Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، منوچهر صهبایی‌فر، پیرامون ساختار غلط تحصیلات تکمیلی رشتۀ موسیقی در ایران و نحوۀ نادرست پذیرش افراد در کنکور این رشته، نکاتی را مطرح کرد.
 
رهبر ارکستر سمفونیک تهران در برنامه «سلام تهران» که ۱۸ مرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، با اشاره به سیستم غلط تحصیلات تکمیلی رشتۀ موسیقی در ایران، یادآور شد: اینکه فارغ‌التحصیلان موسیقی در هنرستان برای ادامۀ تحصیل وارد دانشگاه شوند، سیستم اشتباهی در کشور ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه محلی برای پژوهش و مسائل تحقیقاتی موسیقی و علوم نظری است. ما در ایران مدرسه عالی موسیقی نداریم تا افراد پس از گذراندن دورۀ ابتدایی و متوسطۀ تحصیلات موسیقی وارد آن شوند و تحصیلات خود را ادامه دهد. افراد پس از تحصیل در دانشگاه، پژوهشگر موسیقی می‌شوند نه یک موسیقی‌دان. این دو با هم تفاوت دارند.

«منوچهر صهبایی‌فر» در «میز موسیقی» این برنامه دربارۀ سطح داوطلبین پذیرفته شده در آزمون کتبی کنکور موسیقی، گفت: من چند دوره عضو هیئت ژوری امتحان عملی پذیرفته‌شدگان در کنکور موسیقی و از نزدیک شاهد مشکلات موجود در این سیستم بودم. عده‌ای از این پذیرفته‌شدگان در آزمون کتبی، دیپلم دبیرستان و یا کارشناسی رشته‌های دیگر را دارند و می‌خواهند در رشتۀ موسیقی ادامه تحصیل دهند. ساز زدن این افراد در آزمون عملی، خیلی ابتدایی است. در کنار این‌ها یک فارغ‌التحصیل هنرستان می‌آید که شش سال در آنجا ساز زده و قبل از آن هم حدود شش تا هشت سال سابقه نواختن ساز داشته است. این دو گروه با هم تفاوت بسیاری دارند.

او با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما نداشتن مدرسه عالی موسیقی برای ادامه تحصیل فارغ‌التحصیلان رشته موسیقی هنرستان‌هاست، اظهار کرد: افرادی که در دبیرستان و سایر رشته‌ها درس خواندند، رتبه‌های تک رقمی و برتر کنکور کتبی موسیقی را دارند اما نواختن ساز را بلد نیستند. کسی که در هنرستان درس خوانده تبحر بالایی در نواختن ساز دارد اما رتبه‌‌اش چهار رقمی شده است. سنجیدن این دو در کنار هم صحیح نیست. دانشگاه جای کسانی است که اطلاعاتی حداقلی از موسیقی دارند و برای پژوهش علوم نظری این هنر، رشتۀ موسیقی را انتخاب می‌کنند. مشکل اصلی ما نداشتن مدرسه عالی موسیقی برای ادامه تحصیل فارغ‌التحصیلان رشته موسیقی هنرستان‌هاست.

رهبر ارکستر سمفونیک در پایان با اشاره به اقداماتی که باید در دولت سیزدهم برای بهبود وضعیت موسیقی انجام شود، تأکید کرد: بایستی در ایران، مدرسه عالی موسیقی تاسیس شود. دانشگاه جای تدریس ساز نیست کمااینکه اساتید خوبی هم برای این موضوع در دانشگاه‌ها نداریم. امروزه ارکسترهای ما نیاز به یک رهبر و مدیر هنری دائمی که صادق و مسئولیت‌پذیر و مطلع باشد، دارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه پژوهش ایران موسیقی دان رهبر ارکستر سمفونیک برنامه سلام تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۹۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد

فرشید کرمی در جلسه هماهنگی ویژه مهارت آموزی رشته های ورزشی با محوریت طرح شنا در استان گفت: این طرح در راستای شادابی و نشاط برای چهار هزار و ۳۱۳ دانش آموزان پایه ششم ابتدایی از هشتم اردیبهشت ماه در استان اجرا می‌شود.   معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش استان با بیان اینکه آیین افتتاح این طرح از هشتم اردیبهشت برای ۲۳ مدرسه ابتدایی دخترانه و پسرانه در شهرستان بویراحمد رسما آغاز می شود گفت: طبق برنامه زمانبندی شده این طرح با همکاری مدیران و معلمان تربیت بدنی در ۱۰ جلسه برای هر دانش آموز پیش بینی شده و در پایان طرح گواهی مهارت شنا داده خواهد شد.   همچنین مهدی یزدان منش رئیس اداره تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی نیز گفت: در طرح مهارت آموزی رشته های ورزشی دوره دوم ابتدایی دانش آموزان پایه های چهارم، پنجم و ششم به ترتیب رشته های ورزشی طناب زنی، تنیس و روی میز، شنا و دوومیدانی را آموزش می‌بینند. باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • اجرای طرح شنا برای ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود