Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ساخت پروژه راه‌آهن قزوین-رشت از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و در نیمه اسفند سال ۹۷ به بهره‌برداری رسید.

راه‌آهن قزوین-رشت به‌صورت یک‌خطه برای قطارهای باری، از ایستگاه سیاه چشمه در استان قزوین شروع‌شده و با عبور از روستاهای کوهین و شیرین سو در محدوده شهرهای لوشان، منجیل، رودبار، رستم‌آباد و امامزاده هاشم ادامه مسیر داده و به ایستگاه رشت می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسیر ریلی از ایستگاه رشت دوشاخه شده که یک شاخه با عبور از شهر پیربازار به بندرانزلی متصل شده و شاخه دوم آن به شهر مرزی آستارا در منتهی‌الیه غرب گیلان می‌رسد.

یکی از وجوه تمایز راه‌آهن در گیلان استفاده از ابنیه‌ی منحصربه‌فردی ازجمله 80 پل است که رها کردن ساخت تعدادی از آن‌ها ازجمله در لاکان و فلکده، این روزها با شائبه‌هایی همراه بوده و تعدادی از نمایندگان مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی نسبت به این نقیصه‌ها واکنش شنان داده‌اند و بعضاً علیرغم قرار گرفتن در روزهای پایانی دولت دوازدهم منتج به اخطارهای کتبی به وزیر راه و شهرسازی نیز شده است.

 

وکلایی همچون کوچکی نژاد، احمدی سنگری و بهروزی فر از گیلان در مصاحبه‌های جداگانه‌ای نسبت به عدم ساخت و حذف تعدادی پل و نیمه‌کاره رها شدن بعضی از پل‌ها در راه‌آهن قزوین-رشت-انزلی، ایجاد مشکل برای تردد روستاییان از روی خط آهن، ساخت غیراصولی راه‌آهن، اختلاف ارتفاع غیر فنی در طول خط و شیب نامتعارف راه‌آهن، فوت سه نفر در محدوده تقاطع هم‌سطح راه‌آهن منطقه لاکان، احتمال آب‌گرفتگی پل‌ها در طول خط آهن، وجود نقیصه‌هایی در مسیر راه‌آهن استان، استفاده از مصالح نامرغوب در ساخت راه‌آهن و تأکید بر تشدید کارشناسی‌ها و استانداردسازی راه‌آهن اعتراض کردند و بعضی از نمایندگان نسبت به تسلیم شدن شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در مقابل شرکت ساخت و توسعه و عدم بهره‌برداری از طرح‌های ناقص راه‌آهن گیلان توسط شرکت راه‌آهن معترض شدند.

اعتراض نمایندگان مردم نسبت به وجود نقوص در ساخت راه‌آهن گیلان از یک‌سو و پذیرفتن طرح نیمه کاری و دارای نقص از سوی دیگر توسط راه‌آهن موضوع بسیار مهمی بوده که این روزها موجب افزایش نگرانی‌های اجتماعی در استان شده اما تاکنون هیچ‌کدام از مسئولان شرکت ساخت و یا راه‌آهن در استان نسبت به دغدغه‌های مطروحه واکنشی نشان نداده و سکوت اختیار کرده‌اند.

سکوت دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی در گیلان و از همه بدتر بی‌توجهی نماینده عالی دولت در گیلان نسبت به دغدغه‌هایی که نمایندگان مردم و همچنین رسانه‌ها مطرح می‌کنند علاوه بر صحه گذاشتن بر وجود نقیصه‌های فراوان، زمینه بی‌رغبتی از استفاده شبکه ریلی را در استان رقم می‌زند و راه‌آهنی که حلقه مفقوده در کریدور جنوب - شمال بود و حتی ازلحاظ بین‌المللی نیز حائز اهمیت است را به یک ابر چالش در منطقه تبدیل می‌کند.

 

هزینه تکمیل و ساخت راه‌آهن رشت به قزوین و در ادامه به بندر انزلی و آستارا از بیت‌المال و بودجه ایرانیان تأمین‌شده تا به اقتصاد این استان کمک کند اما آنچه نمایندگان مردم اذعان و مشاهدات عینی نشان می‌دهد، تحقق اهداف تبیین شده برای کشور با این نوع ساخت بدون شک به وقوع نخواهد پیوست.

یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیمه کار رها شدن پل راه‌آهن منطقه لاکان را باعث فوت سه نفر دانسته که این مسئله علیرغم تشدید نگرانی‌ها با هیچ واکنشی از سوی متولیان راه‌آهن روبرو نبوده است.

علاوه بر پل غیر هم‌سطح در لاکان، رها شدن پل نیمه‌کاره در نزدیکی ایستگاه راه‌آهن رشت (فلکده) خود نمونه بارزی از کم‌کاری‌ها در احداث و از آن بدتر، در تحویل گرفتن پروژه نیمه‌کاره از سوی راه‌آهن است که به نظر می‌رسد علاوه بر نماینده عالی دولت در استان، دستگاه قضا و مدعی‌العموم نیز باید در آن ورود کند و در مقابل تداوم تضییع حقوق مردم بایستد.

 

اکنون با نیمه ساختن راه‌آهن در قطعه قزوین رشت و احتمال حذف ابنیه‌ای نظیر پل‌ها در قطعه رشت انزلی این سؤال را در اذهان متبادر می‌کند که این حذفیات چه خساراتی را به مردم می‌زند؟

ساخت غیر فنی و غیراصولی راه‌آهن در گیلان از یک‌سو و نگرانی‌ها و اعتراضات مردم حاشیه ریل از سوی دیگر می‌طلبد مسئولان شرکت ساخت و همچنین راه‌آهن پاسخی شفاف و درخور داشته باشند.

سؤالاتی که هرروز بر دامنه و وسعت آن‌ها این روزها افزوده می‌شود اینکه چرا راه‌آهن درباره ساخت غیراصولی راه‌آهن در گیلان، رعایت نشدن استانداردها و حذف پل‌ها در طول خط ریلی ساکت مانده و در مقابل شرکت ساخت و توسعه تسلیم‌شده است و علاوه بر آن چرا تاکنون استاندار غیربومی نسبت به این‌همه نقیصه‌ای که همگان آن‌ها را فریاد می‌زنند، رویه سکوت را در پیش‌گرفته است و با این سطح از ساخت غیر فنی راه‌آهن و بهره‌برداری غیر ایمن از آن، رضایت داده است.

روستاییان حق‌دارند زندگی به‌دوراز تنش داشته باشند اما با گذر راه‌آهن از میان زمین‌هایشان، دام‌هایشان که بخشی از ذخیره گوشتی و پروتئینی کشور را تأمین می‌کند در معرض تهدید است که برخورد چندین دام با قطار و تلف شدن آنان مثال بارز این معضل است.

 

وجود ترافیک کیلومتری خودروها در محل گذرگاه هم‌سطح راه‌آهن و تصادفات متأثر از آن نیز یکی دیگر از معضلات است که مردم نسبت به آن شدیداً اعتراض دارند و فعالان رسانه بارها آن را نقد کردند اما راه‌آهن مستقر در استان در هیچ سطوحی حتی در حد روابط عمومی تاکنون جوابی به اعتراضات و انتقادات وارده نداده است.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: راه آهن گیلان آهن راه آهن گیلان شرکت ساخت و توسعه نمایندگان مردم شرکت ساخت راه آهن قزوین رشت نقیصه ها ساخت غیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۶۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله عباسی ظهر در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه شهر رستم آباد با اشاره نقش حضور مسؤولان در بین مردم به منظور رسیدگی به حل مشکلات آنان اظهار کرد: بنده به عنوان خادم مردم گیلان همواره در بین مردم بوده و تمام تلاشم برای برای حل و رفع مشکلات مردم است.

وی با اشاره به حملات ایران به اسرائیل و تحقق وعده مقام معظم رهبری با نام «عملیات وعده صادق» افزود: اسرائیل با جنایات‌ها و کشتار بیشمار زنان و کودکان در رژیم اشغالگر قدس زمینه نابودی خود را روز به روز نزدیک تر می‌کند.

عباسی با تاکید بر اینکه ندای مظلومیت فلسطین به گوش جهانیان رسیده است، ادامه داد: اعتراضات دانشگاهیان در اروپا و آمریکا نشان می‌دهد بیداری اسلامی ایجاد شده و نابودی رژیم اشغالگر قدس نزدیک است.

استاندار گیلان تحقق شعار سال یکی از اهداف دولت سیزدهم و در اولویت کاری قرار دارد، اضافه کرد: مردمی سازی اقتصاد از سیاست‌های دولت است که برای اجرایی شدن این مهم شبانه روز در تلاش هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در تأمین کالاهای اساسی استان هیچ مشکلی وجود ندارد، ادامه داد: با توجه به سرمایه گزاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در اقتصاد در توزیع عادلانه ثروت اقدامات خوبی انجام شده است.

استاندار گیلان با تاکید بر کاهش نرخ بیکاری در گیلان در ۲ و نیم سال گذشته افزود: بر اساس آمار نرخ بیکاری در گیلان یک و نیم درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است و در مشارکت اقتصادی چهار درصد بالاتر از میانگین کشوری هستیم.

وی زیتون را یکی از محصولات استراتژیک و مهم کشور برشمرد و بیان کرد: در سفر به روسیه زیتون رودبار را معرفی کردیم و یک قراردادهایی در این خصوص نوشته شده و صادرات در حال انجام است.

وی با بیان اینکه دولت جهادی سیزدهم با تکیه بر رهنمودهای مقام معظم رهبری و آرمان‌های شهدا و امام شهدا در راه حل مشکلات کشور گام برمیدارد، گفت: در ۲ سال اخیر ما توانستیم در بسیاری از زمینه‌ها رشد و پیشرفت داشته باشیم.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار گفت: تولید و صادرات در رودبار باید افزایش پیدا کند و در کنار آن به زنجیره عرضه نیز باید توجه شود زیرا این مهم منجر به ایجاد اشتغال و توسعه پایدار می‌شود.

عباسی با بیان اینکه از حیث دیپلماسی خارجی دولت سیزدهم بسیار فعال بوده است، تصریح کرد: طی ۲ سال گذشته جمهوری اسلامی عضو اتحادیه‌های مختلف اقتصادی شامل شانگهای و بریکس شده که این امر نشان‌دهنده شرایط مطلوب جمهوری اسلامی در این حوزه دارد.

وی با بیان اینکه با افزایش تولید مسکن روستایی که در اولویت نهضت ملی مسکن قرار دارد مساله باز آفرینی شهری مورد تاکید است، بیان کرد: در حوزه مسکن همه سعی و تلاش ما این است متناسب با نیاز مردم مسکن را ایجاد کنیم.

عباسی با اشاره به بازدید از سد دیورش رستم آباد بیان کرد: شبکه آبرسانی در رستم آباد و رودبار باید تجهیز شود و امروز در این راستا بازدیدی از سد دیورش خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در روزهای آینده کانال‌های غرب و شرق آبرسانی می‌شود، گفت: نیاز آبی گیلان یک میلیارد متر مکعب است ولی از سال ۱۴۰۰ این مقدار کاهش پیدا کرده و به ناچار باید تقویم زراعی را اجرایی کنیم.

کد خبر 6095769

دیگر خبرها

  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • بهادری جهرمی: جهش تولید با مشارکت مردم از طریق چاره‌اندیشی محقق می‌شود
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • ورامین مرکز استان تهران شرقی می‌شود