Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رئیس جمهوری در امور زنان وخانواده از اجرای طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی در ۱۱۰۰ نقطه پر آسیب کشور خبرداد.

معصومه ابتکار روز یکشنبه در نشست ارائه گزارش پیشرفت موافقتنامه معاونت زنان و خانواده با ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین قدردانی از تسهیلگران امر مهارت آموزی، با بیان اینکه در سال ۹۸ موافقتنامه ای میان معاونت با ستاد منعقد شد تا براساس آن بتوان برای خانواده ها و زنان در معرض آسیب، خدماتی در جهت مهارت افزایی برای مقابله با آسیب ها ارائه داد، اظهار داشت: خوشبختانه این همکاری با وجود فراز ونشیب هایی مانند شیوع کرونا که نشست ها و گفت وگوهای رو در رو را لغو کرد ادامه یافت و امروز گزارش این فعالیت ها ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در موضوع مواد مخدر با رویکرد بحث پیشگیری و توان افزایی و توجه به مهارت زندگی وارد شدیم که در بحث آموزش مهارت های زندگی، بیشترین همکاری در این چهار سال با وزارت آموزش و پرورش بوده که دوره های مهارت افزایی، مهارت های ارتباطی و گفت وگوی بین نسلی برای بیش از دو میلیون دانش آموز با موفقیت اجرا شد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه با همکاری انجمن اولیا و مربیان و دانشگاه فرهنگیان هم ۱۲ دوره مهارتی با حضور دکتر گلزاری برگزار شد، تصریح کرد: این دوره ها به صورت کتاب و اکنون چهار دوره از دوازده دوره به صورت کلاس های مجازی در اختیار همگان قرار گرفته است؛ مهارت هایی مانند امید، هوش هیجانی، تفکر خلاق و معنویت که به نظر ساده می آید اما در واقع نبود آن، گرفتاری و آسیب های بسیاری به دنبال دارد.

وی توضیح داد: همین مهارتهای ساده و پیش پا افتاده را اگر در مدرسه بیشتر مورد توجه قرار می دادیم خیلی از معضلات امروز را پیش رو نداشتیم و جوانان می توانستند با داشتن مهارت های زندگی، در برابر آسیب ها با اعتماد به نفس بیشتری به مقابله بپردازند یا از فشارهای گروه های همسالان عبور کنند و خود و خانواده را نجات دهند.

ابتکار با تاکید بر اینکه طرح ارتقای تاب آوری اجتماعی از جمله طرح هایی است که از دوره خانم شهیندخت مولاوردی شروع و در این دوره به شدت ادامه پیدا کرد، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم دوره ارتقای تاب آوری اجتماعی را در سطح ملی اجرا کنیم و به همین مناسبت در ۱۱۰۰ نقطه کشور که از پر آسیب ترین جوامع  بخصوص در معرض اعتیاد بودند، اجرا شده است.

وی افزود: نقطه اتصال این طرح بعد از اجرای آن، با طر ح هایی مانند طرح توان افزایی زنان روستایی با همکاری وزارت جهاد کشاوزی و ایجاد صندوق های خرد اعتباری برای زنان آن جوامع یا اتصال آنان به شبکه تعاونی های زنان بوده تا فعالیتی باشد که امید، توان افزایی و مهارت را در منطقه توسعه دهد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تشریح کرد: رویکردهای معاونت، رویکردهای موثری در بحث توان افزایی جوامع محلی بود که امیدواریم در دولت آینده بخصوص در ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه پیدا کند.

ابتکار با بیان اینکه مهارت های ارتباطی و گفت وگوی ملی خانواده یکی از موارد مورد توجه معاونت بود، افزود: از آنجا که بیشتر گرفتاری ها به دلیل اختلالات ارتباطی در میان اعضای خانواده است، معاونت تلاش کرد با همکاری سازمان های مردم نهاد و بر اساس پژوهش های صورت گرفته با گروه های مخاطب دانش آموزی و دانشجویی به صورت گسترده کار کند.

وی تاکید کرد: بازوی اصلی کار معاونت در این دوران، سازمان های مردم نهاد بودند و توان افزایی آنان به عنوان تسهیلگران اجرای طرح ها نقطه قوت معاونت بوده و امیدواریم در دولت بعد هم این رویکرد ادامه یابد و مبارزه با اعتیاد همچنان یکی از رویکردها باشد.

/ایرنا 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ارتقای تاب آوری اجتماعی توان افزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۰۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • طرح ملی مهارت‌افزایی دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار می‌شود
  • حضور داور چهارمحالی در دوره دانش افزایی داوران لیگ برتر کشور
  • حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره دانش افزایی داوران لیگ برتر کشور
  • اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان
  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین
  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • خزعلی ابعاد «طرح زیست عفیفانه» را تشریح کرد
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد