Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بسیاری از کشورهای جهان، تابستان امسال دومین تابستان است که همه‌گیری کرونا عامل اصلی نگرانی دولت‌ها و مردم است. در آمریکا، اروپا و کشورهای حوزه آسیا-پاسیفیک موارد ابتلا به کرونا در حال افزایش است و این یک ریسک احتمالا بزرگ برای بهبود سریع شرایط اقتصاد جهان خواهد بود.

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از فايننشال تايمز، در ۱۸ ماه اخیر کشورهایی که در مبارزه با همه‌گیری کرونا با جدیت عمل کردند و توانستند بخش بزرگی از جمعیت خود را در برابر این ویروس واکسینه کنند، عملکرد اقتصادی بهتری داشته‌اند و در برابر سویه جدید یعنی دلتا مقاوم‌تر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داده‌های جدید از اقتصادها مربوط به سه ماهه دوم سال جاری میلادی نشان می‌دهد کشورهایی نظیر چین و کره‌جنوبی که با تدابیر سختگیرانه توانستند همه‌گیری را کنترل کنند، به وضعیتی بهتر از قبل از همه‌گیری کرونا رسیده‌اند. اما در اروپا وضعیت به این شکل نیست.

در این قاره نیز تدابیر فراگیر حمایتی اتخاذ شده، اما میزان نسبتا پایین واکسیناسیون سبب‌شده، تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی برای دوره جدید ضروری شود و نکته دیگر اینکه وضعیت اقتصادی کشورهای اروپایی از آن دسته کشورها که شیوع ویروس در آنها فراگیر و میزان واکسیناسیون کمتر است، بهتر است.

در ۱۸ ماه اخیر دو عامل بسیار مهم برای سامان یافتن اوضاع وجود داشته است؛ عامل نخست مبارزه با همه‌گیری و واکسیناسیون بوده و عامل دوم اجرای برنامه‌های حمایتی پولی و مالی. در واقع هیچ میزان کمک مالی زیاد محسوب نمی‌شود. اقتصادهای توسعه‌یافته خیلی سریع به این واقعیت پی بردند و هزاران میلیارد دلار نقدینگی برای جبران خسارات همه‌گیری اختصاص دادند.

در برخی اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه نیز چنین تدابیری اتخاذ شده، اما در اکثر آنها امکان حمایت مالی و پولی نبوده است و در این حوزه عملکرد آمریکا بهتر از اروپا بوده اگرچه اقتصادهایی نظیر اسپانیا و یونان که به بخش گردشگری وابسته هستند، می‌توانستند بهتر عمل کنند.

اثرات اشتباهاتی که کشورها در دوره مبارزه با همه‌گیری کرونا و مدیریت بهبود اوضاع اقتصادی انجام داده‌اند، سال‌ها مشاهده خواهد شد. واگرایی در عملکرد اقتصادی کشورها باید به مرور زمان کم شود. آنچه در نهایت برای اقتصاد جهان و تک‌تک کشورها اهمیت دارد، به حداقل رساندن لطمات بلندمدت اقتصادی همه‌گیری است.

گستره و عمق این لطمات تا اندازه زیادی نامشخص است. اما سال‌جاری میلادی چهار واقعیت نمایان شده که سه مورد از آنها امیدبخش هستند. این واقعیت‌ها علت چشم‌انداز بهتر اقتصاد جهان از ابتدای سال‌جاری را نشان می‌دهد و همگان را به این نتیجه می‌رسانند که باید از استراتژی مهار سختگیرانه کرونا به سوی همزیستی با این ویروس حرکت کرد.

نخستین واقعیت این است که خسارات بلندمدت همه‌گیری کرونا تقریبا به‌طور قطع، کوچک‌تر از حدی است که پس از بحران مالی سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ مشاهده شد. همه‌گیری کرونا یک شوک در حوزه سلامت عمومی بود، نه مشکلی بنیادی در سیستم که به اصلاح نیاز داشته است.

بازگشت اقتصادها به وضعیتی که قبل از بحران کنونی وجود داشت، عاملی برای خوشحالی است و نه ترس. دومین واقعیت این است که اقتصادهای توسعه‌یافته می‌توانند بسیار بهتر از دوره موج نخست همه‌گیری با محدودیت‌های وابسته به این بحران سازگار شوند. 

برای مثال اقتصاد منطقه یورو در دو فصل نخست سال گذشته ۶/ ۱۴ درصد کوچک شد، اما در ۶ ماهه موج دوم همه‌گیری، تولید ناخالص داخلی آن تنها حدود یک درصد کاهش یافت. در اقتصادهای توسعه‌یافته توانایی سازگار شدن با موج همه‌گیری سبب شده دولت‌ها بدون آنکه نگران اثرات اقتصادی محدودیت فعالیت‌های اقتصادی باشند، این محدودیت‌ها را اعمال کنند.

سومین واقعیت مثبت و بسیار امیدبخش وجود واکسن‌های موثر است که در بلندمدت ریسک‌های گوناگون را برای اقتصاد جهان کم می‌کنند. واکسن کمک می‌کند مردم بتوانند زندگی طبیعی‌تر داشته باشند، بدون آنکه از اعمال محدودیت‌های شدید و دائمی برای فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی بهراسند.

درباره کاهش ایمنی بدن با گذشت زمان نگرانی‌هایی وجود دارد، اما بخش اعظم آنچه ما درباره واکسیناسیون آموخته‌ایم به بهبود چشم‌انداز بلندمدت اقتصادی منجر شده است. اما خبر یا واقعیت بد این است که قدرت سرایت سویه جدید ویروس‌کرونا به‌شدت بالاست و این یعنی تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی و قرنطینه‌ها برای کنترل بلندمدت ویروس اثربخشی کمتری دارند.

در برخی کشورهای آسیا و استرالیا طی موج قبلی همه‌گیری، تدابیر اتخاذ شده برای مهار آن موثر بودند و این کشورها توانستند تا اندازه زیادی به وضعیت طبیعی بازگردند. اما آنها اکنون برای جلوگیری از شیوع سویه دلتا با مشکل مواجه هستند، در واقع به‌نظر می‌رسد جلوگیری از چرخش دلتا تقریبا غیرممکن است و دولت‌ها مجبور هستند این چرخش را به وضعیت قابل‌مدیریت کاهش دهند.

برای تامین سلامت جهان و بهبود شرایط اقتصادی ضروری است حرکت بین‌المللی در حوزه واکسیناسیون موفق باشد. در هلند، انگلستان و پرتغال کاهش سریع ابتلا به دلتا بدون همان میزان بستری‌شدن و مرگ و میر یا محدودیت فعالیت‌های اقتصادی که در موج‌های قبلی وجود داشت، رخ داده است.

همان‌طور که اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول گفته است، هیچ برنامه واکسیناسیونی نمی‌تواند به اقتصادهای ثروتمند محدود باشد. تا وقتی همه‌گیری در تمام جهان مهار نشود، بهبود اوضاع قطعی نیست.

او خواستار توزیع یک میلیارد د‌ز واکسن از سوی کشورهایی شده که مازاد واکسن دارند. همزمان با افزایش عرضه واکسن، هدف باید واکسیناسیون تمام جمعیت جهان باشد. با توجه به فواید اقتصادی کاهش اثرات کرونا بر سلامت انسان‌ها و هزینه بسیار پایین تولید واکسن، هرگز چنین سرمایه‌گذاری پر‌منفعتی برای اقتصاد جهان وجود نداشته است.

طبیعتا همچنان ریسک‌هایی اقتصاد جهان را تهدید می‌کنند. ممکن است سویه‌های جدید از کرونا که در برابر واکسن‌ها مقاوم هستند، به‌وجود آیند. از سوی دیگر ایمنی بدن افراد واکسینه‌شده با گذشت زمان کاهش می‌یابد، بنابراین به میزان بسیار بالاتر عرضه واکسن نیاز داریم.

تردید درباره زدن واکسن تبعات بسیار نامطلوبی در حوزه سلامت و اقتصاد در بر خواهد داشت. اما با وجود این خطرات، به احتمال زیاد ما در حال ورود به دوره طولانی بهبود هستیم. اثربخشی واکسن کرونا به ما امکان داده راه پیش‌رو برای خروج از بحران را شفاف‌تر ببینیم. راه پیش‌رو پر مانع است اما باید خوشبین باشیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کروناویروس اقتصاد جهانی فعالیت های اقتصادی همه گیری کرونا اقتصاد جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۸۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است

رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تامین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان این‌که «ایران پیشرفته و فن‌آور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان موثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

تکمیل می‌شود....

کد خبر 748310

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • عمل به شعار سال و مردمی شدن اقتصاد نجات‌بخش تولید است
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • فرار اسب‌های گارد سلطنتی انگلیس + فیلم
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان