Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@03:21:58 GMT

نارسایی قلبی و COVID-19

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۲۴۵۲

می دانیم افرادی که دارای بیماری زمینه ای خاصی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند و نارسایی قلبی، یکی از این بیماری هاست. افراد مبتلا به نارسایی قلبی، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های تنفسی ویروسی قرار دارند.

با وجود اینکه پس از معرفی واکسن COVID-19، شیوع این بیماری کاهش یافته است، افراد مبتلا به نارسایی قلبی و سایر بیماری های پرخطر، همچنان تا حد زیادی در معرض ابتلا به این عفونت باقی می مانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نارسایی قلبی و میزان ابتلا به کرونا

احتمال ابتلا به COVID-19، در افراد مبتلا به یک مشکل قلبی زمینه ای (مانند نارسایی قلبی) در حدود 10 تا 20 درصد بیشتر از افراد سالم است؛ همچنین احتمال تشدید بیماری و مرگ و میر نیز در این گروه از افراد، بالاتر می باشد.

تحقیقات نشان می دهد مرگ و میر در میان افرادی که سابقه نارسایی قلبی داشته و به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده اند، تقریبا دو برابر بیشتر از سایرین است. مدت زمان بستری برای بیماران مبتلا به کرونا و نارسایی قلبی در بیمارستان، نسبت به سایر بیماران حدوداً دو روز بیشتر بوده، و تا دو برابر به تهویه مکانیکی بیشتری نیاز دارند.

 

نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلبی، به بیماری مزمن و پیشرونده ای گفته می شود که با آسیب یا تضعیف عضلات قلب همراه است. ماهیچه های قلبی، در پمپاژ خون غنی از اکسیژن به سراسر بدن نقش دارند. از جمله عواملی که می تواند منجر به نارسایی قلبی شود، بیماری عروق کرونر است که معمولاً به دلیل تجمع رسوبات چربی یا پلاک در رگ های خونی (معروف به تصلب شرایین) ایجاد می گردد.

با تنگ یا مسدود شدن این رگ ها، خون و اکسیژن کافی به عضلات قلب نمی رسد و این امر می تواند سبب آسیب به عضله و نارسایی قلبی شود. در این حالت، قلب سعی می کند با بزرگتر شدن، افزایش حجم عضله یا پمپاژ سریعتر خون، بار اضافی را جبران نماید اما این تغییرات موقتی است. هر یک از این تغییرات جبران کننده برای کاهش پمپاژ و ظرفیت گردش خون، که به آن کسر جهشی و برون ده قلبی نیز گفته می شود، تا جایی ادامه می یابد که خود، صدمه بیشتری به قلب وارد کند.

کمبود اکسیژن در نارسایی قلبی چگونه اتفاق می افتاد؟

کسر جهشی، به میزان خون خارج شده از قلب با هر ضربان، و برون ده قلبی، به میزان خون خارج شده از قلب در طول یک دوره زمانی مشخص (معمولا یک دقیقه) گفته می شود. با کاهش کسر جهشی، برون ده قلب نیز کاهش می یابد. کاهش برون ده قلب می تواند به این معنی باشد که بدن، خون حاوی اکسیژن کمتری نسبت به مقدار مورد نیاز خود دریافت می کند.

این امر ممکن است سبب افت فشار خون و اکسیژن گردد و به سایر ارگان ها مانند کلیه، آسیب برساند. سرانجام، با ایجاد اختلال در عملکرد قلب و بدن، فرد دچار خستگی، مشکلات تنفسی یا علائمی دیگر می شود و در این هنگام به پزشک مراجعه می نماید.

کرونا چگونه بر نارسایی قلبی تأثیر می گذارد؟

COVID-19 می تواند به چند روش مختلف، نارسایی قلبی را تشدید کند:

1_ ایجاد التهاب توسط ویروس کرونا

عفونت های COVID-19، باعث ایجاد التهاب و ترشح سلول های التهابی و سیتوکاین ها (پروتئین های ریز موجود در سیستم ایمنی) می شوند. افزایش شدید سلول های التهابی، می تواند به قلب آسیب برساند و سبب تشدید آسیب قلبی در مبتلایان به نارسایی قلبی گردد.

2_آسیب مستقیم به قلب

ویروس می تواند به طور مستقیم نیز به قلب آسیب برساند. به علاوه، ابتلا به بیماری های شدید ویروسی مانند کرونا، می تواند باعث افزایش بار و فعالیت قلبی گردد. اگر قلب به خوبی کار نکند، ممکن است توانایی تامین نیاز های بدن را در شرایط سخت نداشته باشد.

3_ جهش ویروس کرونای جدید

ویروس کرونای جدید، به طور خاص جذب گیرنده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 (ACE2) شده و از آن طریق وارد سلول می گردد. این گیرنده ها در قلب و عروق وجود دارند، بنابراین ویروس می تواند قلب را تحت تاثیر قرار دهد.

التهاب و افزایش تولید سیتوکاین ها در نتیجه COVID-19، باعث غلیظ شدن خون و سهولت در ایجاد لخته می گردد. لخته شدن خون، مشکلات بیشتری برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی ایجاد می نماید زیرا می تواند گردش خون را مختل کند.

عوارض نارسایی قلبی در مبتلایان به کرونا

افراد مبتلا به نارسایی قلبی، بیشتر در معرض ابتلا به COVID-19 شدید قرار دارند. مطالعه ای نشان می دهد که میزان مرگ و میر بیمارانی که با عفونت COVID-19 در بیمارستان بستری شده اند، در افرادی که از قبل نارسایی قلبی داشته اند، 50% و در افرادی که به این بیماری مبتلا نبوده اند، 10% است. همچنین درمان کرونا می تواند منجر به بروز عوارض جدی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی گردد، زیرا:

1_ تنفس برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی، حتی بدون عفونت COVID-19 نیز دشوار است. با کاهش جریان خون، مایعات در سراسر بدن، از جمله ریه، تجمع می یابند. این امر می تواند سبب کاهش اکسیژن رسانی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی شود. به علاوه، کرونا معمولاً باعث بروز ذات الریه و کاهش اکسیژن رسانی از سلول های ریه به جریان خون می گردد.

2_ از آنجایی که COVID-19 و نارسایی قلبی، برای تنفس و پمپاژ خون مشکل ساز هستند، احتمال نیاز داشتن به تهویه مکانیکی، برای فرد مبتلا به این دو بیماری افزایش می یابد. این مساله ممکن است درست به نظر برسد اما، شواهدی وجود دارد که فشار بالای مورد نیاز در تهویه مکانیکی برای کمک به تنفس، می تواند فشار عروق ریوی را در افراد مبتلا به کرونا، به ویژه افراد دارای نارسایی قلبی افزایش دهد. این امر فشار بیشتری به قلب وارد کرده و به آن آسیب می رساند.

منبع: فردا

کلیدواژه: نارسایی قلبی افراد مبتلا به نارسایی قلبی افراد مبتلا معرض ابتلا نارسایی قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۲۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟

وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

به گزارش مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آن‌ها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آن‌ها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

دیگر خبرها

  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست