Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@18:09:47 GMT

چرا تونسی‌ها دیکتاتور سعید را دوست دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۳۸۵۱

«عروسی مِجری»، گارسون ۴۰ ساله، خوش شانس است که شغل دارد هرچند دریافتی‌اش ۷ دلار و ۲۰‌سنت در روز باشد. از یک دهه پیش که او در کافه‌های تونس شروع به کار کرد، تغییرات زیادی در این کشور رخ داده، اما در درآمد‌های او هیچ تغییری رخ نداده است. «وی ویان لی» در گزارش ۵ اوت برای نیویورک تایمز نوشت: از سال ۲۰۱۱ که تونس از یک کشور استبدادی به نخستین دموکراسی عربی تبدیل شد، اما هیچ تغییری در زندگی او رخ نداد و «مجری» همچنان مجبور است که به سختی فرزندان خود را تغذیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید: «دموکراسی برای ما هیچ دستاوردی نداشت. اگر کسی مانند من سال‌ها در همان وضعیت سابق بماند، پس چرا دست به انقلاب زدیم؟» برای بسیاری از تونسی‌ها، این دهه چیزی نبود جز دهه سرخوردگی و ناامیدی: سرخوردگی از بیکاری، فقر روزافزون و حس گسترده‌ای از اینکه رهبران‌شان هیچ اهمیتی به ملت خود نمی‌دهند. زن و مرد در دریا جان خود را از دست می‌دهند؛ دلیل آن چیزی نیست جز میل به مهاجرت و خروج از کشوری که همه‌چیزشان را گرفته است. آن‌ها در جست‌وجوی فرصت به ایتالیا و کشور‌های دیگر می‌روند. برخی از آن‌هایی هم که مانده‌اند از فرط ناامیدی خود را به آتش می‌کشند.

«نقطه جوش» ماه گذشته فرارسید زمانی که تونسی‌ها که از فساد و بی‌کفایتی به تنگ آمده بودند به خیابان‌ها ریختند و با حمایت از رئیس‌جمهور «قیس سعید» به او اجازه دادند که قدرت را از دیگر مقام‌های دولتی بگیرد و خود همه‌کاره شود. او هم پارلمان را ۳۰ روز تعلیق کرد، نخست‌وزیر را اخراج کرد و دادستان کل را به انتخاب خود برگزید و اعلام کرد که مقام‌های فاسد و نخبگان سیاسی فاسد را تحت پیگرد قرار خواهد داد.

مخالفان سیاسی‌اش – و بسیاری از غربی‌ها- این اقدام را «تسخیر غیرقانونی قدرت» نامیدند، البته اگر نخواهیم آن را کودتای قانونی بنامیم. اما به نظر می‌رسد که به گفته یک شرکت مشاوره‌ای محلی با نام «Emrhod Consulting» سعید از حمایت بیشتر تونسی‌ها (نزدیک به ۹۰ درصد) برخوردار است. «مونیکا مارکس»، استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه نیویورک می‌گوید: «این درک در میان بسیاری از مردم در تونس وجود دارد که آن نهادی که آن را دموکراسی می‌نامند نتوانسته راه به جایی ببرد.»

گزارشگر نیویورک تایمز می‌نویسد که هنوز زود است دموکراسی تونس را «مرده» بپنداریم. به نظر می‌رسد بیشتر مردم تونس رویکردی «مبهم» در پیش گرفته‌اند: از یکسو تا زمانی که سعید بتواند وعده‌های خود را عملی کند به او مهلت داده‌اند؛ اما در عین حال این به معنای اشتیاق به بازگشت به دیکتاتوری نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تونس تونسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) سعید جلیلی و فیدل کاسترو در یک قاب

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید
  • «آلاء» برگزیده مونودرام تونس شد
  • فیلم| علیه خزان شرافت و دروغ دموکراسی در صحن علنی پارلمان اصفهان
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • حزب‌الله: خیزش دانشجویی در غرب، دروغ‌ بودن ادعای دموکراسی دولت‌ آنها را فاش کرد
  • (عکس) سعید جلیلی و فیدل کاسترو در یک قاب
  • مرز‌های دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • استخوان‌های لیبرال دموکراسی غرب و صهیونیسم در حال شکسته‌شدن است