Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@14:37:45 GMT

پرتاب نخستین ماموریت قمری راکت لب از نیوزلند

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۸۳۶۳

پرتاب نخستین ماموریت قمری راکت لب از نیوزلند

شرکت فضایی "راکت لب" اولین ماموریت خود به ماه موسوم به "کپستون" را اواخر سال ۲۰۲۱ از کشور نیوزلند آغاز می‌کند.

شرکت فضایی "راکت لب"(Rocket Lab) جزئیات اولین پرتاب قمری خود را به مرور فاش می‌کند. این شرکت فضایی خصوصی اکنون اعلام کرده است که نخستین ماموریت خود به کره ماه موسوم به "کپستون"(CAPSTONE) را در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ از مجموعه پرتاب فضایی واقع در کشور نیوزلند پرتاب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در ابتدا قرار بود این ماموریت اوایل سال ۲۰۲۱ از تاسیسات "والوپس" ناسا در ویرجینیای آمریکا پرتاب شود.

این ماموریت که شامل یک تاسواره است به عنوان یک پیشتاز و جلودار برای برنامه "آرتمیس"(Artemis) ناسا عمل می‌کند. این تاسواره نیازهای پیشرانش را برای مدار بسیار بیضوی ماه تامین می‌کند و سیستم‌های ناوبری فضاپیما به فضاپیما را آزمایش می‌کند و پتانسیل پشتیبانی خصوصی در ماموریت‌های آینده را نشان می‌دهد.

این مأموریت در صورت موفقیت به "دروازه قمری" آینده ناسا کمک می‌کند تا با خیال راحت به ماه نزدیک شود و به دور آن بچرخد.

این پرتاب همچنین یک پیشرفت فنی برای "راکت لب" است. در حالی که موشک "الکترون" این شرکت نقش مهمی در انجام ماموریت‌های فضایی ایفا می‌کند، این اولین بار است که این شرکت از پلتفرم جدید خود به نام "فوتون" برای قرار دادن یک ماهواره در مسیر ماه استفاده می‌کند.

ماموریت "کپستون" می‌تواند به عنوان نقطه عطف برای این شرکت عمل کند. "راکت لب" تاکنون با دو شکست مهم در پرتاب موشک‌های خود برخورد کرده است و اخیراً پس از حادثه‌ای در ماه مه، پرتاب‌های خود را از سر گرفته است.

اکنون پرتاب موفقیت آمیز این ماموریت به ماه می‌تواند این بازگشت را تقویت کند و نشان دهد که "راکت لب" می‌تواند پروژه‌های بسیار بلندپروازانه را اداره کند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: راکت لب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۸۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران

نخستین قرارداد راه‌اندازی راه‌آهن در ایران، مربوط به راه‌آهن تهران به شهر ری، به طول ۸۷۰۰ متر بود که در سال ۱۲۶۱ش از سوی ناصرالدین شاه قاجار به فابیوس بوآتال فرانسوی واگذار شد. اما بوآتال چند سال بعد، قرارداد خود را به شرکت بلژیکی «آتلیرز دِ توبیز» واگذار کرد و این شرکت بر اساس قراردادی ۹۹ ساله، دست به احداث خط آهنی زد که زائران تهرانی را به شهر ری و زیارت حضرت عبدالعظیم می‌برد. شرکت همه ادوات مورد نیاز خود را از بلژیک وارد کرد؛ حتی ریل‌ها را از بندر «آنتورپ» بار کشتی کردند و به ایران آوردند.

برای راه‌اندازی قطار، چهار لوکوموتیو بین سال‌های ۱۲۶۵ تا ۱۲۸۳ش وارد ایران شد که اولین لوکوموتیو را «پارس» نامگذاری کرده‌بودند. این خط آهن تا اوایل دوره رضاشاه فعال بود و کار می‌کرد و بعد، برای همیشه از دور خارج شد و فقط بقایای آن در معدود بخش‌های مسیر تهران به شهر ری باقی است.

امروزه نخستین لوکوموتیو وارداتی را که به «ماشین دودی» شهرت داشت در سالن مترو شهر ری نگهداری می‌کنند. تصاویری که مشاهده می‌کنید، هر دو متعلق به همان قطار قدیمی یا «ماشین دودی» است. یکی آن را در حال عبور از دروازه شهر ری نشان می‌دهد و دیگری، قطار متوقف شده در ایستگاه تهران را به نمایش می‌گذارد.

تصویری از اولین لوکوموتیو ایران

عکس: آنتون سوروگین

اولین لوکوموتیو ایران اولین لوکوموتیو ایران

دیگر خبرها

  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • حمله راکتی حزب‌الله به مقر تیپ «حرمون» ارتش اسرائیل
  • گردان‌های «المجاهدین» سدیروت اشغالی را راکت‌باران کرد
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک ورزشگاه دیگر بیخگوش ایران!
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد