Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@06:06:51 GMT

دلایل عادی انگاری جامعه در موج پنجم کرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۶۶۰۵

دلایل عادی انگاری جامعه در موج پنجم کرونا چیست؟

یک جامعه‌شناس گفت: امروز جامعه در خصوص بحران کرونا دچار یک آنومی یا هنجار پریشی فرهنگی و پزشکی شده‌ایم، یعنی دیگر هنجارهای تولید شده فرهنگی و پزشکی در ستاد کرونا و وزارت بهداشت در خصوص ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی اصناف پاسخگوی انتظارات بخشی از جامعه نیست.

امان‌الله باطنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص عادی انگاری و سهل انگاری افراد در موج پنجم کرونا، اظهار کرد: به نظر می‌رسد امروز جامعه در خصوص بحران کرونا دچار یک آنومی یا هنجارپریشی فرهنگی و پزشکی شده‌ایم، یعنی دیگر هنجارهای تولید شده فرهنگی و پزشکی در ستاد کرونا و وزارت بهداشت در خصوص ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی اصناف و … پاسخگوی انتظارات بخش‌هایی از جامعه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: علت این آنومی بسیار قابل بررسی است و یک پژوهش مفصل می‌طلبد، اما به نظر می‌رسد به درازا کشیدن فرآیند واکسیناسیون در مقایسه با دیگر کشورها، حاشیه‌های وزارت بهداشت و درمان در جامعه، نارضایتی‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی از مدیریت کرونا در مجموع باعث کاهش سرمایه اجتماعی مدیریت کرونا و منجر به نوعی آنومی فرهنگی و پزشکی شده است که البته این نیز طبیعی است، جامعه تحت فشار، جامعه‌ای آنومیک و هنجارپریش می‌شود.

این جامعه‌شناس با اشاره به وجود اختلال سوگ در جامعه و تأثیر آن بر عدم رعایت نکات بهداشتی، تصریح کرد: امروز بخش بزرگی از جامعه به واسطه از دست دادن عزیزانشان دچار سوگ پیچیده یا اختلال سوگ شده‌اند، فرد در سوگ معمولی در شش هفته تا شش ماه از مرحله دوری گزینی و انکار به مرحله پذیرش می‌رسد، اما در سوگ پیچیده یا سوگ ابراز نشده فرد برای ماه‌ها در مرحله انکار یا مرحله دوری گزینی می‌ماند و به مرحله پذیرش نمی‌رسد و در واقع از جامعه‌ای که دچار اختلال سوگ و تحت فشار است انتظاری نمی‌توان داشت.

وی با تاکید بر اینکه کرونا اثرات منفی بر جامعه گذاشته است، افزود: وقتی کرونا را به عنوان یک پدیده اجتماعی بررسی می‌کنیم و اثرات آن را بر نهادهای اجتماعی مورد تأمل قرار می‌دهیم علت عادی انگاری جامعه در خصوص کرونا برای ما روشن می‌شود.

سرریز فشارهای اجتماعی موج‌های دیگر کرونا در موج پنجم

باطنی خاطرنشان کرد: همه آمارهای اجتماعی این روزها از افزایش ۲۱ درصدی پرخاشگری، افزایش ۱۱ درصدی کودک آزاری و خشونت خانگی و افزایش ۴۷ درصدی اختلافات خانوادگی در ایام کرونا می‌گوید و این امر گویای میزان فشار روانی و اجتماعی در بحران کرونا بر نهاد خانواده است و با این حجم بالای فشارهای روانی و اجتماعی کاهش میزان اثربخشی تبلیغات کرونا و کم شدن حرف شنوی نهاد خانواده از نهادهای تبلیغاتی کرونا طبیعی است و آنچه در پیک پنجم کرونا به عنوان پیک خانوادگی شاهد آن هستیم، به نوعی سرریز فشارهای اجتماعی کرونا بر نهاد خانواده در پیک‌های دیگر است.

وی در خصوص افزایش میزان رعایت نکات بهداشتی در خانواده‌ها، اضافه کرد: برای اثربخشی تبلیغات کرونا بر نهاد خانواده باید قبل از آن حمایت‌های اجتماعی از نهاد خانواده را افزایش داد.

خانواده‌ها دچار چالش سبک زندگی / بحران در مشاغل و آموزش

این جامعه‌شناس گفت: طبق پژوهش‌ها در این ایام بالای ۶۰ درصد خانواده‌ها دچار چالش سبک زندگی شده‌اند اگر ما هنجاری برای فاصله گذاری اجتماعی تولید می‌کنیم باید در کنارش تمهیدی هم برای چالش سبک زندگی در خانواده‌ها بیاندیشیم.

وی در خصوص اثرات کرونا بر نهاد شغلی گفت: بحران کرونا تا امروز باعث به خطر افتادن امنیت شغلی بیش از ۱۰ میلیون کارگر روزمزد و بیش از دو میلیون زن در اقتصاد غیررسمی، ۱۰۸ هزار میلیارد تومان کسری درآمد و ضربه به کسب و کارها در ۱۳ رسته محاسبه شده، بیکاری دو میلیون نفر بر اثر پیامدهای کرونا و پرداخت بیش از یک میلیون نفر بیمه بیکاری کرونا از طرف دولت شده است.

باطنی با بیان اینکه بحران کرونا باعث شوک جامعه شده است، اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۵۰ شغل در ایام کرونا آسیب دیده و ۱۰ رسته شغلی بسیار آسیب دیده است و ۴.۸ میلیون نفر شاغل در این مشاغل دستخوش آسیب فراوان شده‌اند و بحران کرونا باعث شوک منفی تقاضا در صنف مواد غذایی و کاهش فروش ۵۰ تا ۹۰ درصدی محصولات، کاهش فروش ۵۰ درصدی در حوزه حمل و نقل، کاهش در آمد ۱۰۰ درصدی فعالیت‌های فرهنگی، کاهش درآمد ۵۰ درصدی بخش پوشاک، کاهش درآمد ۵۰ درصدی مشاغل حوزه خوراکی، تعطیلی کامل فعالیت‌های آموزشی، کاهش ۵۰ درصدی درآمد مشاغلی از جمله آرایشگاه‌ها، خشک شویی‌ها، نظافت ساختمان و… و. شده است.

وی با تاکید بر اینکه چالش‌های دوران کرونا تولید فشار اجتماعی و اقتصادی می‌کند، ادامه داد: بحران کرونا بر نهاد مدرسه نیز اثرات منفی داشته است، تا پیش از بحران کرونا ۱۵ میلیون دانش‌آموز در ۱۱۰ هزار مدرسه و به صورت حضوری و تحت تدریس ۱۴ هزار معلم تحصیل می‌کردند که هشت میلیون دانش‌آموز ابتدایی، ۳.۵ میلیون دانش‌آموز در مقطع متوسطه اول و ۲.۵ میلیون دانش‌آموز در مقطع متوسطه دوم و حدود ۶۰۰ هزار پیش‌دبستانی را شامل می‌شدند، اما کرونا ۱۱۰ هزار مدرسه را به تعطیلی کشاند و آموزش مجازی را جایگزین آموزش حضوری کرد، تنها همین موضوع مهمترین چالش را برای سبک زندگی خانواده‌ها ایجاد کرده و منجر به آنومی و هنجارپریشی می‌شود.

کد خبر 512753

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عادی انگاری در کرونا سهل انگاری موج پنجم کرونا در اصفهان موج پنجم کرونا در ایران عدم رعایت پروتکل های بهداشتی عدم رعایت دستورات بهداشتی پیامدهای چالش کرونا آسیب های اجتماعی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق میلیون دانش آموز فرهنگی و پزشکی کرونا بر نهاد نهاد خانواده بحران کرونا خانواده ها سبک زندگی ۵۰ درصدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تصویب قانونی در گرجستان که به موجب آن تمام سازمان‌های مدنی این کشور تحت عنوان «عنصر بیگانه» شناخته خواهند شد، ده‌ها هزار نفر را در اعتراض به خیابان‌های پایتخت این کشور کشاند.

در این قانون، دلیل این برچسب، «دریافت حمایت مالی از منابع فرامرزی» عنوان شده است. با توجه به مقاومت و سرسختی دولت، به نظر می‌رسد که گرجستان در آستانه یکی از بحران‌های وخیم سیاسی چند دهه اخیر خود قرار دارد.

به نوشته رویترز، این تصمیم که حزب حاکم گرجستان موسوم به «رویای گرجی» به‌رغم مخالفت رییس جمهور، اپوزیسیون، جامعه مدنی و عملاً تمام جامعه بین‌الملل اتخاذ کرده، قانونی جنجالی و به شکافی عمیق بین طرفین درگیر منجر شده است و هر کدام مصمم به اتمام کار هستند!

در روزهای اخیر خیابان‌های تفلیس شاهد تظاهرات گسترده و مستمر معترضان با شعار «بله به اروپا، نه به قانون روس» بوده‌اند. تا پیش از دیشب، معترضان تجمع بحرانی برگزار نکرده بودند اما شرایط تغییر کرد. اعتراضات عمدتاً تحت رهبری جوانان و تشکل‌های دانشجویی اداره می‌شود. اپوزیسیون نامحبوب گرجستان هم به نظر راضی به حمایت پشت پرده از معترضان است. تا اینجای کار، حوادث اندکی گزارش شده اما شمار معترضان رو به افزایش است.

پارلمان اروپا هفته گذشته خواستار اعمال تحریم علیه رهبران گرجستان از جمله «بیدزینا ایوانیشویلی» نخست وزیر اسبق و بنیانگذار حزب رویای گرجی شد.

کد خبر 6092023

دیگر خبرها

  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • نحوه اعزام حسن یزدانی به المپیک؛ بحران بزرگ یا یک اتفاق عادی؟!
  • عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