Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@12:00:40 GMT

کشف دنیای اقیانوسی با احتمال داشتن حیات

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۶۴۳۵

کشف دنیای اقیانوسی با احتمال داشتن حیات

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آی ای؛ بر اساس مطالعه‌ای که اخیراً در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده، ستاره شناسان یک دنیای صخره‌ای آن سوی منظومه شمسی را مورد بررسی قرار دادند و شرایطی را کشف کردند که ممکن است میزبان اقیانوس‌های وسیع و مملو از زندگی باشد و ما فقط چند سال با تشخیص نشانه‌های حیات در این دنیای بیگانه فاصله داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشف یک سیاره فراخورشیدی گرم است و ممکن است اقیانوس‌های وسیع پر از حیات را پشتیبانی کند.

بیشتر بخوانید

احتمال کشف حیات در سیاره سرخ توسط مریخ نورد کنجکاوی استفاده از تلسکوپ رصد خانه ESL's VLT برای کشف جدید

تیم ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا یعنی ESL's VLT که در شیلی مستقر است، چیزی هیجان انگیز و عجیب را در مورد سیارات در حال گردش به دور ستاره‌ای در این نزدیکی به نام L 98-59 کشف کردند. این سیاره‌ها شبیه سیاره‌های منظومه شمسی هستند و جرم یکی از آن‌ها نصف جرم سیاره زهره است. ستاره شناسان همچنین معتقدند که سبک‌ترین سیاره فراخورشیدی که با استفاده از روش سرعت شعاعی اندازه گیری می‌شود ممکن است یک جهان گرم و اقیانوسی باشد که کاملاً در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود قرار گرفته است.

ماریا رزا زاپاترو اوسوریو، ستاره شناس مرکز نجوم شناسی در اسپانیا در بیانیه مطبوعاتی گفت: "این سیاره در منطقه قابل سکونت منظومه خودش ممکن است شرایطی را داشته باشد که بتواند از زندگی حمایت کند. "

یافته‌های جدید گامی تاریخی در مسیر شناسایی حیات در سیاره‌های شبیه به زمین در خارج از منظومه شمسی است، اما هنوز کار‌های بسیاری برای انجام دادن وجود دارد تا بتوان به طور قطع وجود حیات در این سیاره فراخورشیدی را اعلام کرد. دانشمندان برای اینکار باید جد سیاره را برای کشف نشانه‌های زیستی تجزیه و تحلیل کنند و تلسکوپ‌هایی که در حال حاضر وجود دارند آنقدر بزرگ نیستند که وضوح و کیفیت مورد نیاز برای این تحقیق را برای سیاره‌های کوچک و سنگی ارائه کنند.

در حال حاضر فقط می‌توان منظومه L 98-59 را به منظور مشاهدات آینده نشانه گذاری کرد. این منظومه فقط ۳۵ سال نوری با ما فاصله دارد و سیاره‌های سنگی زیادی شبیه به مریخ و زهره در خودش دارد که از ستاره میزبانش نه چندان دور هستند و نه بسیار نزدیک که شرایط وجود زندگی در آن‌ها را فراهم می‌کند.

دانشمندان برای بررسی L 98-59 از ابزار مشاهدات طیف سنجی پایدار ESPRESSO که روی تلسکوپ VLT نصب شده، استفاده می‌کنند. یکی از محققان گفت:" بدون دقتی که ESPRESSO دارد، این اندازه گیری و بررسی امکان پذیر نبود. این کشف برای ما یک گام رو به جلو در توانایی اندازه گیری جرم کوچکترین سیارات فراخورشیدی است. "

سیاراتی که در منظومه L 98-59 قرار دارد در سال ۲۰۱۹ و توسط ماهواره TESS ناسا که از روش انتقال استفاده می‌کند، کشف شدند. روش انتقال نام روشی است که ستاره شناس در آن به دنبال کم نور شدن ستاره در اثر عبور سیاره فراخورشیدی از بین زمین و آن ستاره است. نحوه و میزان کم نور شدن ستاره اطلاعاتی را درباره اندازه آن به دانشمندان می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کهکشان راه شیری منظومه شمسی سیارک فضایی سیارک ها سیاره فراخورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۶۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری ناسا، با افزایش رویداد‌های آب و هوایی شدید در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، نیاز به تحقیقات بیشتر درباره شرایط سیاره زمین نیز افزایش یافته است. برای ناسا، تحقیقات آب و هوایی نه تنها شامل انجام مطالعات مربوط به این رویدادها، بلکه همچنین توانمندسازی محققان همه کشور‌های همکار و همسو برای پیشبرد این کار را در بر می‌گیرد. به همین منظور سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در راستای توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد که حاصل آن ساخت ابزار قدرتمندی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است.

