Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تجارت ایران و افغانستان گفت: برخلاف شایعات مطرح شده در فضای مجازی، تبادل کالاهای تجاری میان ایران و افغانستان برقرار است و شایعاتی مبنی بر صفر شدن تجارت دو کشور صحت ندارد.

وی ادامه داد: در مرز دوغارون فعالیت‌ها به روال سابق ادامه دارد با وجود اینکه در یک ماهه اخیر تردد کامیون‌ها از این مرز ۵۰ درصد کاهش یافته بود در هفته گذشته کمی بهبود یافته و ۱۰ درصد نسبت به هفته قبل افزایش یافته است و در حال حاضر روزانه به طور کلی ۵۰۰ کامیون ورودی و خروجی از این مرز در حال تردد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در خصوص مرز ماهیرود نیز همان شرایط گذشته برقرار است و همچنان قریب به ۵۰ درصد کل تجارت دو کشور از طریق این مرز صورت می‌گیرد. بنابراین در این مرز نیز تقریباً هیچ کامیون متوقف یا درصف غیر معمول نیست و تعداد کامیون‌های خروجی از آن گمرک به طور متوسط بیش از ۵۰۰ دستگاه کامیون تخمین زده می‌شود.

لطیفی بیان کرد: اکنون صرفاً در مرز میلک به دلیل تحولات این روزهای نزدیک این مرز، تردد کامیون‌ها موقتاً متوقف شده است که آن هم پیش بینی می‌شود تا اوایل هفته آینده و عادی شدن اوضاع، میزان تجارت از این مرز نیز به روال سابق بازگردد.

سخنگوی گمرک در پایان اظهار کرد: افغانستان با ۴۱۵ هزار تن به ارزش ۲۵۸ میلیون دلار یکی از مقاصد اصلی کالاهای ایرانی در تیر ماه سال جاری بوده که در این ماه نسبت به تیر ۹۹، با وجود کاهش ۳۷ درصدی در وزن کالاهای ایرانی، ۱۸ درصد ارزش کالاها نسبت به تیرماه سال ۹۹ بیشتر بوده است. همچنین شایان ذکر است که در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰، یک میلیون و ۸۰۱ هزار تن کالا به ارزش ۷۲۸ میلیون دلار به افغانستان صادر شد که با وجود تحولات داخلی در این کشور، افغانستان همچنان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی کشورمان بعد از چین، عراق، امارات و ترکیه است.

کد خبر 5277414

منبع: مهر

کلیدواژه: گمرک ایران صادرات و واردات ترانزیت کالا قیمت دلار مرکز مدیریت راه های کشور اقتصاد آمریکا گمرک ایران نفت خام شاخص کل بورس ویروس کرونا قیمت جهانی نفت قیمت جهانی طلا صرفه جویی در مصرف برق اقتصاد روسیه قیمت مسکن بورس بانک مرکزی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان گفت: ما می‌خواهیم راه چابهار به‌بهره برداری برسد، در این خصوص با استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولین صحبت‌هایی داشتیم.

به گزارش ایسنا، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان که روز گذشته در راس یک هیئت تجاری و اقتصادی به سیستان‌ و بلوچستان سفر کرده، با اشاره به اهداف این سفر اظهار داشت: در سفرهای قبلی که داشتیم به طور تفصیلی در مورد چابهار صحبت کردیم و یکسری توافقات هم داشتیم. ما می‌خواهیم موضوع چابهار صد در صد راه بیفتد. کارهای عملی‌ آن شروع شده است. ما یک هدف تعیین کردیم که ۱۰ میلیارد دلار باید تجارت میان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران باشد. یک سلسله نیازمندی و شرایط برای دو کشور دارد. اگر روال سابق باشد، دو میلیارد دلاری که تجارت بوده، بالاتر نمی‌رود. ولی اگر یک سلسله تشویق‌ها و شرایط بهتر در مرزها ایجاد شود، صادرات ما اضافه خواهد شد و تجارت بیشتری خواهیم داشت.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان همچنین گفت: در خصوص ترانزیت و صادرات از افغانستان و کشورهای مختلف، ما می‌توانیم بهترین راهی که از مدت‌ها قبل در مورد آن بحث می‌شود و کارهای عملی‌اش تا امروز انجام نشده را اجرایی کنیم. ما می‌خواهیم راه چابهار به‌بهره برداری برسد، در این خصوص با استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسئولین صحبت‌هایی داشتیم. ما امید داریم در آینده نزدیک به کمک دوستان این راه درست شود و در این برنامه‌ها هم آقای کاظمی قمی همراه، هم‌نظر و همگام هستند و همیشه ما را در اینگونه موضوعات تشویق می‌کنند و اقدامات را اجرا می‌کنند. من یقین دارم در آینده‌های نزدیک موضوعات به مرحله عمل برسد.

وی در گفت و گو با ایراف در پاسخ به این سوال که در سفر سال گذشته که به چین داشتید در خصوص کمربند-جاده، آیا از کریدور و راه‌های ایران در این نشست صحبت شد؟، گفت: آن مسیر کمی با راه چابهار تفاوت دارد که به نام کریدور واخان است که از افغانستان رد می‌شود. در این موضوع رییس کمیسیون اقتصادی ما با مقامات ایران صحبت داشتند. ایران و افغانستان توافق کردند که ما روی راه واخان کار می‌کنیم. در آینده نزدیک کنفرانسی خواهیم داشت و از طرف چین هم دعوت می‌کنیم. کارهای عملی برگزاری نشست شروع شده است. چون به نفع ایران و افغانستان است و همچنین نزدیک‌ترین راه برای چین است که به خلیج فارس برسد و آنها هم استفاده کنند.

هدف از سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان به استان سیستان و بلوچستان در ایران، تسهیل تجارت و ترانزیت میان ایران و افغانستان گفته شده است. هیئت طالبان برای شرکت در نشست امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی و گفت‌وگو درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی میان دو کشور با محوریت سیستان به ایران سفر کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت