Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیر طراحی و اطلاعات جغرافیایی و طرح جامع سازمان منطقه آزاد کیش از تدوین دوازده برنامه مهم مطالعاتی و راهبردی و دو دفترچه دستورالعمل واگذاری و بهره برداری جهت ساماندهی نوار سواحلی این منطقه خبر داد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، قدسیه نجار مدیر طراحی و اطلاعات جغرافیایی و طرح جامع سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به دوازده برنامه مطالعاتی "پایه، کالبدی، جمعیتی و گردشگری، مطالعات، زیست محیطی و فضای سبز، حمل و نقل و ترافیک، تاسیسات زیر بنایی، مطالعات راهبردی، طرح ساختاری، طراحی شهری و الگو های معماری، برنامه عملیاتی، ضوابط و مقررات معماری و ساختمان" که از دو سال گذشته آغاز شده، گفت: ساماندهی سواحل با هدف افزایش کیفیت خدمات گردشگری در ساحل با رعایت مسائل زیست محیطی، ایجاد فضا، سیما و منظر شهری بر اساس استانداردهای جزیره کیش و ساحل در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته نجار با دستور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، همکاری تمام معاونت ها و شرکت های تابعه و با راهبری مدیریت طراحی و اطلاعات جغرافیایی و طرح جامع این سازمان جلساتی بیش از 20 هزار نفر ساعت کارشناسی و اقدامات تخصصی در سطوح مختلف مدیریتی در بخش های"جامعه کلوپ داران، مراکز پذیرایی و رستوران ها" برگزار شد.
وی در خصوص اسناد فرا دستی منطبق با طرح جامع کیش، گفت: طرح مدیریت یکپارچه نوار ساحی "ICZM" طرح جامع ترافیک، مطالعات موضوعی و موضعی در محدوده این طرح از تجارب جهانی استفاده شده است.
مدیر طراحی و اطلاعات جغرافیایی و طرح جامع سازمان در خصوص برخی از واگذاری های غیر اصولی در سواحل و نبود ضوابط و مقررات مدون در منطقه آزاد کیش، تصریح کرد: با بررسی فضاهای کالبدی و فضای نظام و منظر شهری و شناسایی نقاط قوت؛ "راهبردها، سیاست های اجرایی، ساماندهی و توسعه نوار ساحلی" مشخص شد.
قدسیه نجار پیش بینی های جمعیتی را بر اساس اطلاعات و آمارهای ارائه شده در این طرح عنوان کرد و افزود: با شناسایی ظرفیت های گردشگری در راستای افزایش کیفیت خدمات؛ جمعیت پذیری پهنه ساحلی براساس پتانسیل های موجود در طرح ساماندهی سواحل، شرایط زیست محیطی و توسعه جزیره بررسی و مشخص شده است.
نجار بهره گیری از پتانسیل های موجود در ساحل کیش جهت ایجاد درآمد پایدار برای سازمان را از اقدامات مهم این طرح برشمرد و گفت: در محدوده نوار ساحلی با عمق 120 متری ساحل، امکان واگذاری قطعی به هیچ عنوان وجود ندارد و "واگذاری غرف و دریافت اجاره بها" در قالب استیجاری و درصد از فروش پیش بینی شده.
وی "ایجاد درآمد پایدار، حذف واسطه ها و واگذاری اصولی غرف به بهره برداران واقعی" را از مهمترین اهداف اجرای طرح ساماندهی سواحل کیش عنوان کرد و اظهار داشت: با افزایش کیفیت خدمات وکاهش نرخ خدمات ارائه شده؛ سازمان، گردشگران، ساکنان کیش و بهره برداران واقعی از این طرح بهره مند خواهند شد.
نجار مطالعات اقتصادی در زمینه زیست محیطی و فضای سبز را یکی از ویژگی های طبیعی و زیست محیطی این طرح معرفی کرد و گفت: با استناد به الزامات طرح های فرا دست به خصوص طرح "ICZM" طراحی نواحی ساحلی منطبق با شرایط زیست محیطی جزیره کیش پیش بینی شده است.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: با همکاری مستمر با بخش محیط زیست؛ راه کارها، پیشنهاد ها و ضوابطی برای حفظ، توسعه و نگهداری فضای سبز بر اساس الگوهای معرفی شده در دستور کار قرار گرفت.
مدیر طراحی و اطلاعات جغرافیایی و طرح جامع سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به شرایط آب و هوای این منطقه؛ بر تحقق اجرای طرح حمل و نقل سبز و سازگار با محیط زیست و پیاده محور بودن نوار ساحلی جزیره تاکید کرد.
به گفته نجار تاسیسات زیر بنایی، ارائه خدمات در نوار ساحلی، شبکه های آب رسانی، فاضلاب و برق در محدوده ساحلی بررسی شده است.
قدسیه نجار با بیان این که "ذینفعان، سیاست های سازمان، صنعت هدایت توسعه کیش، چشم انداز، اهداف کلان، راهبردها و سیاست های اجرایی طرح" مشخص شده است، اظهار داشت: راهبردها به تفکیک موضوعی و موضعی دسته بندی و پیشنهادهایی برای تداوم این سیاست ها اولویت بندی و نقشه سیاست گذاری در نوار ساحلی تهیه شد.
نجار در خصوص مطالعات طرح ساختاری وضعیت کالبدی جزیره، شبکه حمل و نقل، دسترسی به نوار ساحلی، تحقق اهداف و چشم اندازها، افزود: براساس مطالعات و بررسی نمونه های جهانی موفق؛ برنامه طراحی نوار ساحلی جزیره تدوین و الگوی بهینه طراحی ساخت ساحلی با روش "AHP" طراحی شده است.
وی بازنگری طرح جامع و طرح جامع مصوب را از ویژگی های کالبدی و اقلیمی جزیره در مطالعات طراحی شهری و الگوهای معماری برشمرد و گفت: با توجه به پس کرانه، نوار ساحلی با 33 پهنه و طراحی ها در مقیاس های این پهنه صورت گرفت.
مدیر طراحی و اطلاعات جغرافیایی و طرح جامع سازمان با اشاره به برنامه عملیاتی پروژه های موضوعی و موضعی بر اساس برنامه زمانبدی و اولویت بندی، بیان داشت: طبق طرح "ICZM"در محدوده 60 متری نوار ساحلی، ساخت و ساز و فضای سبز وجود ندارد.
به گفته قدسیه نجار ضوابط و مقررات در چار چوب های طراحی و ساخت و ساز در نوار ساحلی در قالب نظام های همگانی، عملکردی، کالبدی، سیما و منظر محیط زیست برای هر کدام از الگوها طراحی شده که در طرح ساماندهی سواحل با استفاده از یک الگو مشخص و ضابطه معماری یکپارچه، زیبا، پویا و در خور جزیره کیش محقق می شود.
نجار خاطر نشان کرد: بخاطر تحقق پذیری این طرح با تهیه دفترچه دستورالعمل واگذاری ها؛ کیفیت و استاندارد ها در زمینه های ساخت و ساز، ارائه خدمات و واگذاری افزایش می یابد و در نتیجه واسطه ها حذف می شوند.
وی افزود: شیوه ها و روش های مشارکت سازمان منطقه آزاد کیش و واگذاری ها بر اساس امتیازدهی به صلاحیت سرمایه گذاران طی فراخوان عمومی برگزار خواهد شد و افراد توانمند می توانند در این فراخوان شرکت کنند و به فراخور امتیازی که بر اساس "سرمایه، سابقه، برند،کیفیت خدمات و دریافت گواهینامه های داخلی و بین المللی" کسب می کنند، ارزیابی می شوند.
به گفته نجار پس از این که صلاحیت سرمایه گذارها مشخص شد، فضاها در مقیاس های کوچک، متوسط و بزرگ در قالب ایستگاه های دوچرخه، دکه های عکاسی و اغذیه فروشی و فضاهای متوسط: کافه ها، رستوران ها، کلوپ تفریحات دریایی و همچنین فضاهای چند منظوره و بزرگ نیز در قالب پلاژهای ساحلی، مارینا پارک ها به صورت استیجاری واگذار می شود.
لازم به ذکر است ضوابط و مقررات ساخت هر کدام از این فضاها شامل: مساحت زمین، تراکم، ضابطه ساخت مشخص شده که این طرح بعد از تصویب شورای معماری و شهرسازی و هیئت مدیره سازمان قابلیت ابلاغ و اجرایی شدن دارد و پس از اجرایی شدن این طرح با افزایش کیفیت خدمات ساحلی، سیما و منظر نوار ساحلی از شکل آشفتگی و به هم ریخته خارج می شود و با حذف واسطه ها ضمن افزایش جلب رضایتمندی مشتریان و گردشگران و بهره برداران از فضای ساحلی، درآمدهای پایدار برای سازمان نتطقه آزاد کیش ایجاد خواهد شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان منطقه آزاد کیش افزایش کیفیت خدمات ساماندهی سواحل ضوابط و مقررات زیست محیطی نوار ساحلی فضای سبز سیاست ها مشخص شد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۵۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین

به گزارش همشهری آنلاین، علی پارسانیا؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد هماهنگی و راهبری اجرای سند تحول بنیادین در روزنامه همشهری نوشت، ‌سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال۱۳۹۰ توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این سند شامل ۸هدف کلان، ۲۳هدف عملیاتی و ۱۳۱راهکار است. در فصل هشتم سند، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است برنامه‌های زیرنظام‌های این سند را ظرف مدت یک‌سال آماده کند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش به تصویب برساند که متأسفانه این یک‌سال در عمل حدود ۱۰سال به‌درازا کشید و احتمالا یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با معلمان (اردیبهشت۱۴۰۳) فرمودند در یک دوره‌ای این سند در کشو گذاشته شد، همین تعلل بیش ازحد در تدوین و تصویب زیرنظام‌ها باشد. خاطرم هست که ایشان چند سال پیش فرمودند تا چه زمانی ما باید منتظر تصویب این زیرنظام‌ها بمانیم!؟
یکی از عوامل مهم دیگری که اجرای سند تحول را با اختلال جدی مواجه کرده بود، فقدان یک نقشه‌راه اصولی برای اجرای سند بود. وقتی که نقشه‌راه نداشته باشید، نمی‌دانید که در هر سال باید روی چه برنامه‌هایی تمرکز کنید و در هر برنامه باید چه شاخص‌هایی را محقق کنید؛ بنابراین اجرای سند به‌صورت طبیعی به سلیقه مدیران وابسته خواهد شد. وقتی نقشه‌راه نباشد، نظام آموزشی به‌جای ارائه گزارش وضعیت نسبت به هدفی که باید به سمت آن حرکت کند، گزارش فعالیت می‌دهد، بدون اینکه مشخص باشد این فعالیت‌ها چقدر اثربخش بوده‌اند. در فقدان نقشه‌راه مشخص نیست که سازوکار واپایش و نظارت بر اجرای سند در وزارتخانه و توسط نهادهای نظارتی مانند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به چه صورت است و به‌تبع، کیفیت نظارت به‌شدت افت می‌کند. علاوه‌براین، در فقدان نقشه‌راه، قادر به تعریف برش‌های کاری ستادی، استانی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای نیستیم. به‌نظر می‌رسد به همین دلایل است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار اردیبهشت‌ماه یک‌سال پیش (اردیبهشت۱۴۰۲) خطاب به مسئولان آموزش و پرورش فرمودند که دلیل اینکه نتایج اجرای سند در میدان عملیات تربیت مشاهده نمی‌شود، این است که سند یک نقشه‌راه دارای شاخص و زمان انجام ندارد.
بلافاصله پس از دیدار پارسال، وزیر آموزش و پرورش جلسه‌ای تشکیل دادند و مقرر شد فرایند تدوین سند آغاز شود. در ابتدا تمام زحمات سال‌های گذشته مرور شد که ازجمله می‌توان به نقشه‌راه سال۱۳۹۳ و نقشه راه۱۳۹۷ و همچنین بسته‌های تحولی سال۱۳۹۸ اشاره کرد. هر کدام از این موارد نقاط قوتی داشتند که ما سعی کردیم این نقاط قوت را حفظ کنیم؛ درعین‌حال نقاط ضعف جدی نیز وجود داشت که باید برطرف می‌شد؛ ازجمله می‌توان به همپوشانی و ناهمترازی برخی برنامه‌های زیرنظام‌ها، کثرت برنامه‌ها، فقدان شاخص برای برنامه‌ها و فقدان تعریف سازوکار کارآمد برای واپایش و نظارت بر اجرای سند تحول اشاره کرد. براساس این آسیب‌شناسی، پس از تلاشی حدودا یک‌ساله، نقشه‌راهی آماده شد و مجموعه برنامه‌های زیرنظام‌های سند را در قالب حدود ۱۷۵پروژه (واحدهای عملیاتی غیرمتداخل قابل اجرا و پی‌جویی)، بازآرایی کرد. برای تک‌تک این پروژه‌ها شاخص‌های فرایندی و پیامدمحوری تعیین شد که براساس رابطه پیش‌نیازی و هم‌نیازی پروژه‌ها و همچنین ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها، در طول ۱۰سال توزیع شدند. همچنین سازوکار مفصلی برای راهبری، واپایش و نظارت بر اجرای سند طراحی شد که در فصل چهارم نقشه تبیین شده است. در پایان نیز در ۵فروردین‌ماه این نقشه به دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شد تا در صحن شورا بررسی و تصویب شود که الحمدلله در اردیبهشت‌ماه به تصویب شورا رسید. دلیل تصویب در شورا نیز این بود که نقشه در یک مرجع بالاتر از وزارت آموزش و پرورش به تصویب برسد تا با تغییر مدیران ارشد و میانی آموزش و پرورش، آسیب کمتری به اجرای سند تحول وارد شود.
اکنون مهم آن است که این نقشه را در عمل پیاده کنیم. ما هنوز در آغاز راه اجرای سند تحول قرار داریم و تنها مزیتی که نسبت به گذشته داریم این است که دقیقا می‌دانیم برای هر پروژه دقیقا باید در چه زمانی، چه شاخصی را محقق کنیم و این تحقق باید توسط کدام‌یک از واحدهای وزارتخانه پیگیری و توسط کدام واحد نظارت شود.
این هنوز آغاز راه است و به همین دلیل ‌ ‌ مقام معظم رهبری فرمودند، خبر تهیه نقشه، خبر خوبی است؛ نگذارید وقفه ایجاد شود.
شایان ذکر است که علاوه بر تهیه نقشه‌راه اجرای سند تحول، اقدامات گفتمان‌سازی تحول مانند برگزاری رویداد «الف‌تا» به‌منظور شناسایی و معرفی تجارب برتر مدیران مدارس و معلمان تحول‌آفرین کشور به‌مثابه الگوها و قله‌های تعلیموتربیت در حال انجام است. همچنین از میان ۱۲۰۰استاد دانشگاه فرهنگیان و دکتر-معلمان، پس از ۲دوره حضوری و یک دوره مجازی، ۱۲۰نفر به‌عنوان مدرسان ویژه سند تحول انتخاب شدند تا ان‌شاء‌الله امسال معلمان سراسر کشور را با هدف آشنایی با الگوی مدرسه تراز سند تحول آموزش دهند.

کد خبر 849603 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش آموزش کشور

دیگر خبرها

  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است
  • رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)
  • سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • ژنرال صهیونیست: السنوار به دنبال بیرون راندن ما از نوار غزه است/ایران تهدیدی بزرگ برای اسرائیل
  • ژنرال صهیونیست: السنوار به دنبال بیرون راندن ما از نوار غزه است