این سازمان سال گذشته با شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام برای ایجاد یک مدل بنیادین از زمین براساس فناوری هوش مصنوعی همکاری کرد؛ این مدل که بر روی مقادیر زیادی از داده‌های هماهنگ شده مهم‌ترین ماهواره‌های زمین‌شناسی ناسا و سازمان فضایی اروپا متمرکز است راه‌حل‌های قابل دسترس و اجرایی را برای مقابله با چالش‌های محیطی فراهم می‌کند؛ شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام، بزرگترین سازمان پژوهش صنعتی در جهان بوده و دارای دوازده آزمایشگاه در شش قاره است.

به گفته دانشمندان، مدل‌های پایه به‌عنوان راه‌حلی عمل می‌کنند که از آن می‌توان مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی را توسعه داد و راه‌حل‌های قدرتمند و کارآمد را ممکن ساخت. مانیل ماسکی، سرپرست علوم داده در دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا (OCSDO) توضیح می‌دهد: مدل‌های بنیادین می‌دانند چه چیز‌هایی در داده‌ها نشان داده می‌شوند و چگونه باید پردازش شوند تا بیشترین خروجی را داشته باشند و بدین شکل است که از آنها می‌توان در ابعاد مختلف استفاده کرد و اثرگذاری آن را وسعت داد.

استفاده از هوش مصنوعی و توسعه آن به عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست، اهمیت بسیاری دارد واز این رو، ناسا با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی و علم باز، به شکل فعال در این زمینه‌ها ورود کرده است.

یکی از برنامه‌های کلیدی این سازمان، برنامه «هوش مصنوعی برای زمین» (AI for Earth) است که از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. از طریق این برنامه، داده‌هایی مانند داده‌های سنجش از دور و داده‌های جوی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، ناسا از مدل‌های پیشرفته هواشناسی برای کمک به بررسی و پیشگیری از فاجعه‌های طبیعی مانند سیل و خشکسالی استفاده می‌کند؛ این اطلاعات به جمع‌آوری داده‌های جامع و دقیق و جلوگیری از وقوع حوادث در آینده کمک می‌کند. به علاوه، ناسا با اهمیت دادن به اصول علم باز، امکان دسترسی به داده‌های متقابل و کارآمد جهت تحلیل و بهبود فهم از تاثیرات تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند. این رویکرد باعث افزایش شفافیت و همکاری بین محققان و متخصصان محیط زیست می‌شود و درواقع تلاش‌های ناسا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و علم باز برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و ارتقاء محیط زیست باعث ترکیب همه امکانات موجود و بهره‌گیری تمام و کمال از آنها برای رسیدن به اهداف برجسته محیط زیستی می‌شود.

محققان باور دارند، پوشش تمام جنبه‌های علم زمین مستلزم چندین مدل پایه است که بر روی انواع مختلف مجموعه داده‌ها آموزش دیده‌اند. با این حال، دانشمندان این حوزه بر این باورند که مدل‌های آینده ممکن است روزی در یک مدل جامع ترکیب و منجر به شکل‌گیری یک فناوری هوشمند صرف بررسی زمین شوند که تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی بی‌نظیری برای انواع رویداد‌های آب و هوایی و محیطی ارائه می‌کند.

هر چه نوآوری در آینده بیشتر باشد، مدل‌های بنیادی اقلیمی ناسا و آی‌بی‌ام، جهش‌هایی را در علم زمین امکان‌پذیر می‌سازد که هرگز قبلاً و پیش از آن نبوده است. اگرچه ابزار‌های قدرتمند هوش مصنوعی کار محققان را بهبود می‌بخشد، اما تلاش تیم تحقیقاتی برای بهره‌گیری از علم و تبدیل آن به ابزار، فرصت‌های اکتشاف را افزایش می‌دهد و به هر کسی اجازه می‌دهد که راه را برای تحقیقات پیشگامانه برای کمک به مراقبت بهتر از سیاره هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • خداحافظی رسمی ستاره تیم‌ملی والیبال
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