Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: در حال حاضر روغن‌های زیتونی در بازار جولان می‌دهند که روغن‌های بکر و فرابکر نیستند و طبق استاندارد ۱۴۴۶ ایران واردات این روغن‌ها به ایران ممنوع است، ولی متاسفانه به اسم روغن بکر و فرابکر وارد کشور می‌شوند در صورتی که این محموله پومیس بوده و باعث تزریق سرطان به جامعه و مصرف کنندگان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی عباسی در گفت‌وگو با میزان، درباره وضعیت تولید و صادرات زیتون، گفت: در حال حاضر استان زنجان ۳۵ درصد تولید زیتون کشور را بر عهده دارد و شرایط نامساعد آب و هوایی و عدم رعایت الگوی کشت در استان‌های قزوین، گیلان و زنجان باعث ایجاد چالش بیماری در باغات شده است. این بیماری‌ها از سال‌ها پیش وجود داشته، ولی طی یکی دو سال اخیر طغیان کرده است.

رئیس شورای ملی زیتون ایران تصریح کرد: میزان تولید نسبت به سال قبل دارای وضعیت خوبی است، ولی با وجود بیماری لکه طاووسی که یک بیماری قارچی بوده و از رطوبت بالای ۵۰ درصد شروع به رشد می‌کند و باعث ریزش شدید میوه می‌شود.

 

وی افزود: وزارت نیرو برای تامین منابع خود، شرکت‌های آب منطقه‌ای استان‌ها را ایجاد کرد در صورتی که این شرکت‌ها دولتی هستند، ولی به شیوه خصوصی خودگردانی می‌شوند. به این شرکت‌ها، بستر رودخانه‌ها را اجاره دادند و با این وضعیتِ بحران خشکسالی، اعلام کردند برنج بکارید که حدود ۶ هزار هکتار در حاشیه رودخانه قزل اوزن زنجان برنج کشت شد که باعث به وجود آمدن گرمای ۴۰ درجه‌ای و بخار آب شالیزار‌ها بر روی درخت زیتون شده و عامل به وجود آمدن بیماری لکه طاووسی است.

عباسی بیان کرد: قبل از صادرات وظیفه ما تامین نیاز‌های داخلی کشور است. ابتدا باید مصرف داخل را پوشش دهیم و بعد اقدام به صادرات کنیم. متاسفانه با توجه به سیاست‌هایی که در بحث زیتون اعمال می‌شود، اجازه کشت باغات زیتون را نمی‌دهند و این مسئله باعث شده که تلاش مضاعف کرده تا به تامین تولید داخل دست پیدا کنیم.

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: زیتون مقدار خیلی کمی صادر می‌شود از طرفی روغن زیتون را وارد می‌کنیم. اگر بحث کشت برنج را در استان‌هایی مثل قزوین، زنجان و گیلان جمع می‌کردند و بخش کوچکی از میزان آب را به زیتون اختصاص می‌دادند، امسال صادرات زیتون صورت می‌گرفت، زیرا این محصول جزو محصولات استراتژیک محسوب می‌شود.

وی در خصوص این که چرا واردات روغن زیتون صورت می‌گیرد و درکشور تولید نمی‌شود، اظهار کرد: در ایران برنامه ریزی وجود ندارد و مسئولین در مواقع برنامه ریزی توجیه می‌کنند که وضعیت ما بهتر از اروپاست، ولی در عمل وقتی باغات زیتون و این صنعت را مشاهده می‌کنیم شاهد عدم توجه به این صنعت هستیم و کسی هم منابع و برنامه ریزی برای این صنعت در نظر نمی‌گیرد.

عباسی تاکید کرد: دو برابر میانگین مصرف جهانی کنسرو زیتون و ۱.۶ دهم میانگین مصرف جهانی، روغن زیتون مصرف می‌کنیم و این غیرمتعارف و خارج از استاندارد جهانی است.

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: کنسرو زیتون، میوه شکسته و تازه خوری زیتون ارزش غذایی در مقابل روغن زیتون ندارد، ولی کسی سیاستی را اعمال نمی‌کند که روغن زیتون را به مصرف مردم برساند.

وی در خصوص موانع و مشکلات تولید زیتون بیان کرد: این موانع شامل عدم برنامه ریزی در صنعت زیتون و فراموش شدن بحث الگوی کشت در استان‌های زیتون خیز است. همچنین زیتون از محصولات استراتژیک است، به گونه‌ای که بسیاری از مرگ‌های خاموشی که هم اکنون در جامعه حتی در جوانان رخ می‌دهد مثل بیماری قلبی و ... به دلیل عدم استفاده از آن است.

عباسی در ادامه گفت: باید صنعت زیتون را در استان‌هایی مثل زنجان، قزوین بخش‌هایی از گیلان جایگزینی کنیم. همچنین باید در رابطه با بیماری‌های زیتون  تحقیق کنیم، زیرا در صنعت زیتون هیچ درمانی برای بیماری‌های زیتون در نظر گرفته نشده و وجود ندارد.

وی افزود: مشکل دیگر نظارت بر واردات روغن زیتون است هم اکنون روغن‌های زیتونی که در بازار جولان می‌دهد روغن‌های بکر و فرابکر نیستند و طبق استاندارد ۱۴۴۶ ایران واردات این روغن‌ها به ایران ممنوع است، ولی متاسفانه به اسم روغن بکر و فرابکر وارد کشور می‌شوند در صورتی که این محموله پومیس است.

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: واردات محموله پومیس باعث تزریق سرطان به جامعه و مصرف کنندگان می‌شود و از طرفی فعالین صنعت زیتون داخلی را نابود می‌کند.

عباسی در ادامه بیان کرد: کسانی که روغن بکر تولید می‌کنند مغلوب  روغن وارداتی شدند، زیرا مصرف کننده توانایی تشخیص روغن زیتون را ندارد بنابراین سازمان استاندارد باید نظارت انجام دهد و پاسخگو باشد. بار‌ها با سازمان استاندارد مکاتبه کرده ایم که به صورت رایگان نمونه برداری و آزمایش روغن های وارداتی را انجام داده و نتیجه را به آن‌ها اعلام می‌کنیم، زیرا در حال حاضر در بحث نمونه گیری تخلف بزرگی صورت می‌گیرد.

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: روغن پومیس یک یورو و روغن زیتون استاندارد حدود ۳ و نیم یورو است و کشور مبدا ۳۰ درصد بابت روغن زیتون یارانه پرداخت می‌کند و روغن زیتونی که به دست مصرف کننده به قیمت۱۰۰ هزار تومان می‌رسد در کشور مبدا ۱۳۰ هزار تومان تمام شده است، زیرا یارانه پرداخت می‌کنند تا روغن زیتون را تولید کنند.

  بیشتر بخوانید: کاهش ۳۰ درصدی تولید زیتون در سال ۹۹

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی زیتون صادرات واردات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی زیتون صادرات واردات روغن زیتون بکر و فرابکر برنامه ریزی صنعت زیتون روغن بکر روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۴۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟

ایتنا - پژوهشگران انگلیسی که اولین واکسن سرطان مبتنی بر فناوری نوآورانه «ام‌آر‌ان‌ای» را برای درمان ملانوم یا سرطان پوست آزمایش کرده‌اند می‌گویند این ماده در درمان دیگر سرطان‌ها نیز آزمایش می‌شود.
کتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، می‌گوید این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن سفارشی که "نئوآنتی ژن درمانی فردی" نامیده می‌شود، برای تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده تا بتواند با نوع خاص سرطان و تومور هر بیمار به طور جداگانه مقابله کند.

دکتر شاو می‌گوید: "این یک درمان کاملاً فردی است که برای هر بیمار به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن فرد هماهنگ است."

این واکسن به سیستم ایمنی آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی برای حمله به آنتی‌ژن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی آن، نمونه تومور بیمار برداشته شده و دی‌ان‌ای آن توالی‌یابی می‌شود که در این فرآیند از هوش مصنوعی نیز استفاده می‌شود.

نتایج آزمایش‌های مرحله دوم نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان در افرادی که این واکسن را همراه با درمان ایمونوتراپی دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل تقریباً نصف (۴۹ درصد) کاهش یافته است.

در این مرحله نهایی کارآزمایی که توسط بنیاد NHS لندن هدایت می‌شود، بیماران هر سه هفته یک بار یک میلی‌گرم از واکسن ام‌آر‌ان‌ای را به همراه دوز دیگری از ایمونوتراپی برای حدود یک سال دریافت خواهند کرد.

فناوری ام‌آر‌ان‌ای پیش از این در تولید واکسن‌های کرونا نیز استفاده شده بود. اکنون محققان امیدوارند با بهره‌گیری از همین فناوری، بتوانند انقلابی در درمان سرطان‌ها به وجود آورند.

دیگر خبرها

  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • طرز تهیه سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • واردات گوشت گرم گوسفندی به استان یزد، همین هفته
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود