Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@20:49:48 GMT

مکرون علیه جانسون

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۶۵۸۲

یکی از نشانه‌های رابطه سرد بریتانیا و فرانسه و دشواری حل تنش‌ها را می‌توان در مکالمه‌های مقام‌های فرانسوی و بریتانیایی دید که حاکی از آن است که دو طرف حتی درباره نوع رابطه خود پس از برگزیت هم هیچ توافقی ندارند.
بریتانیایی‌ها رابطه عشق و نفرتی بین خواهر و برادرانی را می‌خواهند که رقیب یکدیگر هستند؛ درعین‌حال بزرگ‌ترین دوستان هم به شمار می‌آیند؛ اما در آن‌سو فرانسوی‌ها به گونه‌ای دیگر به این رابطه می‌نگرند و معتقدند که دو طرف در حال سپری‌کردن دوران جدایی دشوار و پرتنش هستند و امیدوارند تا پس از آن، مدنیت و روابط انسانی میان دو طرف حاکم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرازوفرود در رابطه فرانسه و بریتانیا به سال‌های اخیر محدود نمی‌شود و تنش‌های متعددی در قرن‌ها میان دو کشور وجود داشته است. این تنش‌ها در دهه‌های اخیر و قبل و بعد از عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا بیشتر بوده است؛ اما اختلاف‌های گسترده بر سر برگزیت و دیدگاه‌های بسیار متفاوت رهبران دو کشور بر سر مدیریت همه‌گیری ویروس کرونا، به تیره‌شدن بی‌سابقه روابط بین دو سوی کانال مانش منجر شده است.
یک مقام ارشد فرانسوی به پولیتیکو می‌گوید: «درحال‌حاضر هیچ‌چیز مثبتی میان دو طرف وجود ندارد و این جو منفی هر روز بیشتر می‌شود». پیتر ریکتس، سفیر سابق بریتانیا در فرانسه هم تأکید می‌کند که «تا آنجا که به یاد دارم، سابقه نداشته که رابطه لندن و پاریس تا این حد سرد باشد».
‌دیگر مقام‌های دو کشور هم ارزیابی مشابهی از رابطه بریتانیا و فرانسه دارند؛ اما گفت‌وگو با مقام‌های دو کشور همچنین نشان می‌دهد که هر طرف، با وجود تلاش‌هایی که برای درک متقابل و کاهش تنش‌ها انجام می‌دهند، اما به‌شدت دچار سوءتفاهم‌های اساسی هستند. مقام‌های بریتانیایی فکر می‌کنند همتایان فرانسوی آنها دائما در حال فکرکردن به بریتانیا و طرح سناریوهای مختلف برای تنبیه و مجازات لندن به دلیل خروج از اتحادیه اروپا هستند.
در مقابل، بسیاری از مقام‌های فرانسوی هم رفتاری را با بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا و برگزیت، به‌عنوان دو پدیده ناگوار در پیش گرفته‌اند که منتظرند تا این اتفاقات ناگوار هرچه زودتر سپری شوند و پس از جانسون و برگزیت، رابطه لندن و پاریس به حالت عادی بازگردد. به‌این‌ترتیب فرانسوی‌ها هم حاضر نیستند واقعیت را بپذیرند که جانسون درحال‌حاضر نخست‌وزیر بریتانیا است و برگزیت هم تصمیمی است که به درست یا غلط مردم بریتانیا اتخاذ کردند و درحال‌حاضر اجرائی شده است.
یکی از مقام‌های فرانسوی می‌گوید: «برگزیت پدیده‌ای است که باعث گسست سیاسی، فرهنگی و اجتماعی میان لندن و پاریس شده است و مدت‌هاست که دو طرف هیچ نشست دوجانبه‌ای برگزار نکرده‌اند».
در آن‌سو هم یک مقام دولت جانسون با انتقاد از این نگاه فرانسه می‌گوید: «فرانسوی‌ها تمایل دارند برگزیت را نادیده بگیرند و ترجیح می‌دهند به آن فکر نکنند. خشم مقام‌های فرانسوی زمانی بیشتر می‌شود که شاهد جنبش‌های سال‌های اخیر ضد نهادگرایی در کشور خود هستند».
بدبینی دوجانبه
تازه‌ترین تنش در روابط دوجانبه را بریتانیا رقم زد. دولت بریتانیا به‌تازگی اعلام کرد که به‌دلیل شیوع گسترده نوع بتای ویروس کرونا، قوانین قرنطینه‌ای را برای مسافرانی که از فرانسه به انگلیس برمی‌گردند، دوباره اعمال خواهد کرد. دولت فرانسه هم در واکنش به این اقدام، آن را یک «تبعیض غیرموجه» توصیف کرد. واکنش تند پاریس باعث عقب‌نشینی مقام‌های بریتانیا شده و آنها اعلام کرده‌اند که به احتمال زیاد این محدودیت را در هفته جاری لغو خواهند کرد.
با وجود تنش میان پاریس و لندن بر سر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، در ماه‌های اخیر دو طرف تلاش داشتند تا هیچ تنش تازه‌ای به اختلافات موجود اضافه نکنند و آخرین رویارویی دو طرف به ماه ژانویه بازمی‌گردد. در ژانویه 2021 بریتانیایی‌ها تهدید کرده‌اند که ترتیبات صادرات گوشت سرد به ایرلند شمالی را یک‌طرفه تمدید می‌کنند و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، به این اقدام بریتانیا واکنش نشان داد.
اما واقعیت این است که واکنش‌های نسنجیده مقام‌های فرانسوی هم در افزایش اختلاف‌ها میان دو کشور بی‌تأثیر نبوده است. چندی پیش امانوئل مکرون بدون ارائه مستنداتی ادعا کرده بود که واکسن آکسفورد-آسترازنکا که ازسوی بریتانیا ساخته شده و پایه اصلی واکسیناسیون در بریتانیا است، برای افراد مسن کارایی چندانی ندارد. موضع‌گیری او درباره صادرات گوشت سرد از بریتانیا به ایرلند شمالی که به جنگ سوسیس معروف شد، هم از دیگر اظهارنظرهای نسنجیده مکرون بود که به اختلاف‌ها میان لندن و پاریس دامن زد. با تمام این اختلاف‌ها تردید نیست که ریشه اصلی تنش میان فرانسه و بریتانیا در خروج لندن از اتحادیه اروپا نهفته است. حمایت بوریس جانسون از برگزیت نشان می‌داد که جهان‌بینی‌های مکرون و جانسون تا چه حد دور از هم است. مکرون یکی از ستون‌های اصلی اتحادیه اروپا به شمار می‌آید و جانسون خود را در جایگاه دشمن شماره یک این اتحادیه قرار داده است.
جورجینا رایت، رئیس برنامه اروپا در اندیشکده فرانسوی مونتاین می‌گوید: «این واقعیت که دولت بریتانیا بسیار آشکارا در حال رویارویی با اتحادیه اروپا است و نمی‌خواهد یک رابطه ساختارمند با این اتحادیه داشته باشد، روابط دوجانبه فرانسه و بریتانیا را هم در شرایط دشواری قرار داده است. بریتانیا و فرانسه می‌توانستند پس از مذاکرات برگزیت، به گفت‌وگوهای سازنده خود ادامه دهند؛ اما همه چیز میان دو طرف سیاسی شده و رفع این تنش‌ها تا برطرف‌شدن سوءتفاهم‌ها بسیار دشوار است».

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مقام های فرانسوی اتحادیه اروپا لندن و پاریس اختلاف ها دو کشور میان دو تنش ها دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۶۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت نتانیاهو

پایگاه آکسیوس گزارش داده گروهی از اعضای مجلس سنای آمریکا با مقام‌های ارشد دیوان بین‌المللی کیفری دیدار کرده‌اند.   طبق این گزارش سناتورها نگرانی خود را از احتمال صدور قرار بازداشت برای مقام‌های اسرائیل ابراز کرده‌اند. گزارش‌ها طی روزهای گذشته از احتمال صدور قرار بازداشت برای مقام‌های ارشد اسرائیل از جمله بنیامین نتانیاهو حکایت داشته است.   پایگاه آکسیوس روز چهارشنبه هم گزارش داده بود اسرائیل به دولت جو بایدن هشدار داده چنانچه دیوان بین‌المللی کیفری اقدام به صدور قرار دستگیری برای سران این رژیم کند اقدامات تلافی‌جویانه‌ای علیه تشکیلات خودگردان اتخاذ خواهد کرد که می‌تواند به سقوط آن منجر شود.   این گزارش‌ها در شرایطی منتشر می‌شوند که برخی گزارش‌های رسانه‌ای طی دو هفته گذشته از آماده شدن دیوان کیفری بین‌المللی برای صدور قرار بازداشت علیه سران اسرائیل از جمله «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر «یوآو گالانت»، وزیر جنگ و «هرزی هالوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم حکایت دارند.   دیوان بین‌المللی کیفری که مستقر در شهر «لاهه» هلند است وظیفه رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت‌های جنگی را به عهده دارد. این دداگاه از سال ۲۰۲۱ در حال تحقیق درباره احتمال وقوع جنایت‌های جنگی توسط ارتش اسرائیل و گروه‌های فلسطینی است. گفته می‌شود «عملیات ۷ اکتبر» (عملیات طوفان‌الاقصی) و جنگ غزه نیز اکنون به دامنه موضوعات مورد تحقیق توسط دیوان بین‌المللی دادگستری اضافه شده است.   چند روز قبل‌ وب‌سایت اسرائیلی والانیوز در گزارشی از «تماس‌های بی‌وقفه» نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار بازداشت علیه سران رژیم اسرائیل خبر داده بود. با آنکه آمریکا جزو کشورهای امضاکننده اساسنامه رم برای تشکیل دیوان کیفری بین‌المللی نیست اما این دادگاه بابت اثرپذیری از نظرات مقام‌ها در واشنگتن مورد انتقاد قرار گرفته است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • بیرون کردن دانشجویان فرانسوی توسط پلیس پاریس
  • حمایت متفاوت دانشجویان فرانسوی از غزه | ببینید
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • ادامه حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم فلسطین
  • بوریس جانسون از رای‌دادن در انتخابات محلی باز ماند
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • تلاش سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت نتانیاهو