Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@10:21:22 GMT

نوشیدن قهوه برای قلب مضر است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۱۰۸۵

نوشیدن قهوه برای قلب مضر است؟

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیسن نت، طی چندین دهه گذشته پزشکان به کسانی که از مشکل نامنظمی ضربان قلب رنج می بردند توصیه می‌کردند که از نوشیدن قهوه خودداری کنند زیرا گمان می‌کردند قهوه موجب بالا رفتن ضربان قلب می شود اما مشاهدات جدید که در سطح گسترده انجام شده، نشان داده است که اکثر افراد می‌توانند قهوه را در صبحانه و یا بعد از ظهر وارد رژیم غذایی خود کرده و بدون نگرانی، از مصرف آن لذت ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تحقیقات مصرف کافئین خطر ابتلا به آریتمی ( بی نظمی سرعت و ریتم ضربان قلب ) را در اکثر افراد افزایش نمی‌­دهد.

یکی از پزشکان مطرح قلب و عروق در این تحقیقات بیان کرد: هیچ مدرکی برای توصیه گسترده جهت جلوگیری از مصرف قهوه یا کافئین مشاهده نکردیم. کافئین در برخی افراد می‌تواند محرکشان باشد.

طبق نتایج برخی مطالعات انجام شده، به این نکته دست یافته­‌اند که نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه ممکن است به طور متوسط خطر آریتمی یعنی نامنظم بودن ضربان قلب را تا ۳ درصد کاهش دهد.

یکی دیگر از محققان تصریح کرد: اکثر افراد می توانند از نوشیدن قهوه لذت ببرند و ممکن است در مواقعی مصرف کافئین به کاهش خطر ابتلای آنها کمک کند و موثر باشد.  

 قهوه یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی‌­های جهان است، اما شناخته شدن آن به عنوان یک ماده محرک، بسیاری از پزشکان را بر آن داشته که بیماران قلبی را از مصرف قهوه هشدار داده و آنها را از مصرف آن منع کنند.

در این تحقیق حدود ۳۰۰ هزار نفر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌­اند؛ از این جمعیت تنها حدود ۱۷ هزار نفر در طول پی گیری تحقیق متوسط ۴ - ۵ سال دچار آریتمی قلبی شدند.

نتیجه ­حاصله آن شد که حتی در مواردی با در نظر گرفتن فاکتورهای ژنتیکی که ممکن است مصرف کافئین در افزایش متابولیسم افراد اثرگذار باشد، هیچ ارتباطی بین کافئین و اختلالات ریتم ضربان قلب وجود ندارد.

البته گروهی از محققان این تحقیق اعلام کردند که هیچ مدرکی مبنی بر این که آنهایی که قهوه بیشتری مصرف کرده­‌اند بیشتر در معرض افزایش خطر ابتلاء به آریتمی هستند، مشاهده نشده است. این نکته را یک مسئله غیرقابل اثبات دانستند که "مصرف کافئین خطر ابتلا به آریتمی را افزایش می‌دهد."

با این حال در این تحقیق در مورد فواید محافظتی کافئین صحبت شده ­است. طبق گفته یکی از محققان باید توجه داشت این اثر نیز بسیار اندک است، باید توجه داشت که مصرف کافئین شاید باعث آریتمی نشود اما در برابر آن هم محافظت نمی­‌کند.

در متن این بررسی به این نکته اشاره شده است که قهوه اثرات ضد التهابی دارد. این مسئله هم به خوبی عیان شده است که التهاب می‌تواند در بروز مشکلات ریتم ضربان قلب نقش داشته باشد. همچنین ممکن است این امر هم موثر باشد که کافئین به برخی افراد انگیزه بیشتری می­‌دهد تا از نظر جسمی تحرک بیشتری داشته باشند که نتیجه این امر خطر ابتلا به آریتمی را کاهش می‌دهد.

این امر با ساز و کارهای مختلف دیگر مرتبط باشد که در این پژوهش به آن پرداخته نشده است.

در این تحقیق بیان شده است: بعضی افراد به مصرف قهوه و کافئین واکنش خوبی نشان نمی‌دهند و مصرف این ماده توسط این افراد جای نگرانی دارد و باید این امر را جدی گرفت.

اگر شخص متوجه شود که با مصرف قهوه و کافئین علائم آریتمی (نامنظمی ضربان قلب) در او  بروز پیدا می‌کند یک مسئله شخصی و درونی است و اگر تپش قلب نامنظم خود را در اثر مصرف کافئین بداند، نمی‌توان به صراحت گفت که مصرف قهوه خود را محدود کند، البته می‌توان این اطمینان خاطر را هم داد که مصرف معقول و به اندازه قهوه، افراد را بیشتر در معرض اختلالات ریتم و سرعت ضربان قلب قرار نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید 

باید‌ها و نباید‌های مصرف قهوه در افراد مختلف

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قهوه ضربان قلب آریتمی قلبی مصرف کافئین مصرف قهوه ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۱۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • مهم ترین نکات برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا چیست؟
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • طراحی ضربان‌ساز قلبی که تا ۳۰۰ سال در بدن کار می‌کند!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