Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی صنعت برق کشور گفت: طرح برق امید تا حدودی توانسته فاصله دهک‌ها را کم کند، اما لازم است به تدریج تعرفه پرمصرف‌ها تصحیح گردد، زیرا در شرایط فعلی تعرفه‌ها نتوانسته مشترکین پرمصرف را از مصرف‌های بالا منع کند.

 

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مسئله قطعی برق طی سال‌های اخیر یکی از بحرانی‌ترین مسائل کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله با رسیدن به فصل‌های گرم سال، علاوه بر کاهش بازدهی و تولید نیروگاه‌ها، مصرف خانگی نیز به شدت افزایش می‌یابد. با این وجود کشور‌های پیشرفته دنیا در جهت بهینه‌سازی مصرف خانگی، اقدام به تعریف سازوکاری جالب زده است. بسیاری از کشور‌های پیشرفته بر روی مصرف بالاتر از الگوی بهینه مصرف، تعرفه‌گذاری بالا و پلکانی دارند تا در این صورت علاوه بر تخصیص عادلانه و بهینه یارانه انرژی به همه افراد جامعه، مصرف مشترکان پرمصرف را به سمت الگوی بهینه مصرف متمایل کنند. این سیستم تعرفه‌گذاری در دنیا به تعرفه‌گذاری پلکانی IBT معروف است که در فصل‌های گرم سال تعرفه‌های پله‌های پرمصرف برابر با هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر است. از همین رو در مورد اهمیت مسئله تعرفه‌گذاری پلکانی با مصطفی رجبی مشهدی؛ معاون وزیر نیرو و سخنگوی صنعت برق به گفتگو پرداختیم که در ادامه تقدیم می‌شود.

رجبی مشهدی در ابتدای صحبت‌های خود در مورد طرح برق امید که در جهت تعرفه‌گذاری یک پله‌ای پرمصرف‌ها بود، گفت: وزارت نیرو با تاکید بر بحث تعرفه‌گذاری پلکانی از سال گذشته طرح برق امید را اجرا کرد که نتیجه این طرح به این صورت بود که با اجرای طرح برق امید، ۶ درصد از تعداد مشترکان پرمصرف کاهش یافت و به همین میزان نیز به مشترکان کم مصرف و خوش مصرف اضافه گردیده است.

بیشتر بخوانید:

اصلاح نظام تعرفه گذاری راه نجات صنعت برق / حذف یارانه انرژی باید تدریجی و هوشمندانه باشد

وی ادامه داد: از اهداف اجرای طرح برق امید می‌توان به کاهش سالانه ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت مصرف برق اشاره کرد که این هدف با کاهش مصرف مشترکان پرمصرف کاملا امکانپذیر است.

سخنگوی صنعت برق در رابطه با مطالبات صنعت برق از دولت و لزوم ایجاد منابع پایدار برای تسویه کردن این مطالبات، اظهار داشت: در حال حاضر مطالبات صنعت برق از دولت ۵۱ هزار میلیارد تومان است که به همین میزان نیز مطالبه تولیدکنندگان و پیمانکاران از صنعت برق وجود دارد که از علل عدم تمایل به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت برق می‌توان به همین موضوع اشاره کرد.

رجبی مشهدی در پاسخ به چگونگی بهره مندی دهک‌های مختلف از یارانه انرژی گفت: کاهش مصرف انرژی اثر مستقیم بر کاهش یارانه دارد، با توجه به نوع مصرف افراد نیز میزان یارانه دریافتی متفاوت است. همه مشترکان از یارانه برق بهره‌مند هستند، ولی افرادی که مصرف بیشتری دارند، طبیعتا در سیستم تعرفه‌گذاری فعلی یارانه بیشتری نیز دریافت می‌کنند. در حال حاضر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در حوزه برق به مشترکان پرداخت می‌گردد. در طرح برق امید برای مشترکان پرمصرف ۱۶ درصد افزایش هزینه داشته‌ایم مشترکین کم‌مصرف نیز از تخفیف ۱۰۰ درصدی بهره‌مند خواهند شد؛ با توجه به وضعیت کمبود برق در تابستان امسال برای مشترکان پر مصرف که مازاد دوبرابر الگوی بهینه مصرف دارند، برق با قیمت متوسط هر کیلووات ساعت ۸۰۰ تومان محاسبه می‌گردد.

وی ادامه داد: باید برای بخش مطالبات صنعت برق فکری شود و اگر پرداخت متناسب مطالبات توسط وزارت نیرو و دولت انجام شود، تاثیر مستقیم بر مشارکت بخش خصوصی در ساخت نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر دارد که بسیار موضوع حیاتی است و باید کشور در جهت نیروگاه‌سازی اقدام کند.

سخنگوی صنعت برق کشور از لزوم اجرای تعرفه گذاری پلکانی انرژی جهت هدایت مشترکان پرمصرف به کاهش مصرف عنوان کرد و گفت: طرح برق امید تا حدودی توانسته است فاصله دهک‌ها را کم کرده، اما لازم است به تدریج تعرفه پرمصرف‌ها تصحیح گردد و در نرخ تعرفه گذاری اقدامات جدیدی انجام پذیرد. زیرا در شرایط فعلی تعرفه‌ها نتوانسته است مشترکین پرمصرف را از مصرف‌های بالا منع کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برق یارانه پنهان خاموشی برق پرمصرف برق امید صنعت برق تعرفه گذاری پلکانی سخنگوی صنعت برق مشترکان پرمصرف طرح برق امید پرمصرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۴۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به موضوع مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها، گفت: پرداخت یارانه دارو ربطی به ما ندارد.

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی، در اولویت سازمان بیمه سلامت است؛ مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات فروردین ۱۴۰۳ نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت در این بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تأمین کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • ۲۴ برابر شدن قبوض برق برای مشترکان پر مصرف
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند