Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@05:18:27 GMT

صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۶۰۰۷

به گزارش بورس تابناک، صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات، برای نخستین‌بار در سال ۱۹۶۰ در ایالات‌متحده آمریکا پدیدار شدند تا به همه سرمایه‌گذاران، به‌ویژه سرمایه‌گذاران خرد، امکان دسترسی به املاک و مستغلات درآمدزا را بدهند. از آن زمان به بعد، REITs در ایالات‌متحده از رشد و شکوفایی چشمگیری برخوردار شدند، به‌گونه‌ای که برای سایر کشورها الگو قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

REITs، برای نخستین‌بار، مزایای سرمایه‌گذاری در املاک تجاری را برای آمریکایی‌های کم‌درآمد به ارمغان آورد؛ مزایایی که پیش‌تر تنها از طریق واسطه‌های مالی بزرگ در دسترس افراد ثروتمند قرار می‌گرفت.

قوانین و مقررات REITs طی دوره‎های مختلف، اصلاح شده است تا آنها را به ابزار مالی جامعی بدل کند که به همه آمریکایی‌ها اجازه بدهد از مزایای سرمایه‌گذاری در املاک تجاری با کیفیت بالا برخوردار شوند. امروزه، حدود ۱۴۵ میلیون آمریکایی (حدود ۴۳‌درصد از خانوارهای آمریکایی)، سهامدار یونیت‌های REITs هستند.

REITs که به یک صنعت در زمینه املاک و مستغلات تبدیل شده‌، همچنان در حال توسعه و پیشرفت ابزارهای خود است تا سرمایه‌گذاران متنوع‌تری را جذب خود کنند و به هدف خود که تنوع بخشیدن به ابزارها و امکانات مختلف سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات است، برسند.

پس از آمریکا، هلند دومین کشوری است که REITs را ایجاد کرد و سپس، استرالیا آن را اجرایی کرد. اگرچه سنگاپور نخستین کشور آسیایی است که در سال ۱۹۹۹، قوانین آن را در کشور خود معرفی کرد، اما ژاپن نخستین کشور آسیایی است که REITs در آن ظاهر شدند. انگلستان، فرانسه و اسپانیا، به همراه ۲۲ کشور دیگر، در دهه نخست هزاره جدید، REITs را پذیرفتند.

این کشورها، نسبت به تغییرات اقتصادی واکنش نشان داده و قانون REITs را به‌طور مکرر برای حفظ جذابیت و ترویج سرمایه‌گذاری و تحریک اقتصادی به‌روز کردند.

برخورداری REITs از معافیت‌های مالیاتی، امکان پیش‌بینی جریان درآمدی و شفافیت درآمد، مناسب‌بودن بازه کلی، امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ با مبالغ کم، ریسک پایین سرمایه‌گذاری، فرصت مناسبی را ایجاد می‌کنند تا افراد با درآمد پایین و سرمایه خرد بتوانند در REITs سرمایه‌گذاری کنند.

در سال ۲۰۲۱، حداقل ۲۹ کشور در سراسر جهان REITs را ایجاد کرده‌اند و تا ۲۹ ژانویه ۲۰۲۱، شاخص جهانی که شامل ۴۹۰شرکت املاک و مستغلات در بورس اوراق بهادار از ۳۹ کشور جهان است، سرمایه بازار سهام آنها حدود ۷/ ۱تریلیون دلار را نشان می‌دهد.

بیشتر REITs، همانند سهام، به‌صورت عادی معامله‌ می‌شوند. این موضوع آنها را برخلاف سرمایه‌گذاری‌های مرسوم در املاک و مستغلات، از ویژگی نقدشوندگی بالاتری برخوردار می‎کند.

REITs در انواع گوناگونی از املاک، همچون ساختمان‌های مسکونی، هتل‌ها، ساختمان‌های پزشکی، مراکز بهداشتی و درمانی، خانه‌های سالمندان، ساختمان‌های اداری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروش، انبارها و غیره سرمایه‌گذاری ‌می‌کند.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، حدود ۵/ ۱ تریلیون دلار در REITs ایالات‌متحده سرمایه‌گذاری شده است و REITs به عنوان پرچینی در برابر تورم در نظر گرفته می‌شود و بازنشستگانی که نگران کاهش ارزش دارایی خود در برابر تورم هستند، سرمایه‌گذاری در REITs را درآمدزا می‌دانند که از درآمد آنها در برابر تورم در دوران بازنشستگی نیز محافظت می‌کند.

بازنشستگانی که به‌دنبال درآمد ثابت هستند و کمتر تحت‌تاثیر تورم قرار می‌گیرند، REIT را در نظر می‌گیرند. REITs در زمان تورم خوب عمل می‌کنند، زیرا در زمان تورم، اجاره‌بها افزایش می‌یابد و آنها این افزایش بها را به سهامداران خود منتقل می‌کنند و به درآمدزایی بیشتر آنها می‌انجامد. با توجه به ساختار قانونی آنها، REITs ملزم به پرداخت ۹۰ درصد از درآمد خود به سهامداران در قالب سود سهام هستند. این پرداخت‌ها معمولا سه ماهه یا ماهانه انجام می‌شود.

