Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه بلومبرگ در گزارش خود درباره مذاکرات احیای توافق هسته ای و تعامل دولت های جدید آمریکا و ایران در راستای لغو تحریم ها نوشت: دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با این واقعیت رو به روست که بازگشت به توافق هسته‌ای ممکن است دیگر امکان پذیر نباشد، چون ایران راهکارهایی برای غلبه بر تحریم های آمریکا می یابد و در حال رقابت در راستای پیدا کردن ظرفیت ساختن یک بمب اتمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلومبرگ ادامه داد: طبق گفته افراد مطلع از جریان مذاکرات، مقامات آمریکایی پس از آن که ماه ها مذاکره بر سر بازگشت به توافق نتوانست به یک توافق بیانجامد، در حال بازبینی گزینه هایشان هستند. اگرچه به گفته آن ها، آمریکا که هنوز خواستار بازگشت سریع به این توافق به عنوان گذرگاهی به سمت توافقی «طولانی مدت‌تر و مستحکم‌تر» است، می خواهد جایگزین ها را نیز بررسی کند، از جمله لغو محدود تحریم ها در قدم اول در ازای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران.

در ادامه این گزارش آمده است: علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بحران بین المللی در این باره گفت، «این کار اصلا قرار نبود که آسان باشد، اما امید این وجود داشت که هر دو طرف برآوردشان این باشد که احیای توافق هنوز کم هزینه‌ترین گزینه خواهد بود اما هر دو طرف قصدشان مقصر دانستن یکدیگر برای بر باد دادن این فرصت طلایی است.

گزارش بلومبرگ همچنین مطرح کرد: عدم بازگشت به توافق اصلی یک پس رفت چشمگیر برای رئیس جمهور جو بایدن به بار خواهد آورد که احیای این توافق چندجانبه را اولویت اصلی سیاست خارجی اش و راهنمای برنامه هایش برای خاورمیانه قرار داده بود، علیرغم اعتراض هایی که از سوی متحدانی مثل اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و بحرین مطرح می شد.

این شبکه علاوه بر این در گزارشش آورده است: طبق گفته افراد مطلع از جریان مذاکرات که می خواستند نامشان فاش نشود، هدف آمریکا هنوز هم بازگشت کامل به شروط این توافق موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) است، اگرچه آن ها تایید کردند که هیچ شواهدی دال بر این ندارند که نشان دهد که دولت ایران نیز آمادگی انجام دادن همین کار را دارد.

این گزارش می افزاید: این افراد مطلع می گویند، چالش پیش روی مذاکره کنندگان آمریکایی این است که دولت بایدن نتوانسته است از اهرم فشاری که به واسطه وجود تحریم ها در اختیار دارد، برای متوقف کردن تخطی های ایران از شروط توافق استفاده کند. در عین حال هم، ایران با رئیس جمهوری فوق محافظه کار و یک برنامه هسته ای که به سرعت در حال پیش رفت است، تا این جای کار سیگنالی که فرستاده حاکی از این بوده است که علیرغم مشکلات اقتصادی مداوم تحمیل شده از سوی آمریکا، حاضر به تسلیم نیست.

این شبکه همچنین مطرح کرد: طبق گفته یک دیپلمات ارشد غربی که در جریان مذاکرات است و می خواست نامش فاش نشود، روند کند مذاکرات در حال زیر و رو کردن گمانه‌زنی‌ها درباره این است که در ادامه چه اتفاقی می افتد. این گمانه‌زنی ها شامل کورسوی امید به توافقی گسترده تر است که در بر گیرنده نگرانی ها درباره برنامه موشک های بالستیک ایران و حمایتش از گروه‌هایی می شود که آمریکا و متحدانش آن ها را تروریست تلقی می کنند.

در بخش پایانی این گزارش آمده است: سوزان دیماجیو عضو ارشد بنیاد کارنگی در این باره گفت: اگر هم واشنگتن و هم تهران با رویکرد "توپ در زمین دیگری است" پیش بروند، متصور شدن هر گونه پیشرفتی سخت است. احیای توافق قبل از این که رویه گسترش تنش حاکم شود، به نفع هر دو کشور است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام تحریم مذاکره ایران و آمریکا تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت

ترکیه اعلام کرد در ازای لغو تحریم‌های آمریکا به احتمال زیاد به اجرای برنامه مونتاژ جنگنده نسل جدید F-35 باز می‌گردد. 

از این رو، فواد اوکتای، رئیس کمیسیون امور بین الملل پارلمان ترکیه اعلام کرد آنکارا از آمریکا می‌خواهد که تحریم‌های اعمال شده علیه آنکارا را در چارچوب قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم» (CAATSA) بررسی کند.

کانال تلویزیونی TRT به نقل از اوکتای نوشت: ترکیه علاقه‌ای به بازگشت به برنامه F-35 نشان نمی‌دهد، بنابراین تحریم‌های CAATSA که علیه آنکارا در ارتباط با خرید سامانه‌های موشکی ضد هوایی اس-۴۰۰ از روسیه اعمال شده است، باید دوباره مورد بحث و بررسی قرار گیرد. 

معاون سابق رئیس جمهور ترکیه (۲۰۱۸-۲۰۲۳) در راس هیئت پارلمانی در کنگره آمریکا گفت: موارد اس-۴۰۰ و اف-۳۵ را نباید با هم اشتباه گرفت. 

ترکیه در سال ۲۰۱۹ پس از خرید اس-۴۰۰ از روسیه از برنامه توسعه F-35 حذف شد. ترکیه برخی از قطعات بدنه و برخی از سیستم‌ها را برای این جنگنده‌ها تولید می‌کرد. ایالات متحده اعلام کرد که بازگشت ترکیه به برنامه تنها در صورت کنار گذاشته شدن اس-۴۰۰ امکان پذیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ توپ در زمین اسرائیل!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • واکنش نتانیاهو: به شروط حماس برای آتش‌بس
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • حماس: پیشنهاد جدید در مذاکرات قاهره بهتر از قبل است/ نتانیاهو مانع توافق می‌شود
  • حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از پیشنهادهای قبلی است
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق