Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل سازمان ملل امروز دوشنبه در پیامی به مناسب هفتاد و ششمین سالروز بمباران اتمی ناگازاکی، رویکرد روسیه و ایالات متحده برای کنترل تسلیحاتی را ستود.

 به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در جریان نشست ۱۶ ژوئن در ژنو، روسای جمهوری آمریکا و روسیه برای از سرگیری مذاکرات ثبات استراتژیک که زمینه کنترل تسلیحاتی در آینده را فراهم میکند، توافق کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، جو بایدن و ولادیمیر پوتین بار دیگر به این اصل که یک جنگ هسته‌ای پیروز ندارد و نباید چنین جنگی وجود داشته باشد، متعهد شدند. 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیام خود گفت: دو تحول اخیر مایه امیدواری است. من از تأیید مجدد ایالات متحده و فدراسیون روسیه مبنی بر اینکه در جنگ هسته‌ای نمیتوان پیروز شد و هرگز نباید چنین جنگی باشد و همچنین از تعهد آنها برای مشارکت در گفتگوی کنترل تسلیحاتی استقبال میکنم.

دبیرکل سازمان ملل همچنین به طرفین پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای، اجرای آن را تبریک گفت و اشاره کرد که این توافق "بیانگر نگرانی‌های مشروع بسیاری از کشورها درباره خطر موجودی از جانب تسلیحات هسته‌ای" است. گوترش همچنین از اعضای پیمان عدم اشاعه هسته‌ای خواست تا گامهایی در مسیر حذف تسلیحات اتمی بردارند. 

در نهم اوت ۱۹۴۵، آمریکا شهر ناگازاکی ژاپن را با بمب هسته‌ای هدف گرفت. بیش از ۷۳ هزار تن کشته یا بعد از این انفجار مفقود شدند و بعدا ۳۵ هزار تن هم از تشعشعات رادیواکتیو یا جراحت‌ها جان باختند. این دومین و آخرین بمباران اتمی یک شهر در تاریخ بشریت، بعد از بمباران اول بود که در هیروشیما، تنها سه روز پیش از ناگازاکی رخ داد. / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کنترل تسلیحاتی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۹۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح