Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل هایی برای فعالیت ها و اقدامات خود طی سال های اخیر به سمت شفاف سازی آنها رفت.

تدوین آیین نامه های جشنواره ها یکی از رویکردها

تدوین آیین نامه های جشنواره ها یکی از رویکردها در این زمینه بود و برخی جشنواره های که بیش از سی دوره برگزار شده اند، برای نخستین بار دارای آیین نامه شدند و آیین نامه ها مبنای اصلی نحوه برگزاری جشنواره ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تدوین آیین نامه ها ممکن است جامع و کامل نباشد و بنابر ضرورت با نظر شوراهای ارزیابی که برای جشنواره ها پیش بینی شده است، قابل بازنگری و تغییر باشد.

آیین نامه های جشنواره های تئاتر موسیقی، هنرهای تجسمی و مد و لباس فجر بر اساس تجربه های برگزاری جشنواره ها و با استفاده از نظرات کارشناسی تدوین شد و به عنوان یک پایه و اساس فعاایت جشنواره ها براساس آیین نامه و کاهش سلیقه ها در برنامه ریزی جشنواره ملاک قرار گرفت. آیین نامه های جشنواره های موسیقی نواحی نیز در این دوره تدوین شد.

قاعده مندی و شفافیت نحوه فعالیت ها و متناسب با شرایط امروز

در کنار جشنواره ها، برای فرایندهای معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به منظور قاعده مندی و شفافیت نحوه فعالیت ها و متناسب با شرایط امروز آیین نامه ها و دستورالعمل هایی تدوین شد. دستورالعمل تاسیس آموزشگاههای هنری، شیوه نامه احراز صلاحیت تدریس مربیان آموزشگاه های آزاد هنری، بازنگری و تدوین سرفصل های مصوب آزمون های مهارتی بخش فرهنگ و هنر، شیوه نامه های برگزاری آزمون های جامع و ادواری مهارتی فرهنگ و هنر، دستورالعمل نحوه پرداخت شهریه در آموزشگاه های آزاد هنری و ابلاغ به استان ها، تدوین دستورالعمل صدور پروانه نمایش، شناخت و اصلاح فرایتدهای دفتر موسیقی، دائمی کردن پروانه های فعالیت استودیوهای صدابرداری با توجه به آیین نامه صدور مجوز تاسیس استودیوهای صدابرداری آثار صوتی، شیوه نامه صدور مجوز تاسیس و نظارت بر نگارخانه ها، شیوه نامه صدور مجوز نظارت بر تولید و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن، همکاری در تدوین شیوه نامه ورود و خروج آثار و کالاهای فرهنگی و هنری، تعیین ضوابط و مقررات تخصصی بیمه هنرمندان طراح پارچه و لباس، تشکیل کارگروه تخصصی هنرمندان پیشکسوت در هفت رشته در موسسه هنرمندان پیشکسوت، آیین نامه اعطای نشان ابوالحسن صبا و امیرهوشنگ جزی زاده به معلمان منتخب هنرستان های هنرهای زیبا و تشکیل شورای هنری ارکستر ملی ایران و ارکستر سمفونیک تهران به منظور برنامه ریزی تخصصی و هنری برای ارکسترها از جمله فعالیت هایی است که برای انجام فرایندها و رویدادها بر اساس قاعده مشخص در مجموعه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است.

اجرای قانون ساماندهی مجسمه ها و یادمان های شهری پس از ۲۲ سال

دستورالعمل صدور مجور ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدان‌های شهری از جمله دستورالعمل هایی است که با پیگیری معاونت امور هنری و اداره کل هنرهای تجسمی تدوین و در ۲۳ اسفندماه سال ۱۳۹۹ به همه استان ها ابلاغ شد. با تدوین و ابلاغ این آیین نامه و تشکیل شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی پس از سال ها نخستین گام برای ساماندهی مجسمه ها و یادمان ها در اماکن عمومی و میادین برداشته شد و پس از تشکیل این شورا، روند تشکیل شوراهای استانی نظارت بر ساخت و نصب مجسمه در اماکن عمومی نیز آغاز شد.

قوانین و مصوباتی برای ساماندهی مجسمه ها و یادمان ها در اماکن عمومی وجود داشته است اما این قوانین تاکنون اجرایی نشده بود. در سال های اخیر بارها مواردی در انتقاد و اعتراض به جنبه های فرهنگی و اجتماعی و کیفیت هنری و طراحی و ساخت مجسمه ها و یادمان های اماکن عمومی و شهری مطرح شده است و مجسمه ها و یادمان هایی توسط نهادهای مختلف در شهرهایی نصب شده است که متناسب با ظرفیت های فرهنگی و هنری کشور نیست.

سال گذشته معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مطلبی به برخی از تندیس ها و یادمان هایی که ساخته و در اماکن عمومی نصب شده است از جمله برخی تندیس ها و یادمان هایی که برای سردار شهید سلیمانی ساخته شده است انتقاد کرد و نوشت: در شهرهای مختلف یکی پس از دیگری از تندیس‌هایی رونمایی می‌شود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی‌انگیزد.

تصویب نامه ها و دستورالعمل های ساخت مجسمه و تندیس در شهر و دیار

براساس نخستین «تصویب نامه هیئت وزیران وقت مورخ ۲۹/۳/۱۳۸۸» طبق پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (هنرهای زیبای کشور) تصویب کردند که سازمان های دولتی و ملی که در صدد تهیه مجسمه مشاهیر تاریخی‌ادبی‌هنری برای نصب در میادین و غیره هستند، باید قبلا طرح و نام سازنده مجسمه را به هنرهای زیبای کشور ارسال دارند تا در کمیسیون مربوطه مورد مطالعه و پس از تصویب اقدام به تهیه آن شود.

در تعیین محل نصب مجسمه کمیسیون فوق، نظر اداره کل باستان شناسی را رعایت خواهد کرد. دو وزارتخانه  فرهنگ و کشور مامور اجرای این تصویب نامه هستند. بر طبق دومین قانون که عبارت است از «آیین نامه نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه ها و یادمان ها در میادین و اماکن عمومی  و درجلسه ۴۴۲ مورخ  ۴ خرداد ۱۳۷۸ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است»، کلیه وزارتخانه ها، مراکز و سازمانها و نهادهای دولتی و شهرداری ها موظف به اجرای سیاست های مصوب شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی برای نظارت در موضوع این آیین نامه هستند.

همچنین بر اساس «دستورالعمل اجرایی نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی مصوب جلسه ۳۴۱ مورخ ۱۸ آبان ۱۳۷۹ شورای فرهنگی عمومی»، اماکن عمومی شامل میادین، مبادی ورودی شهرها، بوستان ها، معابر، محوطه و فضاهای عمومی تعریف شده است.

سال گذشته دستورالعمل صدور مجور ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدان‌های شهری، در ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ به همه دستگاه‌ها و استانها ابلاغ و اعلام شد اجرای این دستورالعکمل لازم الاجراست و از سال جاری ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی ومیادین منوط به دریافت مجوز از شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی است.

با تشکیل شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی و ابلاغ این دستورالعمل، روند مصوبه قانونی  و آیین نامه نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه ها و یادمان ها در میادین و اماکن عمومی مصوبه خرداد ۱۳۷۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از ۲۲ سال آغاز شد. پیش از این در یکی دو مرحله تشکیل شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی در سال های مختلف در دستور کار قرار گرفت، اما تشکیل شورای و اجرای این قانون به نتیجه نرسید.

پس از تشکیل شورا در سال گذشته و ابلاغ دستورالعمل  صدور مجور ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدان‌های شهری در اسفند ماه سال گذشته، گام دوم برای تشکیل شوراهای استانی نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی در تیرماه برداشته شد و با بررسی پرونده های استان ها، شوراهای استانی در استان های اردبیل، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، کردستان و یزد تشکیل شد و شوراهای سایر استان ها نیز با تایید شورای مرکزی راه اندازی می شود.

برچسب‌ها هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید اختصاصی ایرنا اقتصاد فرهنگ مجسمه سازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید اختصاصی ایرنا اقتصاد فرهنگ مجسمه سازی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی آیین نامه های جشنواره ها مجسمه ها و یادمان ها معاونت امور هنری تدوین آیین نامه ها تشکیل شورای فعالیت ها شیوه نامه سال گذشته نامه ها استان ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۱۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما در دوره جدید مدیریت اوقاف به این نتیجه رسیدیم که جریان وقف را به سمت دانش‌محور اداره کردن ببریم. وقف می‌تواند در فرهنگ مردم، کتاب و کتابخوانی، آمورش، درمان و بهداشت و رفاه مردم کمک کند، از این رو ما در تلاشیم سبد وقف شتاب‌دهنده‌های خوبی برای جریان‌های مختلف باشد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- در حاشیه چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف درگفت‌وگو با ایسنا در مورد برنامه‌های این‌ سازمان در حوزه دانش‌بنیان و چرایی حضور در این بخش اظهار کرد: در پس وقف نیت‌های کثیری وجود دارد که می‌توان به وقف درمانی، دارویی، بیمارستان، درمانگاه، داروخانه، آزمایشگاه، دارالیتام، کودکان استثنایی و... اشاره کرد که اینها همگی نشان‌دهنده تنوع حوزه کاری ما در وقف است.

وی ادامه داد: در این میان در حوزه‌های اقتصادی هم کارخانه‌ صنعتی ساخت قطعات خودرو، کارخانه صنعت پزشکی، دارویی و... داریم که نشان می‌دهد تنوع در نفس وقف زیاد است. بنابراین ما در حوزه آموزش و تحقیقات، فرهنگ، دارو و درمان و... دارای وقف هستیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: ما در دوره جدید مدیریت اوقاف به این نتیجه رسیدیم که جریان وقف را به سمت دانش‌محور اداره کردن ببریم. برای مثال ما یک مزرعه داریم که در آن کشاورزی می‌شود به نظر شما به صورت علمی آبیاری مزرعه انجام شود یا به صورت سنتی؟، در واقع خاک‌ مزرعه را بهینه علمی کنم یا هر اتفاقی افتاد مهم نیست؟.

خاموشی یادآور شد: در گذشته خاک را یک سال کشت می‌گرفتند و سپس سال بعد به آن‌ استراحت می‌دادند زیرا معتقد بودن خاک قوت خود را از دست می‌دهد، اما علم ثابت کرده ما می‌توانیم در طول یک سال سه بار کشت برویم، حالا سوال این است که در شرایط علمی چقدر بهره‌وری ما بالا می‌رود.

وی افزود: ضمنا ما بسیاری از موقوفات را داشته‌ایم که بهره‌وری خوبی از آنها نشده است، برای مثال ‌در مزرعه‌داری یک موقوفه‌ای در اطراف تهران داریم که در طول ۴۲سال یک میلیارد و ۴۲۰میلیون تومان اجاره داده است، ما بحث اجاره را کنار گذاشتیم و خودمان وارد مشارکت با دو شرکت علمی دانش‌بنیان شدیم که کشت تخصص داشتند و در سال اول ۹ و نیم میلیارد تومان، سال دوم ۱۵ میلیارد تومان و سال سوم ۲۳ میلیارد تومان و سال چهارم ۴۲ میلیارد تومان منابع درآمدی این زمین وقفی شد.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: ۸۰درصد رقبات ما بیابان پایه است زیرا رقبات بزرگ دشت، بیابان و زراعت است و اعتقاد ما این است که این وقف‌ها باید دانش‌بنیان اداره شود و یک زنجیره را شکل دهد به شکلی که منافع اوقاف و مردم به بهترین شکل تامین شود.

خاموشی تصریح کرد: اگر ما از ده هکتار سه تن محصول بگیریم بهتر است یا ۱۲ تن؟، ما با علمی کردن بسیای از مزارع بیشترین سقف محصول را دریافت کرده‌ایم، برای نمونه اگر بتوانیم‌ در کنار چاه آب کشاورزی آبزی‌پروری احداث کنیم خاک کشاورزی به کود ماهی غنی می‌شود و در این صورت خاک تا ۳۰سانت غنی خواهد شد در حالی که بدون این کار باید کود خریداری و به زمین کشاورزی اضافه کنید که در این شرایط تازه خاک زمین ۷سانت غنی می‌شود.

وی ابراز کرد: در همین روش فوق هم رقبه بهره‌وری بیشتری در زمین کشاورزی خود خواهد داشت و هم ماهی پرورشی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. پس علمی اداره کردن کشاورزی ما را به محصول بیشتر و دامپروری بهتر می‌رساند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: ما در بسیاری از جاده‌ها ۱۰۰‌ها کیلومتر مسیر خشک و آفتابی داریم که می‌توانیم از همین آفتاب انرژی خورشیدی دریافت کرد، در هر ۱۰۰هکتار ۵مگابایت تولید برق خورشیدی می‌توان داشت.

تمرکز سازمان اوقاف بر روی علمی کردن موقوفات است

خاموشی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم موضوع علمی کردن موقوفات را رقبه به رقبه به پیش ببریم تا موقوفات به صورت دانش‌محور اداره شود. در واقع در تلاشیم تا واقفین را توجیه کنیم که یکی از نیاتی که آنها می‌توانند به کشور کمک کنند و رفع تحریم شود وقف در حوزه اختراعات و ابداعات به ویژه در حوزه‌های مختلف دانش‌بنیان و حمایت از دانشجویان است.

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز بسیاری از واقفین در کنار سایر نیات وقفی خود علم را هم مدنظر قرار دادند، البته در وقفی همچون بنیاد البرز تلاش کردیم از افراد برگزیده حمایت خوبی شود، در حال حاضر به نفرات اول در رشته‌های مختلف نفری ۴۰۰میلیون تومان جایزه نقدی دادیم در حالی که این عدد در سالیان‌ گذشته ۱۵ الی ۲۰میلیون تومان بوده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز کرد: در واقع با این افزایش جوایز در بنیاد البرز سعی کردیم به منزلت اجتماعی کسانی که کار علمی می‌کنند ارج بدهیم. به همین منظور سالی ۱۰۰میلیون تومان بر روی جایزه نفرات برگزیده اضافه می‌کنیم.

خاموشی یادآور شد: همین ایجاد انگیزه در جایزه البرز باعث رشد هرساله شرکت‌کنندگان بخش‌های مختلف در این جایزه می‌شود، همین اتفاق نشاط در جایزه البرز را بیشتر کرده و تابلوی وقف دانش‌بنیان‌ را در مقابل قرار داده است.

وی افزود: تمامی شرکت‌های دانش‌بنیانی که در نمایشگاه دستاوردهای وقف حضور دارند اوقاف در آنها سهم دارد، تصور کنید ما الان یک موقوفه‌ای داریم که دارای سرمایه است و ما می‌توانیم از عواید آن کار ساخت و ساز بکنیم و به سودآوری برسیم اما همان سرمایه را در مسیر حمایت از کارخانه‌ها و دانش‌بنیان‌ها صرف می‌کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: این‌ حمایت ما در بلندمدت سودآوری خواهد داشت و باید یک حساب ساده می‌توان فهمید چقدر ارزآوری در این حمایت‌ها اتفاق می‌افتد. فرض کنید ما در حمایت از یک شرکت دانش‌بنیان ۳۰میلیارد تومان حمایت مالی داشته‌ایم که همین اتفاق باعث صرف‌جویی در ارز و ارزان‌سازی یک محصول برای مردم می‌شود که در نهایت به‌روز رسانی‌ نیات واقفان را به همراه دارد.

خاموشی بیان‌ کرد: ما در سازمان اوقاف پول مولد و احسن‌سازی و انباشت در موقوفات داریم و در همین مسیر پیشنهاد به واقفین می‌دهیم که در کدام ریل حرکت کنند، البته در این مسیر سهام اوقاف کمتر از واقفان خواهد بود.

تصمیم درست و سریع در مورد عواید موقوفات بسیار مهم است

وی ادامه داد: سازمان وقف از پول نفت، بانک و بودجه مصوب آزاد است، ما یک وقف و تولیت داریم که در صورت نبود تولیت یک وقف نماینده ولی‌فقیه می‌تواند در مورد وقف تصمیم بگیرد. پس ما به دنبال تصمیم درست و به هنگام در وقف برای به سود رساندن یک موقوفه هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: مسیر وقف دانش‌بنیان قابل استمرار و ظرفیت‌های بیشتری در آینده دارد زیرا مردم هم هرساله نفع آن را می‌برند. ارزان‌سازی در دندان‌سازی، دام و طیور، پرورش آبزیان و ماهی، کشاورزی و...  داریم که جلوی خروج ارز را می‌گیرد.

خاموشی با بیان اینکه هدف یک واقف خیر رساندن به مردم در حوزه‌های مختلف است، گفت: وقف می‌تواند در فرهنگ مردم، کتاب و کتابخوانی، آمورش، درمان و بهداشت و رفاه مردم کمک کند، از این رو ما در تلاشیم سبد وقف شتاب‌دهنده‌های خوبی برای جریان‌های مختلف باشد.

وی در مورد تبلیغ وقف دانش‌بنیان در پایان گفت: ما اگر کارکرد وقف را به نمایش مردم بگذاریم، مردم خودشان راغب می‌شوند تا در حوزه‌های محتلف وقف کنند. مهم‌ترین مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی و نمایش کارهای خوب، زیبا و علمی است و مردم در این صورت مطالبه گر شده و حمایت خواهند کرد، ما از وقتی به حوزه دانش‌بنیان ورود کردیم خیلی‌ها پیشنهاد همکاری دادند و این نشان می‌دهد مردم به حوزه‌های مختلف در وقف علاقه دارند.

دستاوردهای این نمایشگاه را در اینجا می‌توانید ببینید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • فعال کردن گشت پیشگیری از غرق شدگی در استان ایلام
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است