Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محسن جعفری عصر دوشنبه در مراسم تجلیل از خبرنگاران فومن با تاکید بر اینکه فعالیت‌ها و تلاش‌های بی وقفه خبرنگاران در طول سال از هیچکس پوشیده نیست، گفت: یاد خاطره همه شهدا به ویژه شهید صارمی که تحت عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است نشان از جایگاه وسیع و بزرگ این شغل است.

فرمانده سپاه ناحیه فومن با بیان اینکه باید تلاش شود در کار خبری به دنبال منافع سیاسی نباشیم و با عدم جانب داری بتوانیم در راستای تولید محتوا درست گام برداریم، اظهار کرد: تنها به دنبال هدف و آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعالیت جناح‌های سیاسی مختلف در کشور، اضافه کرد: تکثر احزاب سیاسی و نگرش‌های سیاسی نباید سبب مانع و اختلاف در بدنه نظام شود.

جعفری با تاکید بر اینکه خبرنگاران باید مشکلات مردم را بتوانند به خوبی انعکاس دهند، افزود: تولید محتوا در فضای مجازی و فعالیت رسانه‌ای به اولویت اصلی کاری بنده در شهرستان فومن تبدیل خواهد شد.

فرمانده سپاه ناحیه فومن با بیان اینکه رسانه‌های وابسته با دروغ پردازی کارکرد نظام را زیر سوال می‌برند، خاطرنشان کرد: با انعکاس اخبار درست داخلی و جلوگیری از جو سازی و حربه‌های رسانه‌ای می‌توان در جنگ نرم پیروز شد.

جعفری با تاکید بر اینکه اهمیت فضای مجازی در عصر حاضر بر هیچکس پوشیده نیست، تصریح کرد: تولید محتوا بر حسب سلایق و نیازهای مخاطب باید شکل بگیرد تا رسانه‌های بیگانه فرصت جولان پیدا نکنند.

وی تأثیر گذاری بر مخاطب، صراحت و شفاف سازی و هدف گذاری مشخص در عرصه رسانه را از عوامل مؤثر در رقابت گفتمان رسانه‌ای جهان دانست و اظهار کرد: برخی از رسانه‌ها با بی انصافی و انتشار اخبار زرد اخلاق رسانه‌ای را زیر پا می‌گذراند.

فرمانده سپاه فومن در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا که بحران جدی در جهان و ایران ایجاد کرده است، گفت: خبرنگاران با فعالیت رسانه‌ای خود نشان دادند که از چه جایگاه مهمی برخوردار هستند.

کد خبر 5277721

منبع: مهر

کلیدواژه: محسن جعفری سپاه قدس گیلان فومن اصحاب رسانه ویروس کرونا محرم 1400 ماه محرم روز خبرنگار شورای شهر آمار کرونا بوشهر واکسن کرونا شیوع کرونا کرمانشاه اردبیل مراسم عزاداری گرگان خطبه های نماز جمعه رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۳۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی

جوین‌وست مولف «چرندنویسی در رسانه‌ها» می‌گوید که در شلوغ بازی‌ها هدف این است که «به جای انتقال یک داستان منسجم، مخاطب با تعداد زیادی داستان، کاملا گیج شود.»

اصطلاح «شلوغ بازی رسانه‌ای» معانی مختلفی دارد؛ جلب کردن توجه رسانه‌ها به یک موضوع خاص، به ویژه زمانی که هدف، جلب نظر عمومی یا ایجاد حاشیه باشد، یا ارائه تصویری نادرست از واقعیت در اخبار و گزارش‌ها برای گمراه کردن مخاطب از جمله دلایل شلوغ بازی رسانه‌ای است. در ادامه برخی از رایج‌ترین دلایل آورده شده است:

جلب توجه: در دنیای شلوغ رسانه‌ها، سازمان‌های خبری همیشه در حال رقابت برای جلب توجه مخاطبان خود هستند. یک راه برای انجام این کار، گزارش اخبار به گونه‌ای است که جنجالی یا هیجان انگیز باشد، حتی اگر کاملاً دقیق نباشد.

افزایش رتبه‌بندی: رسانه‌ها در حال رقابت برای افزایش رتبه‌بندی خود هستند. اخبار جنجالی می‌تواند تعداد بینندگان یا مخاطبان را افزایش دهد، که می‌تواند منجر به افزایش درآمد از طریق تبلیغات شود.

پیشبرد یک دستور کار خاص: برخی از رسانه‌ها از راهبرد شلوغ بازی برای پیشبرد یک دستور کار خاص یا هدفی مشخص شده، مانند حمایت از یک فرد یا جریان خاص یا برای تخریب و سیاه نمایی استفاده می‌کنند.

برای مصون ماندن در مقابل شلوغ بازی‌های رسانه‌ای و کاهش احتمال فریب خوردن، باید اخبار را از منابع خبری معتبر دریافت کنیم، همچنین با بررسی اخبار از منابع مختلف و بسنده نکردن به یک منبع خبری، تصویری کامل از داستان به دست آوریم.

همیشه در خاطر داشته باشیم که نباید اخبار را کورکورانه قبول کرد بلکه محتوای خبری را با دید انتقادی بررسی کرده و جانبداری رسانه‌ای یا عدم دقت تولیدکننده محتوا را نیز در نظر بگیریم. اگر مطلبی یا تصویری در یک خبر مشکوک به نظر می‌رسد، قبل از اشتراک‌گذاری با دیگران، آن را بررسی کنیم.

به عنوان مثال هیاهوی بی‌بی‌سی فارسی در ماجرای نیکا شاکرمی برای القای یک سند دروغ، با توجه به تناقضات گزارش این رسانه، در نهایت رسوایی بی‌بی‌سی را در پی داشت و باعث تمسخر و کاهش اعتبار این رسانه شد.

در سال ۲۰۱۷ نیز دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت ایالات متحده ادعا کرد که رسانه‌ها «دشمن مردم» هستند. این ادعا نمونه‌ای از نحوه استفاده از شلوغ بازی رسانه‌ای برای تضعیف اعتماد به رسانه‌ها و دشوارتر کردن مردم برای دسترسی به اطلاعات دقیق است.

همچنین در سال ۲۰۱۶ یک داستان جعلی در مورد پیتزاگیت، یک حلقه قاچاق جنسی کودکان که توسط مقامات عالی رتبه دموکرات اداره می‌شود، در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. این داستان هیچ پایه و اساسی در واقعیت نداشت، اما به طور گسترده توسط برخی رسانه‌ها به اشتراک گذاشته شد. این داستان نمونه‌ای از نحوه استفاده از شلوغ بازی رسانه‌ای برای انتشار اطلاعات نادرست و گمراه کردن مردم است.

در سال ۲۰۲۰ نیز شیوع COVID-۱۹ منجر به افزایش اطلاعات نادرست و شلوغ بازی رسانه‌ای در مورد ویروس و نحوه انتشار آن شد. برخی از مردم ادعا می‌کردند که این ویروس یک فریب است، در حالی که برخی دیگر بر این باور بودند که توسط دولت چین ایجاد شده است.

این اطلاعات نادرست منجر به سردرگمی و ترس گسترده شد، به نحوی که برخی مردم از اقدامات احتیاطی لازم برای محافظت از خود و دیگران در برابر ویروس خودداری کردند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • جایگاه قضاوت در نظام اسلامی بسیار رفیع است
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران