Web Analytics Made Easy - Statcounter

قحطی بزرگ ۱۹۱۹ - ۱۹۱۷، بی‌تردید بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ ایران و بسیار فراتر از همه فجایع پیش از خود بوده است. کتاب «قحطی بزرگ» نشان می‌دهد ۸ تا ۱۰ میلیون ایرانی، ۴۰ تا ۵۰ درصد کل جمعیت ایران، در اثر گرسنگی و مرض‌های ناشی از آن و سوء تغذیه از میان رفته‌اند.

خبرگزاری میزان - با وجود بی‌طرفی ایران در جنگ جهانی اول، در طول این جنگ به ضربات و خسارت جبران ناپذیری بر پیکره میهن و ملت ما وارد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود بی‌محابای قوای بیگانه و نیروهای متخاصم به خاک ایران در فقدان یک دولت قوی و متمرکز و دارایی سامانه اداری کارآمد، هرج و مرج و ناامنی و پراکندگی و بی‌ثباتی را دامن زده و به تشدید ضعف دولت مرکزی و ضخامت حال و وضع اقتصادی و اجتماعی مردم ایران انجامید. در نتیجه ایران بی‌طرف که با هیچ کشوری در جنگ نبود، تقریباً به اندازه یک کشور در حال جنگ خسارات و خرابی تحمل کرد.

در میان آن همه نابسامانی و بدبختی، بروز قحطی بزرگ و فراگیر در ایران مزید بر علت شد. قحطی‌ای که علاوه بر خشکسالی چند ساله، حضور نیرو‌های بیگانه - به ویژه قوای انگلیس - در تشدید آن مؤثر و بلکه از علل اصلی آن بود؛ در نتیجه آن شمار زیادی از مردم ایران، در ابعادی باورنکردنی به ورطه مرگی هولناک افتادند.   کتاب «قحطی بزرگ» بازبینی و تکمیل شده کتاب نخست «محمدقلی مجد» درباره قحطی بزرگ ۱۹۱۹_۱۹۱۷ است که در ۲۰۰۳ منتشر شد. خبرگزاری میزان در سلسله برش‌هایی، به بازخوانی این کتاب می‌پردازد.   *** کالدول گزارش می‌کند:
پیشرفت‌های مشخصی صورت گرفته است، اکنون پرداخت‌های ماهانه دولت انگلیس دولت ایران را قادر ساخته تا نیاز‌های جاری اداری خود را تامین کند. زمان قابل توجهی است که هیچ مبلغی پرداخت نشده است؛ اما کل بدهی ناشی از این مساعده‌ها تا پایان جنگ مبلغ زیادی خواهد شد. بهره و سررسید این مساعده‌ها هنوز مشخص نیست، اما در پایان جنگ مشخص خواهد شد.
شش ماه بعد وایت گزارش می‌کند:
مساعده‌های ماهانه دولت انگلیس به کابینه فعلی به مبلغ سیصد و پنجاه هزار تومان ادامه دارد، اما هیچ برنامه مشخصی برای بازپرداخت آن‌ها و یا بهره ناشی از آن‌ها تاکنون صورت نگرفته است.
سه ماه بعد وایت گزارش می‌کند اوضاع مالی دولت بسیار بهبود یافته است: مالیه ایران در اسف انگیزترین وضعیت قرار داشت و خزانه، منابع کافی برای ضروری‌ترین نیاز‌های روزانه دولت را در اختیار نداشت. دولت انگلیس آماده و مایل به کمک بود و از هنگامی که کابینه وثوق الدوله در اوت ۱۹۱۸ قدرت را به دست گرفته است، انگلیس ماهانه سیصد و پنجاه هزار تومان مساعده به دولت ایران پرداخت کرده است.
این «مساعده‌ها» تا سقوط کابینه وثوق الدوله در ژوئن ۱۹۲۰ ادامه یافت. علاوه بر پرداخت‌های ماهانه به کابینه وثوق‌الدوله، اوضاع مالی نیز بهبود یافته بود. کالدول خبر می‌دهد هزینه‌های دولت ایران کاهش یافته بوده است. به طور مشخص، انگلیسی‌ها کنترل قزاقخانه را به دست گرفته بودند و هزینه‌های آن را پرداخت می‌کردند و ژاندارمری ایران نیز به کلی منحل شده بود. او شرح می‌دهد:
دولت ایران علاوه بر دریافت مازاد درآمد گمرکات جنوب، همان طور که گفته شد ماهانه مساعده‌های خاصی از دولت انگلیس دریافت می‌کرد. علاوه بر این، هزینه‌های دولتی آن‌ها با توجه به این که شمار نیرو‌های ژاندارمری به کمتر از سه هزار نفر نسبت به هشت هزار نفر پیشین، کاهش یافته و فوج قزاق نیز هم اکنون از سوی انگلیس تامین مالی می‌شود، بسیار کاهش یافته است.
کالدول این گونه نتیجه گیری می‌کند:
به این ترتیب ایران در موقعیتی است که تا زمان ادامه جنگ قادر به تامین نیاز‌های آتی خود هست. پس از جنگ موقعیت آن به سختی می‌تواند تا این حد مطلوب باشد.
کالدول می‌افزاید: «قدرت شاه نابود شده است و هیچ چیز هم جای آن را نگرفته است.»   بیشتر بخوانید: تورم افسار گسیخته و افزایش هنگفت سطح قیمت‌ها در دوران جنگ   انتهای پیام/ برچسب ها: قحطی بزرگ قحطی ایران انگلیس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قحطی بزرگ قحطی ایران انگلیس دولت انگلیس دولت ایران قحطی بزرگ مساعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراز خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش در لندن

