Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، اعضای کانون تفکرآب دانشگاه یزد پس از ده‌ها ساعت بحث‌های کارشناسی با حضور مسئولان، کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و صاحب‌نظران و هم‌چنین متخصصان مختلف و با توجه به نتایج مطالعاتی که تاکنون در این منطقه انجام شده، با انتشار بیانیه‌ای در خصوص صدور هرگونه پروانه بهره برداری از معدن مس دره‌زرشک، مخالفت خود را اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دبیرخانه این کانون‌ اعلام کرد: از آنجایی که در گذشته فعالیت‌های معدنی بدون رعایت الزامات زیست‌محیطی علی رغم رونق اقتصادی برای استان یزد، تاثیرات جبران ناپذیری بر منابع آب و زمین، محیط زیست، منابع طبیعی و اقتصادی-اجتماعی  وارد کرده است، لذا در آینده در صورت افزایش بهره‌برداری از معادن بدون این ملاحظات، حیات استان یزد با خطرات جدی مواجه خواهد شد.

کانون تفکر دانشگاه یزد اعلام کرده بر اساس گزارشها و بررسی های انجام شده طرح معدن مس دره‌زرشک نیز از این امر مستثنی نیست بلکه با توجه به محل قرارگیری آن دقت چندین برابر را می‌طلبد.

در گزارش کانون به صراحت آمده است، اعضای کانون تفکر آب دانشگاه یزد طی ده‌ها ساعت بحث‌های کارشناسانه با حضور مسئولان، کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و همچنین صاحب‌نظران و متخصصان مختلف و با توجه به نتایج مطالعاتی که تاکنون در منطقه انجام شده، به این نتیجه رسیده‌اند که صدور هرگونه پروانه بهره‌برداری از معدن مس دره‌زرشک، حیات آینده استان یزد را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.

معدن مس دره‌زرشک در منطقه‌ای واقع شده که از لحاظ ویژگی‌های هیدرولوژی و منابع آب، اقلیمی، محیط زیستی، اکولوژی و مسایل اجتماعی و اقتصادی قابل مقایسه با هیچ یک از معادن و مناطق دیگر کشور نیست.

بارندگی بسیار ناچیز در دشت‌های‌های بزرگ یزد-اردکان، تفت-نصرآباد و دهشیر و وابستگی شدید این مناطق به بارش‌های ارتفاعات کم‌وسعت شیرکوه که معدن دره‌زرشک در آن واقع شده و اکوسیستم آسیب‌پذیر منطقه نشان می‌دهد که استان یزد به‌هیچ عنوان بنیه چنین چالش آبی و اکولوژیک بزرگ و مخربی را ندارد.

از جمله دیگر پیامد‌های فعال‌سازی معادن می‌توان به تاثیر در زندگی ساکنان منطقه، تاثیر بر فعالیت‌های کشاورزی، فرهنگ بومی، از بین رفتن ظرفیت‌های ییلاقی و اکوتوریسم و درآمد‌های حاصل از آن در منطقه و همچنین تاثیرات اقتصادی اجتماعی اشاره نمود.

بنابراین، کانون تفکر آب دانشگاه یزد بر این باور است که فعال‌سازی معدن مس دره‌زرشک اثرات و پیامد‌های منفی، جبران‌ناپذیر و تهدیدکننده‌ای به وجود خواهد آورد و این کار را به‌هیچ عنوان به نفع و صلاح منطقه نمی‌داند و با صدور هرگونه پروانه بهره‌برداری از معدن مس دره‌زرشک مخالف است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه یزد محیط زیست آب دانشگاه یزد کانون تفکر استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۱۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز

ایسنا/البرز مدیرکل صمت البرز گفت: حدود هزار نفر در بخش معدن استان مشغول به کار هستند.

محمد انصاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۱ معدن فعال در استان وجود دارد، اظهار کرد: بیشتر معادن استان به مواد معدنی و مصالح ساختمانی از جمله شن، ماسه و سنگ لاشه ساختمانی اختصاص دارد.

وی در پاسخ به اینکه بیشتر معادن البرز در کدام مناطق متمرکز است، گفت: محدوده تهراندشت در شهرستان ساوجبلاغ بیشتر معادن البرز را در خود جای داده است.

این مسئول تصریح کرد: در مجموع چهار میلیارد و ۶۱۰ میلیون ریال سرمایه گذاری در این معادن صورت گرفته و ۹۸۵ نفر هم در آنها مشغول به کار هستند.

مدیر کل صمت البرز با اشاره به پروانه‌های جدیدی که سال گذشته صادر شده، افزود: سال گذشته در مجموع شش فقره پروانه بهره برداری معدن و شش فقره پروانه اکتشاف در استان صادر شده است.

انصاری ابراز کرد: علاوه بر این، سال گذشته صلاحیت هشت معدن به دلیل عدم فعالیت و انجام تعهدات قانونی بهره بردار سلب شده است.

وی با اشاره به وجود تعدادی معدن غیرفعال در استان گفت: در حال حاضر ۳۰ معدن غیرفعال در استان وجود دارد که با برگزاری جلسات مختلف در صدد فعال سازی آنها هستیم.

انصاری افزود: با اولویت برنامه جامع وزارت صمت در راستای توسعه معادن کشور، تمامی ظرفیت‌های معدنی استان مورد توجه قرار خواهند گرفت تا از فرصت‌های اشتغالزایی و توسعه اقتصادی این بخش بهره برداری لازم انجام گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز