایران ماهه ابتدای امسال سه ماهه ابتدای صادراتی ایران بازار صادراتی ایران به عراق آمار صادرات هدف صادراتی میلیون دلار محدودیت ها سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۰۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال ۱۴۰۲، ۳۳۲ هزار و ۷۱۲ تن کالای غیرنفتی با ارزش ۳۰ میلیون دلار از استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.

سید امیرتیمور موسویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: میزان صادرات تولیدی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد، و میزان کل صادرات با بازرگانان طی این مدت بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار کرد: کلینکر سیمان، محصولات آرایشی بهداشتی، عصاره شیرین بیان، عصاره های گیاهی، صیفی جات، تره بار، ماهی و موکت کالا های عمده صادراتی استان طی سال ۱۴۰۲ بوده اند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ کالاهای غیر نفتی استان به کشور های آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس صادر می شدند، خاطرنشان کرد: طی این مدت زمان بیشترین حجم صادرات استان به کشور کویت بوده که بالغ بر پنج میلیون دلار کلینکر سیمان به این کشور صادر شده است.

موسویان تصریح کرد: طی سال ۱۴۰۲ به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در گمرک، کالای وارداتی به استان کهگیلویه و بویراحمد نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ صادرات غیرنفتی استان در بخش تولیدی بیش از ۱۰۰ درصد، و در بخش بازرگانان و واحدهای تولیدی در مجموع بالای ۳۰۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه صادرات غیرنفتی استان برای امسال در بخش تولیدی ۱۰ میلیون دلار و در کل ۳۰میلیون دلار هدف گذاری شده است، عنوان کرد: کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس عمده کشور های هدف صادراتی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

موسویان تصریح کرد: با توجه به ثبت کوتاژهای واحدهای صادراتی توسط گمرک استان، افزایش صدور کارت بازرگانی و بازاریابی بازرگانان و همین طور پیدا کردن اهداف صادراتی جدید صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد طی سال ۱۴۰۲ شاهد چنین رشدی بوده است.

وی بیان کرد: صادرات واحدهای تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد بالغ بر هشت میلیون دلار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی