Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مازندران این روزها حال و روز خوشی ندارد؛ کرونا در حال جولان دادن است و شهادافزایش بستری ها و مرگ و میر بیماران کرونایی در این استان هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  بیش از یک سال و نیم کرونا با عناوین مختلف خواب و خیال راحت را از همه ما گرفته است واکنون شیوع دلتای هندی و سرعت انتشار این ویروس موجب نگرانی های گسترده ای شده است، درگیری کودکان و جوانان به بیماری  زنگ هشداری است تا بدانیم این ویروس نحس با کسی شوخی ندارد در نتیجه قطع  زنجیره این  بیماری در جامعه بستگی به رفتار مردم در رعایت نکات بهداشت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته متخصصان حدود 25 درصد از افراد مبتلا علامتی ندارند و در بقیه افراد نیز ممکن است علائم تا 48 ساعت پس از عفونت ظاهر نشوندکه به گفته دانشمندان این دو گروه ناقلین خاموش هستند همچنین در زمینه تب باید بدانیم دمای طبیعی بدن بین 36 تا 36.8 درجه سانتی‌گراد است ودرجه حرارت بالا یا تب، برای بیشتر افراد، زمانی است که دمای بدن 38 درجه سانتیگراد یا بالاتر باشد.تب معمولاً به این معناست که فرد به عفونتی مانند سرماخوردگی مبتلاست همچنین می تواند ناشی از عفونت های جدی تر مانند کروناویروس باشد.

دکتر مسعودعلیانی فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: هنوز جنبه های مختلف ویروس کرونا برای مردم ناشناخته است علائم این ویروس در افراد دارای بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان، فشارخون بالا و بیماری های تنفسی مزمن شدیدتر بروز می کند و درصد خطر این ویروس با افزایش سن افزایش می یابدکه قطعا رسانه ها در آگاهی بخشی جامعه می توانند به کادر درمان کمک کنند.

وی گفت:کرونا  با هر عناوین و اسمی ویروسی است که به راحتی در مکان های عمومی قابل سرایت می‌باشد بنابراین در مکان هایی که موارد مشکوک یا قطعی بیماری وجود دارد آمادگی افراد جهت مواجهه با این بیماری مسری افزایش یابد.

پنج نشانه رایج ابتلای گونه‌های مختلف ویروس کرونا شامل سردرد، گلو درد، آبریزش بینی، تب و سرفه مداوم می‌شود در حالی که تب و سرفه از آغاز شیوع بیماری کووید در سراسر جهان جزء علائم رایج این بیماری در نظر گرفته می‌شد و برخی افراد نیز گلو درد و سردرد را تجربه می‌کردند اما اخیراً به ندرت مشاهده می‌شود که افراد آبریزش بینی نیز داشته‌اند.

متخصصان بیماری‌های عفونی تاکید دارند علامت‌های کرونای دلتا با کرونای قبلی متفاوت است، علائم این نوع کرونا با آبریزش بینی، تب و گلو درد آغاز می‌شود و شبیه سرماخوردگی است که در کمتر از 48 ساعت علائم آن بروز می‌کند. این علائم سه تا چهار روز وجود دارد و بعد از آن به درگیری ریه منجر می‌شود با این تفاوت که درگیری ریه این نوع جهش یافته از ویروس تاکنون مانند ویروس انگلیسی بوده است.

طبق توصیه متخصصان باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌طور کامل رعایت شودو اگر کسی علائم کرونای دلتا را دارد 48 تا 72 ساعت در خانه مانده و از طریق تلفن با پزشکان در تماس باشد. در خانه ماندن هم باعث می‌شود که افراد ناقل بیماری به دیگران نباشند و هم استراحت باعث می‌شود افراد به کرونای سبک‌تری مبتلا شوند.

دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: متاسفانه ظرف 24 ساعت گذشته تعداد 499 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند و ظرف همین مدت تعداد 414 نفر از افراد مشکوک بستری شده ، از بیمارستان ها مرخص شدند و  تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد،هم اکنون 2659 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد 369 نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخش های مراقبت ویژه بستری هستندهمچنین طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز 277 بیمارجدید پذیرش ومجموع بستری شدگان به هزارو 324نفر رسید.

به گفته متخصصان و پزشکان  5 اصل طلایی  مبارزه با ویروس کروناشامل شستن مرتب دست ها ،پوشاندن عطسه وسرفه با دستمال یا قسمت آرنج،دست نزدن به صورت ،رعایت فاصله  حداقل 1 متر با دیگران چنانچه احساس بیماری داشتیم در منزل بمانیم.

تاخت و تاز کرونا در سایه بی خیالی لرستانی‌ها؛ وضعیت بحرانی است + فیلمظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل شد/ ادامه وضعیت بحرانی مشهد مقدسچند روایت از وضعیت بحرانی کرونا/ به استان خراسان‌شمالی سفر نکنید‌+ فیلم

این جمله جمع نشویم تا کم نشویم را شنیده ایم تلاش تک ‌تک ما به عنوان عضوی از جامعه در کنترل این بیماری ضروری است هر  اقدامی برروی خودمان وعزیزانمان ثرگذار است. اقدامات ما در همین لحظه می تواند زندگی افراد زیادی را نجات دهد رعایت پروتوکلهای بهداشتی،زدن ماسک،رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی می تواند زندگی یک دوست، یک همکار و یا یکی از اعضای خانواده ما را نجات دهدبدانیم مهم‌ترین راه جلوگیری از ابتلا به کرونای دلتا، همچنان واکسیناسیون عمومی ، رعایت بهداشت فردی ، بالا بردن ایمنی بدن و خودداری از تجمع در مکان های پرجمعیت است.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۸۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟

 به گزارش تابناک، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