Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@10:03:22 GMT

کشف سیاره ای که احتمالا میزبان حیات است

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۰۷۰۵

ستاره شناسان موفق به کشف نشانه‌هایی از سیاره‌ای شدند که می‌تواند دارای شرایط جوی برای حمایت از حیات باشد.

خبرگزاری میزان - ایرنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس نوشت: گروهی از ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا به نام Very Large Telescope که در شیلی مستقر است، موضوع هیجان انگیزی را در مورد سیارات در حال گردش به دور ستاره‌ای به نام L ۹۸-۵۹ کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیاره‌ها شبیه به سیاره‌های درون منظومه شمسی هستند و یکی از آن‌ها نصف زهره جرم دارد.

ستاره شناسان معتقدند که سبک‌ترین سیاره فراخورشیدی در این منظومه ممکن است یک جهان گرم و اقیانوسی باشد که کاملاً در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود قرار گرفته است.

ماریا روزا زاپاترو اوزوریو ستاره شناس مرکز نجوم مادرید اسپانیا و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: این سیاره در منطقه قابل سکونت منظومه خود ممکن است شرایطی داشته باشد که بتواند از حیات محافظت و حمایت کند.

یافته‌های جدید یک گام تاریخی در مسیر شناسایی حیات در سیاره‌های شبیه به زمین در خارج از منظومه شمسی است، اما هنوز کار‌های زیادی برای انجام وجود دارد تا بتوانیم به طور قطعی وجود حیات را در سیاره‌های فراخورشیدی را اعلام کنیم.

محققان برای این کار باید اتمسفر آن سیاره را برای یافتن علائم زیستی تجزیه و تحلیل کنند و تلسکوپ‌های امروزی آنقدر بزرگ نیستند که وضوح مورد نیاز برای این کار را برای سیاره‌های کوچک و سنگی ارائه دهند.

اکنون می‌توان سیستم سیاره‌ای L ۹۸-۵۹ را برای مشاهدات آینده نشانه‌گذاری کرد. این ستاره تنها ۳۵ سال نوری از زمین فاصله دارد و میزبان سیار ه‌های سنگی شبیه به مریخ یا زهره است که از ستاره میزبان خود نه چندان دور هستند و نه بسیار نزدیک که شرایط وجود حیات را در آن‌ها فراهم می‌کند.

محققان برای ارزیابی L ۹۸-۵۹ از ابزار مشاهدات طیف سنجی پایدار (ESPRESSO) که روی تلسکوپ VLT نصب است، استفاده کردند. آن‌ها گفتند: بدون دقت و ثبات ارائه شده توسط ESPRESSO این اندازه‌گیری امکان پذیر نبود. این یک گام رو به جلو در توانایی ما برای اندازه‌گیری جرم کوچکترین سیارات فراخورشیدی است.

مشروح این مطالعه در مجله Astronomy & Astrophysics شده است.

در همین زمینه: تصاویری خیره‌کننده از رویارویی سیاره عطارد و خورشید

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: نجوم سیاره

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نجوم سیاره سیاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۰۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد

مقام سازمان ملل در امور تدابیر مربوط به مین‌یابی ارزیابی کرد روند پاکسازی آوارها و پاکسازی مهمات منفجر نشده در نوار غزه ۱۴ سال طول خواهد کشید.

به گزارش ایسنا، پی‌یر لودهامار، مسؤول عملیات مین‌یابی در سازمان ملل، روز جمعه اعلام کرد که برداشتن حجم عظیمی از آوار، از جمله مهمات منفجر نشده که در اثر جنگ ویرانگر اشغالگران در نوار غزه بر جای مانده است، «ممکن است حدود ۱۴ سال طول بکشد تا پاکسازی شود».

لودهامار طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو افزود که جنگ «تقریباً ۳۷ میلیون تُن زباله در منطقه مسکونی پرجمعیت و گسترده بر جای گذاشته است».

وی توضیح داد: «پیش‌بینی می‌شود که برداشتن آوارها، از جمله آوار ساختمان‌های تخریب‌شده، تحت شرایط خاصی ۱۴ سال طول بکشد.»

وی ادامه داد: ما می‌دانیم که معمولاً حداقل ۱۰ درصد مین‌هایی که پرتاب می‌شوند عمل نمی‌کنند و ضریب خرابی دارند... صحبت از ۱۴ سال کار با ۱۰۰ کامیون در روز است.

جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پیش از این تاکید کرد که جنگ اسرائیل علیه غزه، شهرهای نوار غزه را در معرض «ویرانی بیشتر از آنچه شهرهای آلمان در طول جنگ جهانی دوم در معرض آن قرار داشتند» قرار داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طعنه ستاره سابق به رئال: باعث خجالت است
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • سازمان ملل: پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره