Web Analytics Made Easy - Statcounter

با ۳۸ واسطه، نسب شریف ایشان به عبدالله باهر، برادر امام باقر علیه‌السّلام فرزند امام زین العابدین علی بن الحسین (علیهما السلام) می‌رسد که مادرشان حضرت فاطمه دختر امام حسن مجتبی علیه‌السّلام می‌باشد. پدر او علامه آیت‌الله سید علی بن الحسین علوی، از علمای کاظمین و نجف و بغداد است.
تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود در مدرسه «أخوًت ایرانی » در کاظمین سپری نمود و سپس به همراه خانواده به نجف اشرف عزیمت نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سال ١٣٨٧ ق، تحصیلات حوزوی خود را در نجف اشرف و به اشاره پدر بزرگوار و در محضر ایشان آغاز نموده و مدتی هم در بغداد بودند و در همان سال‌های اول طلبگی بیاد دارم ایشان عبای عزت به دوش کشیده و ابتدا با عرقچینی سیاه در سلک طلاب علوم دینی درآمدند.

تحصیلات خود را در عراق نزد پدر بزرگوارشان ادامه داد.  وی در جریان مهاجرت اجباری ایرانیان مقیم عراق، به ایران آمده و در شهر مقدس قم و در مدارس آیت‌الله گلپایگانی، فیضیه، حاج ملا صادق، خان و علوی به ادامه تحصیل همت گماشت و در محضر بزرگانی چون آیات سید جواد طالقانی، محمدتقی ستوده، انصاری شیرازی و آیات عظام مرعشی نجفی، فاضل لنکرانی و میرزا جواد تبریزی به تحصیل خارج فقه و اصول پرداخت و علاوه بر اخذ مدرک دکترای حوزه، به درجه اجتهاد نایل آمد. هم‌چنین از آیات عظام مرعشی نجفی، شیرازی، اخوان مرعشی، گلپایگانی، واعظی، شاهرودی، دهسرخی، اراکی، فاضل لنکرانی ، مکارم شیرازی و لنگرودی اجازه روایت دریافت نمود.

وی یکی از اساتید حوزه علمیه قم به شمار می‌ رفت که علاوه بر سخنرانی‌های مختلف در زمینه تفسیر و اخلاق، به تدریس بحث خارج فقه، اصول، فلسفه و کلام می‌ پرداخت. ایشان به شهادت بزرگان به مرتبه اجتهاد نائل گشته و با پایان نامه خود تحت عنوان «زبدة الافکار فی نجاسة او طهارة الکفار» مدرک دکترا را در رشته شریعت اسلامی دریافت نموده بود.

وی اجازه روایت را از حدود بیست تن از مشایخ روایت    مانند آیات عظام: نجفی مرعشی، گلپایگانی، اراکی، فاضل لنکرانی، سید عبدالله شیرازی، سید محمد شاهرودی و دیگران دریافت داشته بود. 
ایشان، در تدریس علوم حوزوی و حز اینها نیز بسیار موفق بوده و در همه سطوح حوزه به تعلیم و تربیت شاگردانی از اکثر کشورهای اسلامی و مسلمانان سایر کشورها اشتغال داشته و در این میان می‌توان به تألیفات فراوان ایشان در همه رشته‌های علوم اسلامی نیز اشاره کرد.

ایشان خدمات فرهنگی و اجتماعی فراوانی داشت از جمله: راه اندازی درمانگاه خیریه امام سجاد علیه‌السّلام ، مؤسسه عمومی تبلغی- ارشادی اسلامی، مدرسه دینی امامین جوادین (علیهما السلام) در قم مقدس، جامعه علما و خطبا در کاظمین و بغداد، کتابخانه‌های عمومی، حسینیه‌ها مانند: حسینیه امامین جوادین (علیهما السلام) در مشهد مقدس، حسینیه امامین کاظمین (علیهما السلام) در قم، حسینیه کاظمینی‌ها در تهران، حسینیه‌ ام البنین در قرچک، حسینیه کاظمینی‌ها در اهواز و کاشان، و…از دیگر فعالیت های این استاد حوزه بشمار می آمد. 
ایشان علاوه بر مقالاتی که در نشریات و مجلات نگاشته بود، تالیفات فراوان و مفیدی را در زمینه‌های گوناگون بر جای گذاشته است. او سعی داشت با قلم خود موسوعه ای اسلامی در علوم و فنون مختلف و در ۱۴۰ عنوان کتاب و رساله به رشته تحریر درآورد که تا سال ۱۴۱۹ ه. ق هشت جلد آن که شامل ۷۰ کتاب و رساله می‌باشد به چاپ رسیده است.

این شخصیت حوزوی و عالم بزرگوار بسیار محترم و مؤدب و مبادی به آداب اخلاق اسلامی بود. 
در دیدارها و ملاقات هایم با آن مرحوم همواره بیش از هر چیز ، ادب و تواضع را از وی می آموختم. 
شخصی از فضلای قم نقل نمود :
عده ای نشسته بودیم که یکی بحث پر فرزند بودن امام کاظم ع  را طرح کرد. یکی از حضار گفت تازه چهارده سال حضرت در زندان بودند و گر نه چقدر فرزند داشتند!
مرحوم علوی از این تعبیر بسیار ناراحت شد. آن شخص گفت شوخی کردم! 
مرحوم گفت: شخصی در حضور پیامبر ص شوخی نامناسبی با حضرت امیر ع کرد. پیامبر به او فرمود: حَبِطَتْ أعمالک
آن شخص عرض نمود: 
 من شوخی کردم. حضرت فرمود: اگر جدی گفته بودی که لَکفرتَ کافر می شدی!!

در این چند روز که خود در بستر بیماری آرمیده ام ، جویای حال وی بوده و همچون همه عزیزان برای شفای وی و دیگر بیماران به درگاه الهی تضرع و دست به دعا برداشته بودم.
اما تقدیر چنین بود که وی در آستانه ماه محرم ، ماه و روزهای عزاداری جدًش امام حسین ع آسمانی شده و میهمان وی و فرزندان معصومش در رضوان الهی باشد و پاداش تلاش های بیش از نیم قرن  از عمر با برکت خویش را در این هنگام دریافت دارد.  رحمة الله علیه. 
در پایان امیدوارم که ما را در میان شفیعان درگاه الهی و جایگاهی که اولیاء بزرگوار و اجداد گرامیش برای وی در نظر گرفته اند ، قرار دهد. سلام ودرود بی پایان ما بر او باد.
 
* عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران و خادم افتخاری اعتاب مقدسه عراق

کد خبر 1542847

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هادی انصاری نخبگان روحانیت روحانیون طلاب حوزه علمیه علیهما السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۹۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • مطهری امام
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ویکی فقه؛ دانشنامه‌ای در حوزه علوم اسلامی