Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

15 مرداد 1306، مجلس شورای ملی پست ریاست کل مالیه و اختیارات ناشی از آن را به رییس ‌الوزرا تفویض کرد.

15 مرداد 1333، امروز رسماً اعلام شد كه نفت ايران به نسبت هاي زير ميان اعضاي كنسرسيوم تقسيم گرديد. بريتيش پتروليوم، 40 درصد - رويال داچ شل، 14 درصد - استاندارداويل نيوجرسي، 8 درصد، سوكوني موبيل، 8 درصد، استاندارد كاليفرنيا، 8 درصد - تگزاس تگزاكو، 8 درصد - گالف، 8 درصد - دولتي فرانسه، 6 درصد.

همچنین در این روز، موج عظيمي از مخالفت هاي مردمي در اعتراض به قراردادي كه روز گذشته توسط علي اميني وزير دارايي با رئيس انگليسي كنسرسيوم نفت به امضا رسيد - و طي آن اميني متعهد به پرداخت غرامت شد - سراسر ايران را فراگرفت.

15 مرداد 1342، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با سرمایه یک میلیارد ریال تشکیل شد. همچنین در این روز، روابط اقتصادي ايران و امريكا در جلسه ‌اي با حضور وزير دارائي و سفير امريكا در تهران‌، مورد بحث و بررسي قرار گرفت‌.

15 مرداد 1352، مذاكراتي به منظور خريد يك كارخانه توليد كاغذ ميان مقامات اقتصادي ايران و چند كشور خارجي ازجمله دولت كانادا آغاز شد.

15 مرداد 1354، شاه دو اصل دیگر به اصول خود افزود: 1- عرضه سهام کارخانه‌ های دولتی به مردم 2- تعیین قیمت واقعی اجناس توسط دولت و مبارزه با گرانفروشی.

15 مرداد 1356، قانون روابط موجر و مستاجر در این تاریخ نوشته شده و مرکز اسناد ملی آن را منتشر کرده است. این سند حاوي قانون روابط موجر و مستاجر است كه طبق اصل بيست و هفتم قانون اساسي، در قالب 6 فصل، 32 ماده و 17 تبصره تدوين شده است.

15 مرداد 1375، رئیس جمهور آمریکا متن قانوني مجازات هاي مالي شركت هاي خارجي سرمايه ‌گذار در بخش هاي نفت و گاز ایران و لیبی را امضأ كرد. به موجب اين قانون شركت‌ هاي خارجي كه بيش از 40 ميليون دلار در سال در بخش نفت و گاز ايران و ليبي سرمايه ‌گذاري كنند، توسط امريكا مجازات اقتصادي خواهند شد.

15 مرداد 1390، یک موسسه بزرگ بین‌المللی که درحوزه اعتبارسنجی فعالیت می‌کند در اقدامی بی‌سابقه اعتبار مالی آمریکا را یک رتبه کاهش داد و برای اولین بار این کشور را از بالاترین سطح اعتبار مالی که اوراق قرضه این کشور را عاری از هر گونه ریسک عدم بازپرداخت معرفی می‌کند محروم ساخت.

15 مرداد 1395،  آمارهای منتشر شده نشان می داد که حجم نقدینگی تا انتهای خردادماه سال‌ 95 به ۶۱۷ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان رسیده است که در مقایسه با مقدار این شاخص در خردادماه سال 94، رشد قابل‌توجهی به‌میزان ۷/۳۰ درصد را داشته است.

15 مرداد 1396، بر اساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری اعلام شد که تقبل زیان انباشته شرکت ‌ها از سوی صاحبان سرمایه مشمول مالیات بر درآمد نمی ‌شود. 

