Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:40:02 GMT

درگذشت یکی از نخستین اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۰۰۱۳

درگذشت یکی از نخستین اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز

ایسنا/خوزستان دکتر عطاءالله قبادیان، از نخستین استادان دانشگاه شهید چمران اهواز درگذشت.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی درگذشت دکتر عطاءالله قبادیان عضو هیات علمی و از پیشکسوتان  دانشگاه را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است:

أنّا لله و أنّا الیه راجعون

خبر درگذشت اندوه‌بار دکتر عطاءالله قبادیان، عضو هیات علمی و از پیشکسوتان دانشگاه، جامعه‌ی دانشگاهی استان خوزستان را متأثر و متألم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنده‌یاد قبادیان از نخستین استادان دانشگاه شهید چمران اهواز بود و نقشی برجسته در راه‌اندازی و توسعه‌ی مراکز آموزش عالی در استان خوزستان برعهده داشت. دکتر قبادیان از محققان نامدار عرصه‌ی خاک‌شناسی و محیط زیست ایران بود و با دلسوزی و علاقه‌مندی فراوان، سراسر عمر با برکت خویش را وقف پژوهش، آموزش و تربیت دانشجویان و اعتلای نظام آموزش عالی کشور کردند. تلاش و کوشش مسئولانه‌ی ایشان در شناساندن فلات ایران و حفظ محیط زیست کشورمان که حاصل تحقیقات علمی همه‌جانبه‌ی وی بود، بر کسی پوشیده نیست.

این‌جانب ضمن تسلیتِ این ضایعه‌ی جبران‌ناپذیر به خانواده‌ی داغدار آن استاد فرزانه، جامعه‌ی علمی کشور و دانشگاهیان دانشگاه شهید چمران اهواز، از درگاه خداوند متعال برای آن زنده‌یاد آمرزش بیکران و علّو درجات در رضوان الهی و برای بازماندگان صبر و پاداش نیکو آرزومندم.

به گزارش ایسنا، زنده‌یاد قبادیان سال ۱۳۱۳ در شهر زیراب سوادکوه متولد شد؛ خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و طعم تلخ مرگ پدر و مادر را در نوجوانی تجربه کرد. دوران جوانی‌اش در اوایل دهه ۱۳۲۰ شمسی با تحولات سیاسی و اشغال شمال کشور و بحران و وقفه در تحصیل پیگیری شد. دوران دبیرستان خود را در سال ۱۳۲۹ در قائم‌شهر به پایان رساند و از سال ۱۳۳۸ به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی وین راه یافت و در سال ۱۳۴۳ با درجه ممتاز موفق به دریافت مدرک دکتری در مهندسی علوم کشاورزی شد و در سال ۱۳۴۷ شمسی موفق به گذراندن امتحانات عالی درجه پرفسوری علوم زمین با کسب دانشیاری رسمی با کرسی دانشگاه وین شد و سپس عضو انجمن نخبگان آلمان و نقطه پیوند دانشگاه‌های ایران به این دانشگاه شد. پس از بازگشت به ایران در دانشگاه تبریز تدریس کرد و در سال ۱۳۴۷ با مرتبه استادی پایه‌یک در دانشگاه جندی‌شاپور استخدام شد و راه‌اندازی گروه زمین‌شناسی و زیست‌شناسی این دانشگاه و همکاری برای راه‌اندازی دانشکده شاخه شمالی در دزفول، دانشکده شاخه جنوبی در خرمشهر برای سال ۱۳۵۶، انستیتو آب‌وخاک‌های قلیایی ایران در دانشگاه جندی‌شاپور بخش دیگری از فعالیت‌های او بود.

علل شور شدن زمین‌های خوزستان، بررسی آب‌های تحت‌الارضی خوزستان، بررسی پدولوژی خوزستان، پدولوژی مناطق خشک و نیمه‌خشک و روش‌های آزمایشی در پدولوژی بخشی از کتاب‌های این دانشمند است. از سال ۱۳۵۹ مطالعات در فلات مرکزی ایران با مرکزیت استان یزد را آغاز کرد و طراحی تأسیس دانشگاه یزد و دانشکده‌های منابع طبیعی و کویرشناسی و پژوهشکده بیابان‌زدایی را بر عهده گرفت که حاصل تلاش‌های او کتاب «سیمای طبیعی استان یزد» است. کتاب «سیمای طبیعی استان تهران و مسائل آبی و خاکی آن» در سال ۱۳۷۶ حاصل تحقیقات او درباره مسائل آب و آبیاری استان‌های تهران و کرمان در سال ۱۳۶۲ است.

کتاب «سیمای طبیعی فلات ایران» در سال ۱۳۶۴ هم از سوی دانشگاه شهید باهنر نتیجه کارهای تحقیقاتی او در این استان است.

در طول ۸ سال دفاع مقدس به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور نخست‌وزیر، حضور مستمر در جبهه‌ها داشت و ضمن تدریس در دانشگاه بر طرح‌های آبی و خاکی جبهه‌های جنگ هم نظارت داشت.

پرفسور قبادیان در سال ۱۳۷۲ با مرتبه استادی از دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران بازنشسته شد.

از سال ۱۳۷۰ هم‌زمان با انجام مطالعات زیست محیطی، تدریس در دانشگاه شهید بهشتی و همکاری با دانشگاه زنجان را آغاز کرد و راه‌اندازی پژوهشکده علوم محیطی، گشایش اولین پارک علمی و پردیس شماره ۲ دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان اولین پارک علمی تحقیقاتی کشور در حوزه دریای مازندران را انجام داد. کتاب «ایران در بحران زیست‌محیطی» را در سال ۱۳۹۳ به چاپ رساند.

تألیف کتاب «هوای وطن» و «آخرین ایستگاه دانشگاه شهید بهشتی؛ منتهی به دره زیراب سوادکوه» هم از کتب دیگر اوست. او عضو هیات علمی دانشگاه وین اتریش، عضو نخبگان علمی آلمان، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، برنده جایزه هموبولد برلین، عضو هیات علمی دانشگاه جندی‌شاپور، راه‌اندازی کننده دانشگاه‌های مختلف از جمله پردیس علمی تحقیقاتی شهید بهشتی در زیراب و مؤلف کتب مختلف تخصصی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان دانشگاه جندی شاپور اهواز دانشگاه شهید چمران اهواز دانشگاه شهید چمران اهواز عضو هیات علمی دانشگاه دانشگاه شهید بهشتی راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۰۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون سازمان انرژی اتمی ایران صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت) در آغاز به کار این رویداد گفت: شاهد برگزاری نخستین کنفرانس هسته‌ای در سطح بین‌المللی و به طور گسترده هستیم که این رویداد علمی با استقبال مطلوبی مواجه شده است.
جواد کریمی‌ثابت در خصوص تعداد آثار ارائه شده به این کنفرانس افزود: بیش از ۵۰۰ مقاله ارسال شد که از این میان ۴۲۰ مقاله با نظر داوران پذیرفته شده است.
وی افزود: در جریان این کنفرانس ۳ روزه، برنامه‌ریزی شده تا ۱۶ میزگرد و پنل تخصصی برگزار شود که در حوزه‌های گوناگون که تمام فعالیت‌های هسته‌ای را پوشش خواهند داد.
کریمی‌ثابت گفت: حدود ۱۰۰ سخنرانی علمی در قسمت‌های گوناگون ارائه می‌شود که در مجموع بیش از ۵۰ سخنران خارجی خواهیم داشت که به شکل مجازی و حضوری در کنفرانس سخنرانی حضور دارند و به ارائه آخرین دستاورد‌های علمی خود می‌پردازند.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استاندارد‌های اتمی ایران افزود: نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ۴ بخش سخنرانی‌های علمی، پوسترها، میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی و نمایشگاه جانبی برگزار می‌شود.
این کنفرانس تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتور‌های هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان ادامه دارد.
سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ با حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشور‌های مختلف بعد از ظهر امروز در اصفهان آغاز به کار می‌کند.
۱۰۰ سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی و ارائه از دیگر برنامه‌های این رویداد بین المللی است.

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران