Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:46:55 GMT

خانم‌های باردار یزدی واکسینه می شوند

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۵۳۴۶

خانم‌های باردار یزدی واکسینه می شوند

ایسنا/یزد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: خانم های باردار یزدی ۳۵ سال به بالا در برابر کووید ۱۹ واکسینه می شوند.

دکتر «محمدرضا دهقانی» در این باره گفت: روند واکسیناسیون بانوان باردار با حضور دکتر برکاتی مدیر کل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، معاون درمان دانشگاه و گروه سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن ابراز نگرانی از افزایش ابتلا مادران باردار در موج پنجم کرونا، اظهار کرد: در موج پنجم به دلیل محدودیت در واکسیناسیون خانم های باردار و شرایط خاص این گروه،  ۲۷۷ مادر باردار مبتلا به کرونا در استان یزد شناسایی شدند که از این تعداد ۴۶ نفر در مراکز درمانی بستری شدند.

دهقانی با اشاره به افزایش ابتلا مادران باردار در این موج ادامه داد: طبق بخشنامه ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت، مادران باردار ۳۵ سال به بالا که در سه ماهه دوم به بعد بارداری به سر می برند، در برابر کووید ۱۹ واکسینه می شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: مشخصات این افراد در مراکز بهداشتی وجود دارد و با مراجعه به مرکز می توانند واکسن کرونا را دریافت کنند.

دهقانی گفت: زنان باردار باید اطمینان داشته باشند که تزریق واکسن کرونا از آن ها محافظت می کند و برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند.

این مسوول ضمن توصیه به پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و سربسته و رعایت فاصله فیزیکی با دیگران، اضافه کرد: چنانچه مادران باردار، علائم مشکوک بیماری کرونا داشتند، حتما برای انجام تست تشخیصی به مراکز منتخب سرپایی کرونا (۱۶ ساعته) مراجعه کنند تا در این مراکز توسط پزشکان مجرب، از نظر تمامی علائم و نشانه های بیماری ارزیابی شوند و از آن جا که بیشتر مبتلایان نیاز به درمان های تخصصی ندارند، در صورت طبیعی بودن درجه تب و سطح اکسیژن خون و خفیف بودن علائم، قرنطینه بودن در خانه کافی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: زنان باردار چه واکسینه شده و چه واکسینه نشده باید همچنان اقدامات احتیاطی مانند ماسک زدن، فاصله‌گیری اجتماعی ، شستشوی دست و عدم حضور در اجتماعات و دورهمی ها را رعایت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی واکسن کرونا زنان باردار دانشگاه علوم پزشکی یزد دانشگاه علوم پزشکی مادران باردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۵۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • کمیته امداد تویسرکان از مادران باردار و شیرده حمایت می کند
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد