Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@04:42:13 GMT

هدفگذاری برای معرفی ۱۲ رقم جدید زراعی دیم در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۸۵۴۲

هدفگذاری برای معرفی ۱۲ رقم جدید زراعی دیم در سال ۱۴۰۰

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم گفت: امسال ۱۲ رقم جدید زراعی دیم در حوزه غلات، حبوبات و گیاهان علوفه‌ای از سوی محققان این مؤسسه معرفی خواهد شد.

خشنود علیزاده افزود: ارقام جدید زراعی دیم با بسته دستورالعمل‌ها و توصیه‌های فنی به کشاورزان معرفی و در دسترس آنها قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی رعایت دستورالعمل‌های فنی مربوط به هر محصول در زمینه خاک‌ورزی، نحوه کاشت، تغذیه مناسب و عملیات داشت ارقام جدید زراعی از سوی کشاورزان را بسیار مهم خواند و اظهار داشت: کشاورزان دیمکار بدون رعایت این دستورالعمل‌ها به ویژه در شرایط خشکسالی به نتیجه مورد نظر و تولید اقتصادی دست نخواهند یافت.

علیزاده، رعایت اصول کشاورزی حفاظتی در قالب بی خاک‌ورزی یا کم خاک‌ورزی، حفظ بقایای گیاهی در مزارع و تناوب مناسب در کشت را رمز موفقیت کشاورزی پایدار در اراضی دیم عنوان کرد.

وی ادامه داد: ما کشت متوالی یک محصول در اراضی دیم را قابل قبول نمی‌دانیم و تحقیقات میدانی در سطوح بزرگ نشان داده است که چنانچه ارقام جدید زراعی دیم با توجه به دستورالعمل‌های فنی و مطابق الگوهای تناوبی توصیه شده، در مناطق مناسب کشت شوند در اکثر درجات خشکسالی به جرأت می‌توان اطمینان داشت که عملکرد قابل قبولی حاصل خواهد شد.

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم درباره عملکرد ارقام جدید گندم دیم در شرایط خشکسالی اظهار داشت: سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از سال‌های خشک و بی سابقه از نظر دمای بالا و بارش کم در برخی ماه‌های سال در اکثر مناطق کشور بود به طوری که بعضی از مزارع گندم دیم قابل برداشت نبودند، با این حال در اراضی که ارقام جدید دیم همراه با دستورالعمل‌های فنی مؤسسه کشت شد، صرف نظر از رکوردهای بالاتر در برخی مزارع، متوسط عملکرد تولید بیش از ۱.۵ تن در هر هکتار بود.

وی با بیان این که به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران، وقوع خشکسالی در سطوح مختلف همیشه در بخش‌هایی از کشور قابل پیش بینی و مورد انتظار است، گفت: با توجه به این واقعیت‌ها و افزایش فراوانی خشکسالی‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، ارقام جدیدی که معرفی می‌کنیم برای تحمل خشکی و خشکسالی اصلاح شده‌اند.

علیزاده افزود: تغییرات اقلیمی علاوه بر تنش خشکی و گرما منجر به بروز و شیوع انواع نژادهای جدید آفات و بیماری‌های گیاهی نیز می‌شوند و تلاش می‌کنیم که محصولات جدید و ارقام جدید زراعی معرفی شده از سوی این مؤسسه برای اراضی دیم با استفاده از آخرین فناوری‌های موجود، مقاوم به تمام تنش‌های محیطی زنده و غیر زنده باشند و از این رو همواره یافته‌های جدید مؤسسه که شامل رقم و بسته زراعی مناسب است، برای شرایط فعلی، بهتر و برتر از نسخه‌های قدیمی هستند و این تلاش‌های روزآمد در مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور هماهنگ با سیاست‌های ابلاغی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با جدیت ادامه می‌یابد.

کد خبر 5276472

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گندم دیم محصولات کشاورزی قیمت دلار اقتصاد آمریکا مرکز مدیریت راه های کشور شاخص کل بورس ویروس کرونا گمرک ایران قیمت جهانی نفت قیمت جهانی طلا بانک مرکزی ایران قیمت یورو قیمت طلا قیمت سکه بهار آزادی بانک مرکزی اقتصاد روسیه ارقام جدید زراعی جدید زراعی دیم دستورالعمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، نخستین نشاء ارگانیک برنج، امروز در ایستگاه مرکز تحقیقات برنج نکا انجام شد. در این روش از هیچ گونه سم و نهاده‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود.


رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران در حاشیه این مراسم گفت: نشا ارگانیک در مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا نکا در سطح ۱۰ هکتار صبح امروز برای هفتمین سال متوالی انجام شد.


دکتر محمودی افزود: در راستای سیاست‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید محصول سالم و ارگانیک، طرح ملی تولید برنج ارگانیک از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و به فاصله حداقل ۱۰۰۰ متر از سایر مزارع شالیزاری در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندان، با کشت برنج طارم هاشمی اجرا شد.


وی خاطر نشان کرد: مهمترین وجه تمایز سیستم کشاورزی تولید برنج ارگانیک با سیستم شالیکاری مرسوم در نحوه مدیریت تغذیه و مدیریت کنترل عوامل خسارتزای زنده گیاهی است. کنترل عوامل بیماریزا با تولید نشا‌های سالم) روش‌های زراعی، ضدعفونی بذر و محلولپاشی خزانه با قارچ‌های کنترلگر زیستی و استفاده از عامل کنترلگر زیستی باکتریایی در زمین اصلی انجام شد.


رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران افزود: برای کنترل آفات، مدیریت تلفیقی شامل شخم عمیق مزرعه بعد از برداشت محصول، حذف علف‌های هرز اطراف مزرعه، نشا به موقع در نیمه اردیبهشت، نصب تله فرمونی در طول دوره رشدی برنج، رهاسازی زنبور تریکوگراما و محلول پاشی با کنترلگر لازم است.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان