Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@06:14:43 GMT

سیاره زهره امروز میزبان «سولار اوربیتر» است

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۸۸۳۱

سیاره زهره امروز میزبان «سولار اوربیتر» است

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، کاوشگر «سولار اوربیتر» (Solar Orbiter) امروز از کنار سیاره زهره گذر می‌کند و به دنبال آن در روز ۱۰ اوت کاوشگر «بپی‌کلمبو» (BepiColombo) در نزدیکی این سیاره قرار می‌گیرد.

مدارگرد خورشیدی ناسا، با همکاری آژانس فضایی اروپا (ESA)، در 9 آگوست (امروز) اطراف سیاره زهره پرواز می‌کند، اما مدت زیادی تنها نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاپیمای دیگر «بپی‌کلمبو» (با همکاری آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن، JAXA) فقط یک روز بعد از کنار این سیاره پرواز می‌کند.

سولار اوربیتر در فاصله‌ی ۷ هزار و ۹۹۵ کیلومتر از زهره قرار می‌گیرد و سپس بپی‌کلمبو به زهره نزدیک شده و با فاصله‌ی ۵۵۰ کیلومتر از کنار آن گذر می‌کند. هر دو فضاپیما به سمت داخلی منظومه شمسی حرکت می‌کنند. سولار اوربیتر در سال ۲۰۲۰ با هدف مطالعه خورشید به فضا پرتاب شد، در حالی که بپی‌کلمبو در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد و از آن زمان در حال حرکت به سوی عطارد است.

سولار اوربیتر اولین پرواز خود را در زهره در ماه دسامبر ( 9 ماه پیش) انجام داد و با گذشت زمان سفرهای بیشتری به دور این سیاره انجام خواهد داد.دانشمندان برای هر دو فضاپیما برنامه ریزی کردند تا از مجاورت آنها با زهره در مسیر مقاصد خود استفاده کنند.

بر اساس بیانیه ESA، پرواز دوگانه فرصتی بی‌سابقه برای مطالعه محیط زهره از مکان‌های مختلف به طور همزمان ارائه می‌دهد. این فضاپیما همچنین مکان‌هایی از سیاره زهره را که معمولاً دیده نمی‌شوند، بررسی می‌کند.

انتهای پیام/ 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سولار اوربیتر سیاره زهره بپی کلمبو منظومه شمسی سولار اوربیتر بپی کلمبو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۸۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زهره حمیدی روی تخت بیمارستان؛ برایم دعا کنید
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • «همسایه شما، زهره» بیانگر بی‌مهری جامعه/ درخشنده دردی لاعلاج ساخته است
  • صحبت های زهره هراتیان درباره درگذشت دکتر اشرفی: هر مسابقه‌ای باید تحت نظر فیفا باشد؛ آمبولانس و دکتر آنجا نبود!
  • ۴ مصدوم در اثر انفجار در پارک پرواز تبریز
  • انفجار گاز فاضلاب در پارک پرواز تبریز چهار مصدوم به جا گذاشت
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • ازبکستان روی سکوی سومی جام ملت‌های فوتسال آسیا رسید