Web Analytics Made Easy - Statcounter

خراسان رضوی در شرایط سر به سر و ناپایدار تأمین آب قرار دارد و تابستان امسال، هزار روستای بالای ۲۰ خانواری و ۳۰ شهر استان با تنش آبی مواجه هستند.

به گزارش قدس آنلاین، خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهره‌برداری در شهرستان‌های تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است که با توجه به کاهش بارندگی در سال آبی جاری، ذخایر آبی آنها افت چشمگیری داشته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله افت چشمگیر میزان ذخیره سدها در خراسان رضوی، امری بسیار خطیر است و باید جدی گرفته شود؛ زیرا از این ناحیه ممکن است ضرر و زیان‌های بسیاری به استان وارد شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در این زمینه می‌گوید: هم اکنون میزان ذخایر آبی سدهای خراسان رضوی در استان بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و فقط ۳۵ درصد از مخازن سدهای استان خراسان رضوی آب دارد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۷۲ درصد بود.

«محمد علایی» افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون، ۹۳ میلیون مترمکعب آب به سدهای خراسان رضوی وارد شده و اکنون حجم کلی آب ذخیره شده در سدهای استان، ۵۵۱ میلیون مترمکعب است که این میزان در سال گذشته هزار و ۵۷۲ میلیون مترمکعب بوده است.

علایی ادامه داد: مجموع حجم ذخیره آب سدهای بزرگ و در حال بهره‌برداری خراسان رضوی یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون مترمکعب است که یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب از این حجم، مربوط به «سد دوستی» مشترک بین ایران و جمهوری ترکمنستان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: هم‌اینک ۳۴ درصد از ذخیره سد دوستی آب دارد و ۶۶ درصد آن خالی از آب است و این در حالی است که میزان ذخیره آب سد دوستی در مدت مشابه سال گذشته ۶۶ درصد بوده است.

علایی افزود: در حوضه آبریز هرات نیز که بیش از ۹۵ درصد آب سد دوستی را تأمین می‌کند، خشکسالی شدیدی داریم و کمترین میزان آورده هریرود در ۸۵ سال گذشته مربوط به سال آبی ۷۹-۷۸ با ۱۶ میلیون مترمکعب آورده برای سد دوستی بود که این میزان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون به کمتر از پنج میلیون متر مکعب رسیده‌ است. این در حالی است که آورده هریرود برای کشور در گذشته‌ها به چهار میلیارد متر مکعب نیز رسیده بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌ رضوی نیز در زمینه وضعیت آبی شهرها و روستاهای استان گفت: این استان در شرایط سر به سر و ناپایدار تأمین آب قرار دارد و تابستان امسال هزار روستای بالای ۲۰ خانواری و ۳۰ شهر استان، با تنش آبی مواجهند.

«سیدابراهیم علوی» افزود: شرایط تأمین آب سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در نقاط شهری و روستایی استان با توجه به کاهش بارش‌ها در سال آبی جاری و افزایش دما به میزان ۶ درجه در مقایسه با سال قبل، بسیار سخت شده و این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود گرمای هوا تشدید شود. ۴۵۰ پروژه برای گذر از تنش آبی امسال در خراسان رضوی تعریف شده که در حال اجرا است و ۶ هزار و ۳۱۹ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه‌های تنش آبی استان نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌ رضوی گفت: حفر و تجهیز چاه، اجرای خطوط انتقال و شبکه توزیع و مخازن ذخیره برای تعدیل مشکلات ناشی از خشکسالی، از جمله این پروژه‌ها است که با اجرای آن، هزار و ۲۳۶ لیتر بر ثانیه به توان تولید آب شهرها و ۳۳۳ لیتر هم به ظرفیت آب شرب روستاهای استان افزوده خواهد شد. میزان برخورداری این شرکت برای تأمین اضطراری روستاهای زیر پوشش، ۳۰ دستگاه ژنراتور دیزل است که این تعداد ناکافی است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی تنش آبی مدیرعامل شرکت آب میلیون مترمکعب خراسان رضوی سال گذشته سد دوستی تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خالی فروشی» حواله خودرو

یک مقام مسوول در بنیاد شهید و امورایثارگران اخبار معامله حواله خودرو وارداتی ایثارگران را تکذیب و تاکید کرد که نه حواله‌ای صادر شده و نه خودرویی از این مسیر وارد کشور شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، در اسفندماه سال گذشته آگهی مربوط به خرید و فروش حواله جانبازان و ایثارگران با قیمت‌های میلیاردی در بسیاری از پلتفرم‌های معاملات خودرو، حاشیه ساز شد.

خودرو‌هایی که واردات آن‌ها برای جانبازان و ایثارگران مجاز اعلام شده بود شامل بنز، بی ام و، تویوتا، نیسان و ... می‌شد.

محصولات خارجی که ورود آن برای وارد کنندگان عادی غیرمجاز اعلام شده بود.

طبق آیین نامه ابلاغ شده، جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد مجاز به واردات تا سقف قیمت ۲۵ هزار یورو و جانبازان ۷۰ درصد تا سقف قیمت ۳۰ هزار یورو می‌توانند خودرو وارد کنند.

جانبازان ۷۰ درصد ویژه (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) نیز تا سقف قیمت ۳۵ هزار یورو مجاز به واردات هستند.

در لیست جانبازان ۷۰ درصد خودرو‌های بنز و بی ام و و دیگر محصولات لوکس دیده می‌شود.

حواله واردات خودرو به جانبازان در اصل استفاده از امتیازی است که فروش آن برای صاحب حواله با سود زیادی همراه است.

بدین ترتیب در اواخر اسفندماه حواله جانبازان با قیمت‌های میلیاردی آگهی می‌شد این در شرایطی است که حالا به نظر می‌رسد در پلتفرم‌های آگهی خودرو "خالی فروشی" شده است

چرا که به گفته یک مقام مسول در بنیاد شهید اصلا حواله‌ای صادر نشده که بخواهد مورد معامله قرار گیرد.

بر این اساس تمام آگهی‌های معامله حواله نیز در سال جاری از پلتفرم‌های آگهی دهنده حذف شده است.

دیگر خبرها

  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد