Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- "ارس واش" بیماری نیمه انگلی است که بلای جان جنگل‌های اُرس مهدی‌شهر شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، بیماری اُرس به تدریج مانند یک غده سرطانی تمام درخت را فرا گرفته و آن را نابود می‌کند.

این آفت برای زنده ماندن از درخت میزبان تغذیه می‌کند و به تدریج تمام گیاه را در برمی‌گیرد و آن را نابود می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار داشت: اُرس در دامنه‌های جنوبی البرز و اغلب مناطق کوهستانی استان وجود دارد.

جعفر مرادی حقیقی با بیان اینکه اُرس در برخی از مناطق استان بیشتر وجود دارد خاطرنشان کرد: شهرستان‌های دامغان و مهدی‌شهر بیشترین جنگل‌های اُرس را دارا هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که درخت اُرس بیشتر در چه اقلیم و آب و هوایی رشد می‌کند و سازگار است گفت: این درخت با آب‌ و هوای کوهستانی، زمستان‌های سرد و خشک و برف‌گیر سازگار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: درختان اُرس همه فواید درختان دیگر را دارند به اضافه اینکه به دلیل مقاومت در شرایط سخت اقلیمی و کمبود خاک قادر به استقرار هستند که درختان و درختچه‌های دیگر قادر به زندگی در این مناطق سخت نیستند.

مرادی حقیقی با بیان اینکه درختان اُرس با تهدیداتی روبه‌رو هستند گفت: مهم‌ترین تهدیدات برای درختان ارس آتش‌سوزی، تغییر اقلیم و گرم شدن کره زمین که منجر به ضعف فیزیولوژیک درختان ارس و ابتلا به آفات و بیماری‌ها می‌شود.

وی مهم‌ترین آفت این‌گونه گیاه نیمه انگل ارس واش عنوان کرد و افزود: این آفت شباهت زیادی به شاخ و برگ گیاه اصلی دارد و با جذب آب و مواد معدنی از ارس موجب ضعیف شدن و در صورت شدت یافتن موجب خشکیدگی درخت می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: با توجه به اینکه میوه اُرس واش توسط پرندگان مصرف می‌شود بذر آن به مناطق مجاور گسترش می‌یابد و در صورت عدم کنترل ممکن است در مناطق وسیعی گسترش یابد؛ و به‌ویژه با توجه به کاهش بارش‌ها و گرم شدن اقلیم که باعث ضعیف شدن درختان می‌شود این مهم سریع‌تر صورت می‌گیرد.

مرادی حقیقی عنوان کرد: بهترین روش مبارزه با این آفت تا کنون قطع و سوزاندن شاخ‌های آلوده و قطع درختانی است که آلودگی سراسری دارند است.

اعتباری که برای نجات درختان اُرس کافی نیست

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه اعتبار لازم برای مبارزه با بیماری درختان اُرس وجود ندارد گفت: اعتبار وجود دارد ولی کافی نیست.

مرادی حقیقی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه تنها راه مبارزه با بیماری‌های درختان اُرس قطع آن و سوزاندن است و این درخت از نوع درختان حفاظت‌شده است آیا قطع آن ممنوع نیست؟ گفت: اجرای عملیات بهداشتی که با قطع و هرس همراه است از وظایف سازمان جنگل‌ها بوده و ممنوعیت در خصوص قطع با هدف بهره‌برداری از چوب و سایر موارد است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدی‌شهر نیز گفت: مبارزه با بیماری درختان اُرس در سطح 150 هکتار در جنگل‌های این شهرستان انجام شده است.

حمیدرضاعبدوس با بیان اینکه درختان جنگل‌های اُرس شهرستان مهدی‌شهر درگیر بیماری اُرس است افزود: برای مبارزه با این انگل از محل صندوق توسعه ملی در سال 99 اقداماتی انجام شد و امسال نیز ادامه دارد.

ارزش هر "درخت بلوط" حدود یک میلیارد تومان!/ خطر نابودی در کمین جنگل‌های بلوط کشورآیا کشاورزان آذربایجان‌غربی باز هم در جمع‌آوری سیب درختی دچار چالش می‌شوند؟کاشت درخت به جای رفتن به زندان/6 هزار رأی جایگزین حبس در گلستان صادر شد

برای درختان حفاظت شده‌ای مانند اُرس باید بیشتر از این‌ها هزینه کرد و اعتبار اختصاص داد چرا اگر کنترل نشود این بیماری سرطانی بیشتر و بیشتر ریشه می‌گستراند و این درخت مقاوم را از پا در می‌آورد.

انتهای پیام/363/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان مرادی حقیقی درختان ا رس جنگل های ا مهدی شهر جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: در سال جاری عملیات کاشت نهال و بذر کاری در قالب ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد در اراضی مختلف روستایی و شهری استان بوشهر هدف‌گذاری شده است. - اخبار استانها -

عبدالحسین گرشاسبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس از عملیات کشت نهال در منطقه چاهکوتاه بوشهر خبر داد و اظهار داشت: همزمان با روز ملی خلیج فارس در پارک جنگلی چاهکوتاه مراسم درختکاری برگزار و تعداد 200 اصله نهال جنگلی نهال کاشته شد.

وی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: کاشت نهال و توسعه عملیات درختکاری به یکی از اولویت‌های مهم کشور تبدیل شده است که به تبع آن در استان بوشهر اجرا عملیات آبخیزداری و کاشت درخت در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از کاشت 294 هزار اصله نهال در ماه گذشته در استان بوشهر خبر داد و گفت: تاکنون 3 میلیون و 750 هزار نهال جنگلی در استان بوشهر تولید و بیش از 1.7 میلیون نهال آن سال قبل کشت شد.

گرشاسبی سهم استان بوشهر در اجرایی شدن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را 12 میلیون اصله نهال در 4 سال دانست و بیان کرد: در سال جاری عملیات کشت نهال و بذر کاری در قالب 5 میلیون و 300 هزار مورد در اراضی مختلف روستایی و شهری استان بوشهر هدف‌گذاری شده است.

وی اضافه کرد: در سال 1402 و 1403 در مجموع باید عملیات بذر کاری و کاشت انجام شود که امسال علاوه بر نهال‌های جنگلی کشت نخل و درخت مرکبات بر اساس اقلیم مناطق در دستور کار قرار گرفته شده است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • جسد‌های باستانی سالم در ایران بعد از کشف نابود شدند! | فیلم
  • وقتی سکوی قهرمانی نابود می شود! / فیلم
  • بلای جان پرسپولیس پس از 120 (عکس)
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • تعویض‌هایی که بلای جان پرسپولیس شد