Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، با ورود کشتی های حاوی برنج به گمرک و بنادر قبل و حتی بعد از شروع ممنوعیت فصلی اکنون صاحبان این کالا تکلیف مشخصی نداشته و پیگیر ترخیص محموله های وارداتی هستند، از این رو گمرک ایران از وزارت جهاد خواسته در مورد برنج های وارداتی که قبل از ممنوعیت به بنادر رسیده ولی بعد از آن قبض انبار شده‌اند تکلیف ترخیص را مشخص کند، این در حالی است که پیش‌تر در این رابطه هشدار داده شده بود ولی دستگاه‌های ذیربط اقدامی نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل حمایت از تولید داخل، معمولا هر ساله ممنوعیت فصلی واردات برنج از اول مرداد ماه آغاز و تا پایان آبان ادامه دارد، ولی برای امسال، پیش از اعمال ممنوعیت فصلی با توجه به شرایط واردات برنج در سال جاری که با کاهش قابل توجهی حدود ۷۰ درصد نسبت به سال قبل مواجه شده و موجودی آن در گمرک و بنادر نیز کمتر از ۴۰ هزار تن بود فعالان حوزه برنج خواستار عدم اعمال ممنوعیت فصلی بودند.

ممنوعیت به تعویق نیفتاد و دردسر ترخیص شروع شد

با وجود بررسی های صورت گرفته در ستاد تنظیم بازار مصوب شد که ممنوعیت فصلی واردات برنج از اول مرداد ماه اعمال شود ولی ترخیص برنج،  مشروط به این شد که اگر کالا تا ۳۱ تیر ماه یعنی قبل از شروع ممنوعیت، تاریخ ورود خورده و قبض انبار صادر شده باشد در صورت داشتن ثبت سفارش امکان ترخیص دارد.

اما در فاصله چند روز به اعمال ممنوعیت فصلی ،گزارش گمرک ایران از این حکایت داشت که حدود ۱۰ کشتی حاوی برنج از کشورهای مبدأ به سمت بنادر ایران حرکت کرده اند ولی احتمالا تاریخ ورود آنها و زمانی که قبض انبار می شود بعد از شروع ممنوعیت فصلی خواهد بود و در این صورت امکان ترخیص ندارد، از این رو گمرک ایران از وزارت صمت خواسته بود با توجه به کاهش ذخایر برنج و نیاز بازار جهت جلوگیری از افزایش قیمت این کالا، ممنوعیت فصلی را به تعویق بیندازد، ولی در هر صورت چنین اقدامی صورت نگرفت.

شناورهای برنج آمد ولی تاریخ دیر شد

اما تازه ترین خبرها  از این حکایت دارد که شناورهای حاوی برنج به بنادر ایران رسیده اند، ولی با وجود اینکه برخی محموله‌ها قبل از شروع ممنوعیت به بنادر رسیده‌ چون تاریخ اعلامیه ورود و یا قبض انبار آنها بعد شروع ممنوعیت است، گمرک از ترخیص این کالا به دلیل مصویه مربوطه که تاکید دارد باید تاریخ ورود قبل از اول مرداد باشد، ممانعت کرده است.

این در حالی است که صاحبان برنج های وارداتی درخواست ترخیص این کالا را دارند، به هر حال در سال گذشته نیز اعمال ممنوعیت فصلی زمانی صورت گرفته بود که هزار تن برنج از ماه ها قبل در بنادر مانده و امکان ترخیص نداشت و حتی گفته می‌شد در آستانه فساد قرار گرفته است و ظاهرا صاحبان کالا به دلیل نیاز داخل و عدم تکرار تجربه گذشته مایل به ماندن کالا در بنادر تا پایان ممنوعیت فصلی نیستند.

گمرک: برنج ها قبل از ممنوعیت آمده ولی نمی توانیم ترخیص کنیم

بر این اساس در مکاتبه صورت گرفته بین معاون فنی گمرک ایران و معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای وزارت جهاد کشاورزی این موضوع مورد توجه قرار گرفته و خواستار تعیین تکلیف شده است.

در این نامه آمده است«با توجه به اینکه ورود کالا به ۱۲ مایلی آب های سرزمینی یک کشور از نظر حقوقی، ورود کالا به قلمرو سیاسی آن محسوب می شود ، صاحبان محموله های برنج وارداتی درخواست ترخیص این کالاهای رسیده را دارد. از این رو اگر کشتی های حامل برنج های وارداتی قبل از تاریخ ممنوعیت فصلی برنج به کشور رسیده و در لنگرگاه و بنادر پهلو بگیرند، فارغ از اینکه اعلامیه ورود و یا قبض انبار آنها چه زمانی صادر شده است،آیا اجازه ترخیص از گمرک را قبل از مقررات مربوطه دارند یا خیر؟»

بر این اساس گمرک از وزارت جهاد خواسته تا در این رابطه به قید فوریت پاسخ را اعلام تا صاحبان کالا که پیگیر این جریان هستند تکلیف کالای خود را بدانند.

کد خبر 619634 برچسب‌ها برنج واردات گمرک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برنج واردات گمرک اعمال ممنوعیت فصلی برنج های وارداتی شروع ممنوعیت گمرک ایران قبض انبار برنج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی

طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودرو‌های وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است؛ به طوری که وزیر صمت خودرو‌های متوقف مانده در گمرکات را ۵۰ هزار دستگاه اعلام کرده، این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، ۱۳ هزار خودروی وارداتی دپو شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، با این حال احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

از بین سه عدد اعلام شده در مورد تعداد خودرو‌های دپویی در گمرکات کشور، مشخص نیست کدام مسوول دولتی، گاف داده است چرا که این ارقام هیچ کدام با یکدیگر سنخیتی ندارند.

۵۰هزار، ۱۳هزار یا ۲۰ هزار خودروی وارداتی در گمرکات کشور دپو شده است؟

اعلام این ارقام این سوال را مطرح می‌کند که اصولات چه ضرورتی در دپوی وارداتی‌ها وجود دارد و با توجه به واردات قطره چکانی که رانت عظیمی را در بازار شکل داده چرا خودرو‌ها باید در گمرکات دپو شوند؟

واردات خودرو از سال ۱۴۰۱ همراه با ثبت نام از متقاضیان این نوع خودرو‌ها کلید خورد این در شرایطی است که آیین نامه ثانویه آن نیز در دی ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد.

بنابر وعده سیاستگذار قرار بر واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۲ بود حال آنکه اخبار از واردات بیش از ۱۱ هزار محصولات خبر می‌دهند.

با این حال اخبار متعددی از خودرو‌های موجود در گمرکات و یا روی کشتی و یا در کشور مبدا شنیده می‌شود.

اخباری متناقص و متفاوت که در عمل تنها اعتماد متقاضیان را به وعده سیاستگذار کمرنگ کرده است.

دیگر خبرها

  • انبار دپوی باتری خودرو در بابل کشف شد
  • دپوی بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در انبار لو رفت
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • کشف انبار دپوی ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر ماهشهر