Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@05:51:13 GMT

چرخش صدام حسین به‌ سمت سوریه و لبنان

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۴۵۴۴

چرخش صدام حسین به‌ سمت سوریه و لبنان

صدام حسین همزمان با نزدیک شدن پایان دوره ریاست جمهوری امین جمیل در ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۸ در چرخشی آشکار، رو به سوی سوریه و لبنان آورد. منطقه شرق [مسیحی‌نشین] بیروت در آن روز‌ها از پیامدهای رقابت میان سه نیروی اصلی مارونی یعنی امین جمیل رئیس‌جمهوری لبنان، سمیر جعجع فرمانده «نیروهای لبنانی» و ژنرال میشل عون فرمانده ارتش لبنان رنج می‌کشید و هر یک از این طرف‌های سه‌گانه مشغول مچ‌گیری از دو طرف دیگر در موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری در شرف وقوع بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور جمیل پس از حدود شش ماه از ترور رشید کرامی نخست‌وزیر لبنان و قطع ارتباطات خود با سوریه، در روزهای ۹ و ۱۰ ژوئن ۱۹۸۸ در هتل اوراس در حاشیه اجلاس فوق‌العاده سران عرب در الجزایر با حافظ اسد ملاقات کرد و از رئیس‌جمهوری سوریه خواست برای تغییر حکومت سلیم الحص به او یاری رساند. اسد، شگفت‌زده از شنیدن درخواست جمیل برای تشکیل حکومت جدید؛ آن هم تنها چهار ماه مانده به پایان دوره ریاست جمهوری‌اش و در شرایطی که انتخابات ریاست جمهوری اولویت داشت، کوشید دریچه‌ای برای تداوم ارتباط با او باز بماند و از جمیل خواست فرد یا افراد مناسب برای ریاست جمهوری را به او پیشنهاد کند. جمیل با تردید در پاسخ به این درخواست اسد، این دست و آن دست کرد و نام‌هایی را با تأخیر بسیار برای جانشینی خود مطرح کرد.

مشکل فراروی جمیل این بود که با توجه به شدت رویارویی میان نیروهای بانفوذ منطقه شرق بیروت بر سر نامزدهای ریاست‌جمهوری و چندپاره شدن نمایندگان مارونی مجلس نمایندگان در موضوع انتخاب رئیس‌جمهوری لبنان، نمی‌توانست فرد مشخصی را برای جانشینی خود معرفی کند. سلیمان فرنجیه در چنین شرایطی خود را نامزد ریاست‌جمهوری کرد و طبیعی بود که ما از نامزدی او حمایت کنیم. حسین الحسینی رئیس مجلس نمایندگان نیز روز ۱۸ اوت ۱۹۸۸ را به‌عنوان تاریخ جلسه مجلس نمایندگان برای انتخاب رئیس‌جمهوری جدید تعیین کرد و در مقابل؛ جمیل با جعجع و عون، توافق کردند مانع برگزاری این جلسه شوند.
رئیس‌جمهوری جمیل در ابتدا با سمیر جعجع فرمانده «نیروهای لبنانی» علیه ژنرال میشل عون فرمانده ارتش هم‌پیمان شدند تا نگذارند او نامزد ریاست‌ جمهوری شود. اما پس از نامزدی سلیمان فرنجیه و با هدف ممانعت از برگزاری نشست مجلس نمایندگان در ۱۸ اوت ۱۹۸۸ برای انتخاب او به ریاست جمهوری؛ عون فرمانده نظامی ارتش با رقیب خود جعجع فرمانده شبه نظامیان «نیروهای لبنانی» هم‌پیمان شد، که پیش از آن روابط متشنج آنها نزدیک بود به رویارویی مسلحانه برسد. با این تحول، مجلس نمایندگان لبنان نتوانست برای نشست ویژه انتخاب رئیس‌جمهوری تشکیل جلسه دهد. روابط ما با امریکا آن روزها متشنج نبود و دیدارهای مسئولان دو کشور انجام می‌شد. امریکایی‌ها نیز با سیاست ما در زمینه حمایت از اصلاحات سیاسی در لبنان و آشتی ملی میان همه طرف‌های لبنانی، همراه بودند./ایران 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجلس نمایندگان ریاست جمهوری رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سفر پریناز ایزدیار و رضا عطاران به کاخ صدام حسین!
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی