Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رای الیوم با اشاره به سفر عبدالله دوم، پادشاه اردن به واشنگتن و مذاکرات گسترده با رئیس ستاد ارتش آمریکا به بررسی اهداف بازآرایی نیرو‌های آمریکایی در این کشور پرداخت.

این روزنامه اینترنتی که از لندن به روز می‌شود در سرمقاله خود نوشت: با استقرار گسترده نظامیان آمریکایی در اردن، جایگاه ژئوسیاسی این کشور در منطقه به طور اساسی تغییر خواهد کرد بگونه‌ای که پایگاه نظامی آمریکا در شرق اردن وظایف امنیتی بالایی در نظارت بر نه فقط اوضاع لبنان، سوریه و عراق بلکه بر کل اوضاع یعنی اوضاع دریای مدیترانه و خلیج فارس خواهد داشت و به احتمال زیاد بخش مهمی از بودجه پنتاگون صرف عملیات در شرق دریای مدیترانه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی الیوم افزود: عبدالله دوم، پادشاه اردن روز شنبه در آخرین بخش از سفر خود به واشنگتن، مذاکرات گسترده‌ای با رئیس ستاد ارتش آمریکا داشت و باعث ایجاد این تصور و برداشت سیاسی شد که روابط اردن و آمریکا خصوصا روابط نظامی دو کشور وارد افق‌های بی سابقه‌ای شده یا در حال ورود به این افق‌ها است.

بر اساس بیانیه رسمی پنتاگون، پادشاه اردن و رئیس ستاد ارتش آمریکا درباره امنیت و ثبات اردن و همچنین موضوع مبارزه با تروریسم با یکدیگر گفتگو کردند.

به گفته ناظران سیاسی، اتاق عملیات نظامی و امنیتی دو کشور بار دیگر تشکیل خواهد شد و کمیته‌های مشترکی که در زمینه‌های مبارزه با تروریسم و افراط گرایی خصوصا در عراق و سوریه فعالیت می‌کردند، مجددا فعالیت خود را بر اساس «راهبرد حضور گسترده نظامیان آمریکایی البته این بار در عمق خاک اردن» از سر خواهند گرفت.

پیش ازاین، پادشاه اردن در سفر جنجال برانگیز و مهم خود به واشنگتن که تاریخی توصیف شد، با ژنرال‌های برجسته پنتاگون از جمله فرمانده مرکزی نیرو‌های آمریکایی که مسئول حوزه عملیات در خاورمیانه هستند، دیدار کرد.

به گفته کارشناسان نظامی، انتقال توافقنامه‌ها و روابط نظامی به سطوح عملیاتی، نقطه تحول بزرگ و راهبردی میان دو کشور به شمار می‌رود که باعث توجیه انتقال شمار زیادی از نظامیان آمریکایی در منطقه خصوصا نظامیان موجود در برخی کشور‌های خلیج (فارس) نظیر قطر، کویت و در آینده عراق به مثلث صحرایی اردن در شمال و شرق این کشور خواهد شد.

رأی الیوم افزود: به طور حتم پس از استقرار پایگاه‌ها و تاسیسات نظامی دائم آمریکا در خاک اردن، محدوده عملیاتی در زمینه هماهنگی گسترش می‌یابد که این وضعیت بی سابقه باعث قرار گرفتن روابط امنیتی و راهبردی دو کشور در صدر روابط امان و واشنگتن می‌شود که البته این اقدام پیامد‌های سیاسی و اقتصادی دیگری خواهد داشت.

یعنی اینکه اردن با قدرت در نقشه اولویت‌های نظامی آمریکا در سطح منطقه قرار خواهد گرفت و نیرو‌های نظامی آمریکا این بار در یک سطح عملیاتی و مستقل در خاک اردن مستقر خواهند شد و پایگاه نظامی آمریکا در شرق اردن وظایف امنیتی بالایی در نظارت بر نه فقط اوضاع لبنان، سوریه و عراق بلکه بر کل اوضاع یعنی اوضاع دریای مدیترانه و خلیج (فارس) خواهد داشت که ممکن است بخش مهمی از بودجه پنتاگون صرف عملیات در شرق دریای مدیترانه شود.

این روزنامه نوشت: کارشناسنان نظامی این وضعیت را در عرصه روابط دو کشور متحد بی سابقه می‌دانند که محدوده عملیاتی عنصر تمایز این وضعیت به شمار می‌رود، زیرا صحبت نه تنها درباره مانور‌ها و برنامه‌های نظامی دو جانبه بلکه درباره وظایف مربوط به کنترل، هماهنگی‌های امنیتی و آمادگی رزمی است خصوصا اینکه سفر پادشاه اردن به واشنگتن دارای جزئیات و مسائل پشت پرده زیادی است، مهمتر اینکه سخنان بی سابقه‌ای در زمینه اتحاد و مشارکت دو کشور صورت گرفته است و روابط نظامی باعث ایجاد فضا‌های وسیعی می‌شود که باعث بی اهمیتی مشکلات پیچیده اقتصادی و سیاسی خواهد شد.

به گفته رأی الیوم، ژنرال‌های آمریکایی با قدرت و از طریق هماهنگی با ژنرال‌های اردن و نهاد‌های نظامی و امنیتی این کشور به منطقه خاورمیانه می‌آیند و این به معنای تغییر اساسی جایگاه ژئوسیاسی اردن در منطقه است و دولت اردن باید آماده چنین پیشرفت بزرگی در روابط باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نیروهای آمریکایی پادشاه اردن پایگاه نظامی آمریکا دریای مدیترانه نظامی آمریکا پادشاه اردن خاک اردن بی سابقه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۶۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن

به گزارش قدس آنلاین، تایوان امروز شنبه اعلام کرد که ۱۲ هواپیمای نظامی چین از خط حساس میانه در تنگه تایوان عبور کردند درحالیکه سفر هفته گذشته بلینکن به چین بمنظور حفظ کانال‌های ارتباطی و بهبود روابط با پکن دیروز پایان یافت.

آمریکا مهم‌ترین حامی بین‌المللی و عرضه کننده تسلیحات به تایوان است برغم اینکه دو طرف روابط رسمی دیپلماتیک با یکدیگر ندارند. بلینکن در جریان سفر به چین مدعی شده بود که حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان حائز اهمیت است.

وزارت دفاع تایلند اعلام کرد که امروز شنبه ۲۲ هواپیمای نظامی چینی از جمله جنگنده‌های سوخو ۳۰ را شناسایی کرده که ۱۲ فروند از آنها از خط میانه عبور کردند.

چین تایوان را مهم ترین موضوع در روابط خود با آمریکا می‌داند و پکن بارها از واشنگتن خواسته است تا فروش تسلیحات به تایوان را متوقف کند.

لای چینگ ته، رئیس منتخب تایوان، پس از پیروزی در انتخابات ژانویه (دی ماه ۱۴۰۲)، در ۲۰ مه (۳۱ اردیبهشت) کار خود را آغاز می‌کند. پکن او را یک جدایی طلب خطرناک می‌داند و درخواست‌های مکرر او برای مذاکره را رد کرده است.

لای روز پنجشنبه گفت که چین باید اعتماد داشته باشد تا با دولت منتخب قانونی تایوان صحبت کند. تسای اینگ ون رئیس پیشین تایوان همانند لای چینگ ته معتقد است که فقط مردم تایوان می‌توانند آینده خود را تعیین کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • رئیسی دستور داده تا ۳ میلیارد یورو در اختیار نیرو‌های مسلح قرار داده شود
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • معاون وزیر کشور : رئیسی دستور داده تا ۳ میلیارد یورو در اختیار نیرو‌های مسلح قرار داده شود تا به‌سرعت فرآیند انسداد مرز‌ها را آغاز کنند
  • آمریکا کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا» به سایر کشورها/ سرکوب وحشیانه آزادی بیان