15 مرداد 1397، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از فراهم بودن زیرساخت‌های لازم برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه خبر داد و گفت: درآمدهای دولت با این شیوه افزایش می‌یابد.سیدکامل تقوی نژاد با بیان اینکه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه به‌عنوان یک پیشنهاد مطرح شده است، گفت: این پیشنهاد هنوز به کارگروه‌های تخصصی برای بحث و بررسی ارجاع نشده است.تقوی نژاد با تاکید بر اینکه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه یکی از انواع مختلف مالیات است که در کشورهای مختلف در حال اجرا است، افزود: اگر شرایط اخذ چنین مالیاتی در کشور ما فراهم شود اجرای آن می‌تواند مثمر ثمر باشد.وی با بیان اینکه باید در فکر افزایش درآمدهای دولت باشیم، تصریح کرد: اخذ مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند درآمدهای دولت از حوزه مالیات را افزایش دهد.تقوی نژاد با تاکید بر اینکه بنده موافق اخذ چنین مالیاتی هستم، گفت: خوشبختانه سازوکارهای اخذ چنین مالیاتی فراهم شده و مشکلی در اجرای آن وجود ندارد.

15 مرداد 1398، سید‌محمود علوی وزیر اطلاعات گفت: سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره‌کل اطلاعات استان هرمزگان یک شبکه تخلفات ارزی را شناسایی کرده و به دام انداختند. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت اطلاعات، علوی ادامه داد: متخلفان طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ اقدام به ثبت یا اجاره تعدادی شرکت تجاری صوری کرده و پس از پرداخت میلیون‌ها تومان رشوه توانسته‌اند اقدام به ثبت سفارش واردات کالا‌های اساسی و دریافت بیش از ۲۵۰ میلیون دلار ارز دولتی از بانک‌های مختلف کنند.

15 مرداد 1399، پرونده بورس تهران در نیمه نخست تابستان با ثبت رشد ۶۰ درصدی شاخص کل بسته شد و این نماگر بر فراز سوپرکانال دو میلیون واحد ایستاد. سهامداران در این مدت میانگین روزانه ۴/ ۱ درصد سود به خانه بردند. ضمن آنکه شاهد افزایش ۸۷ میلیارد دلاری ارزش کل بازار بودیم و بیش از ۵۶ هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان پول حقیقی جذب سهام شد. در عین حال طی آخرین روز کاری با ثبت رکوردی جدید در جریان عرضه‌های اولیه، شاهد مشارکت بیش از ۶ میلیون نفری در بورس تهران بودیم.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو علی داوودی محمدرضا گرایی حسن یزدانی امیرحسین زارع اقتصاد در گذر زمان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران المپیک 2020 توکیو علی داوودی محمدرضا گرایی حسن یزدانی امیرحسین زارع اخذ مالیات بر عایدی سرمایه ایران و جهان 15 مرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!

صندوق سهامی ETF سرو از سال ۱۳۹۸ تا‌کنون ۱۳۵۰ درصد بازدهی کسب کرده، به‌عبارتی سرمایه‌ ۱۰۰ میلیونی افراد در این صندوق ۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان شده است.

برخلاف باور عموم، بورس در بلند‌مدت بازدهی بالاتری از سایر بازارهای مالی(طلا، ارز، مسکن و…) داشته است. مهم‌ترین علت ضرر افراد در بورس نداشتن دانش و خرید سهام بدون تحلیل و بررسی کافی است که با تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مساله حل شده است.

نگاهی به عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری اثبات می‌کند بورس بازاری است که می‌تواند از تمامی بازارها مانند طلا، دلار، مسکن و... بازدهی بیشتری داشته باشد. برای نمونه یکی از نمادهای بورسی بنام صندوق ETF «سرو» توانسته در ۵ سال گذشته سود یا بازدهی ۱۳۵۰ درصدی داشته باشد که از طلا، دلار، مسکن حتی شاخص کل بورس بیشتر بوده است.

*برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان سایت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج یا صفحه «صندوق سهامی سرو» را باز‌کنید یا با شماره 02179326 تماس بگیرید.

نماد‌ ETF «سرو» چیست و چگونه بازدهی ۱۳۵۰ کسب کرده است؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری ابزارهای نوینی هستند که برای سرمایه‌گذاری عامه مردم در بورس طراحی شده است، با این صندوق‌ها بورس از یک بازار خاص و حرفه‌ای به یک بازار عام برای تمامی افراد جامعه تبدیل شده است و تمامی افراد با هر سن و دانشی می‌توانند برای آینده خود در بورس سرمایه‌گذاری کنند.

این صندوق‌ها توسط معامله‌گران حرفه‌ای و با تجربه بورسی مدیریت می‌شود و افراد با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها در واقع غیر‌مستقیم وارد معامله‌گری بهترین سهم‌های بورس می‌شوند، این صندوق‌ها مانند ETF «سرو» بازدهی بالاتر از شاخص‌کل بورس و افرادی که مستقیم سهام می‌خرند بازدهی بالاتری کسب می‌کنند.

برای مثال صندوق ETF «سرو» از سال ۱۳۹۸ تا کنون ۱۳۵۰ درصد بازدهی کسب کرده در حالی که افرادی که مستقیم سهام‌ شرکت‌های بورسی را خریداری کردند بعضا همچنان در ضرر هستند و یا از شاخص‌ بورس جا مانده اند.

ETF «سرو» مناسب سرمایه‌‌گذاری کدام افراد است؟

افرادی که دانش و وقت معامله‌گری در بورس را ندارند افرادی که می‌خواهند با پول کم و ماهانه سرمایه‌گذاری کنند، حداقل ۵۰۰ هزار‌تومان افرادی که می‌خواند ارزش پول خود را در برابر تورم حفظ کنند افرادی که می‌خواهند در بلند‌مدت بیشتر از طلا، مسکن و دلار و... سود بیشتری کسب کنند افرادی که می‌خواهند برای آتیه فرزندان خود سرمایه‌گذاری کنند و...

با خرید نماد ETF «سرو» چه میزان بازدهی یا سود کسب می‌کنیم؟

بازدهی یا سود سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها بستگی به وضعیت شاخص بورس و عملکرد صندوق‌ها دارد، عملکرد گذشته ETF «سرو» نشان می‌دهد این نماد همیشه از شاخص‌کل و سایر بازارها مانند طلا، دلار، مسکن، خودرو و... سود یا بازدهی بیشتری داشته است.

نقد‌شوندگی و نحوه برداشت سرمایه از ETF «سرو»

بازدهی بالاتر از شاخص، صرفا یکی از مزایای ETF «سرو» است، یکی دیگر از مزیت‌های این صندوق، نقدشوندگی نامحدود به دلیل بازارگردانی مناسب است. افراد هر زمان که اراده کنند می‌توانند پول خود را به قیمت همان لحظه از صندوق خارج کنند و برخلاف سایر سهم‌ها در صندوق ETF «سرو» صف فروش شکل نمی‌گیرد.

نقد شوندگی سریع یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی است که دارایی‌های دیگر از آن برخوردار نیستند، مثلا سکه، طلا، خودرو، مسکن و... را نمی‌توان به راحتی نقد کرد و تشریفات فروش و هزینه‌های اضافی دارند.

ETF «سرو» چه میزان دارایی تحت مدیریت دارد؟

دارایی تحت مدیریت صندوق‌ها به معنای اعتماد مردم به عملکرد و مدیریت این صندوق‌ها است، در حال حاضر صندوق سهامی سرو بیش از 15 هزار ۱۰۰ میلیارد ریال دارایی تحت مدیریت دارد که جزو بهترین‌ها در بورس ایران است.

*چگونه در صندوق سهامی سرو سرمایه‌گذاری کنیم؟

صندوق سهامی سرو ETF است و بر روی تابلوی معاملات بازار سهام قابل خرید و فروش است، افرادی که کد‌بورسی دارند می‌توانند به راحتی با جستجوی نماد «سرو» این صندوق را خریداری کنند. و افرادی که کد‌بورسی ندارند می‌توانند با شماره 02179326 تماس بگیرند و با دریافت کد‌بورسی در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند.

کدبورسی دارید / ورود به سامانه معاملاتی کارگزاری / رفتن به قسمت جستجو / وارد کردن عبارت «سرو» / خرید به میزان دلخواه کد بورسی ندارید / تماس با شماره 02179326 / دریافت کدبورسی / خرید نماد سرو

برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید به صفحه «صندوق سهامی سرو» مراجعه کنید و شماره خود را ثبت کنید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!