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ قشر‌های مختلف مردم انگلیس همصدا با حامیان فلسطین در کشور‌های مختلف جهان بار دیگر با برافراشتن هزاران پرچم فلسطین، خیابان‌های مرکزی لندن را با صحنه اعلام همبستگی با ملت فلسطین و ابراز خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش مبدل کردند.
فریاد خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش و اعلام همبستگی با ملت فلسطین همزمان با گسترش جنبش دانجشویی حامی آرمان فلسطین از آمریکا و تا اروپا و در لندن همچنان ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهارات:

۱ – کلر – فعال مدنی 
۲ – شهروند انگلیسی 
۳ – شهروند انگلیسی 

خانم کلر، فعال مدنی در انگلیس که در این تظاهرات حاضر شده است می‌گوید: دولت بریتانیا از آتش بس در غزه حمایت نمی‌کند، ریشه این سیاست برمی گردد به صدور اعلامیه بالفور درسال ۱۹۴۸ که زمینه تاسیس رژیم اسراییل رو فراهم کرد. کشتار فلسطینیان و اشغال سرزمین‌شان با همکاری و حمایت دولت بریتانیا بیش از هفت دهه است که دامه یافته و ما در اعتراض به تداوم این سیاست شرم آور اینجاییم. از دولت می‌خواهیم به خواست اکثریت احترام بگذارد.
معترضان با نوشته‌ها و شعارهایشان دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی را شریک جنایات این رژیم در نسل کشی فلسطینیان و راه ملت‌ها را جدای از آنها دانستند.
یک شهروند انگلیسی در این باره می‌گوید: ما اینجاییم تا اتحادمان را با ملت فلسطین نشان دهیم. واقعیت جامعه ما این جمعیتی است که ماههاست در خیابان‌ها توقف نسل کشی فلسطینیان را خواستارند و از آزادی فلسطین حمایت می‌کنند. با حمایت دولت‌های غربی از نسل کشی فلسطینیان نقاب از چهره آنها کاملا کنار رفته و ملت‌ها از دانشجویان آمریکا گرفته تا شهر‌های مختف اروپا نشان دادند که اسراییل و حامیانش باید از آینده خودشان بترسند.
یک خانم جوان انگلیسی که در تظاهرات همبستگی با ملت فلسطین حضور یافته است، نیز می‌گوید: دلیلش چیست که دولت‌های غربی به رغم کشتار ده‌ها هزار نفری مردم فلسطین از آتش بس در غزه حمایت نمی‌کنند؟ این سوالی است که همچنان بی پاسخ مانده است. دولت و مجلس ما آشکارا با خواست اکثریت جامعه مخالفت می‌کنند که هفت ماه آست آتش بس در غزه و توقف نسل کشی فلسطینیان را در خیابان‌ها فریاد می‌زنند.
حضور گسترده یهودیان و خاخام‌ها در راهپیمایی همبستگی با ملت فلسطین نشان می‌دهد توجه به آرمان فلسطین قشر‌های مختلف مردم از ادیان و ملیت‌های گوناگون را به هم پیوند داده است.
با اینکه بر اساس نتایج نظرسنجی‌ها، بیش از ۷۵ درصد مردم انگلیس خواهان اتش بس فوری در غزه و توقف نسل کشی فلسطینیانند و هفت ماه است که بی وقفه هر هفته این خواسته را در خیابان‌های مرکزی پایتخت و دیگر شهر‌های انگلیس فریاد می‌زنند، اما دولت انگلیس به رغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی مانند اغلب دولت‌های غربی حتی حاضر نشده است ارسال بمب و جنگ افزار برای رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

 

دیگر خبرها

  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تل‌آویو درهم شکست
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تلاویو درهم شکست
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌‌ها
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • وزیر خارجه اردن: حماس آتش جنگ غزه را روشن نکرد
  • فیلم کامل ادعاهای جنجالی محسن افشانی علیه توماج صالحی
  • انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند
  • نتیجه بررسی ادامه روند پرداخت طرح فجرانه به زودی اعلام می شود
  • دولت انگلیس بخشی از محور نسل‌کشی در غزه است
  • ابراز خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش در لندن