با گذشت زمان، اگرچه REITs و قوانین و مقررات حاکم بر آنها تکامل یافت تا نیازهای متغیر صنعت املاک و مستغلات و همچنین اقتصاد کشورها را برآورده سازد، اما در طول این فرایند، REITs همچنان به ماموریتی که کنگره آمریکا در ۱۹۶۰ تعیین کرده بود وفادار ماندند؛ برخورداری از مزایای سرمایه‌گذاری در املاک و درآمدزایی از آن، برای همگان و همیشه قابل دسترس است و امروزه نیز اینگونه عمل می‌کنند.

 

منبع: سنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو علی داوودی محمدرضا گرایی حسن یزدانی امیرحسین زارع صندوق های سرمایه گذاری ابزارهای مالی سرمایه گذاری المپیک 2020 توکیو علی داوودی محمدرضا گرایی حسن یزدانی امیرحسین زارع سرمایه گذاری در املاک املاک و مستغلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۶۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: در فاز نخست میزان توافقات و حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله شستا، صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق بیمه روستاییان و عشایر در استان ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.

محسن مولوی امروز، هشتم اردیبهشت‌ماه در نشست هم‌اندیشی نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ورود شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از برنامه‌های راهبردی استان بوده که در طول این دو سال به عنوان برنامه‌های اصلی مدنظر قرار گرفته و پیگیری شده است، اکنون شاهد حضور صندوق بازنشستگی کشوری، شستا و صندوق بیمه روستاییان و عشایر در بحث سرمایه‌گذاری در سطح استان هستیم.

وی افزود: در فاز اول قرار شد صندوق بازنشستگی کشوری طرح‌های توسعه شرکت شیرخشک پگاه و تکمیل زنجیره مورد نیاز این شرکت در استان انجام شود و برخی از نیازهای سایر شرکت‌ها و صنایع لبنی وابسته به صندوق بازنشستگی نیز در چهارمحال و بختیاری انجام شود، لذا در فاز نخست عملیات اجرایی سه طرح توسعه‌ای در شرکت شیرخشک پگاه در حال انجام است.

مولوی با بیان اینکه دستور واگذاری کشتارگاه صنعتی جونقان از جهاد کشاورزی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده که در شرف واگذاری است، بیان کرد: سرمایه‌گذار این طرح صندوق بازنشستگی کشوری مشخص شد، البته در کشتارگاه صنعتی جونقان دو اقدام باید توسط صندوق بازنشستگی کشوری انجام شود، ابتدا کشتارگاه صنعتی باید احیا و به ظرفیت اسمی خود برسد، یعنی به یک کشتارگاهی تبدیل شود که بتواند نیازهای اصلی استان و استان‌های مورد نیاز را تامین کند، در کنار احیای کشتارگاه قرار شد یکی از هلدینگ‌های وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری مجموعه کشت و صنعت ۳۰۰۰ راسی با ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را ایجاد کند.

مولوی ادامه داد: در کنار این مصوبه که عملیات اجرایی آن در سال جاری آغاز و به یک پیشرفت مطلوبی خواهد رسید، کشت و صنعت ۳۰۰۰ راسی دشت زرین توسط شستا انجام خواهد شد که حداقل حجم سرمایه‌گذاری۱۰۰۰ میلیارد تومان  است که در حال واگذاری زمین از جهاد کشاورزی به شستا هستیم و به محض واگذاری قطعی، عملیات اجرایی در دشت زرین آغاز می‌شود.

به گفته وی، میزان توافقات و حجم سرمایه‌گذاری در فاز نخست سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری از چهار پروژه دیگر از جمله تصفیه روغن خوراکی، کارتن‌سازی جونقان، کشت و صنعت ۵۰۰۰ راسی و پالایشگاه سامان در بحث سرمایه‌گذاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و افزود: در پالایشگاه سامان قرار شد سرمایه‌گذاری توسط صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بیمه روستاییان و عشایر و بخش خصوصی به صورت مشارکت سه جانبه اتفاق بیفتد.

مولوی بیان کرد: امید است در فازهای بعدی بتوان سرمایه‌گذاری‌های خوبی در سطح استان اتفاق بیفتد، زیرا اعتقاد داریم سرمایه‌گذاری‌ها متناسب با زیست بوم اشتغال استان هستند و اغلب مشکلاتی که به دلیل ورود نکردن سرمایه‌گذار داخلی بوده می‌تواند از این طریق حل و فصل شود.

وی اضافه کرد: در دور دوم سفر مصوبه‌ای گرفته شد که در صورت نیاز به تامین منابع مالی و تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد تومان از طریق شبکه بانکی به سرمایه‌گذاری‌های صندوق بازنشستگی کمک شود.

در این جلسه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز به مباحثی همچون نبود ساختمان مناسب برای انجام فعالیت‌های تشکل‌ها، لزوم دیده شدن بیش‌تر حوزه صنایع دستی، تهیه مصالح ساختمانی در بحث مسکن ملی از خارج از استان، سرمایه در گردش کارفرمایان، امنیت شغلی، معیشت و ایمنی کارگران، مباحث مالیاتی و بیمه‌ای کارفرمایان، افزایش هزینه پارکینگ برای کامیون داران در شهرکرد و اجرا نشدن درست قوانین پرداختند.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع اخذ «سند کاداستری» / صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک در یک سال
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع فرآیند اخذ«سند کاداستری»/صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک دریک سال
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها جهت شروع فرآیند اخذ سند کاداستری