Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@18:46:46 GMT

درگیری مفصلی در بیماران مبتلا به صدفک

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۶۸۷۴

درگیری مفصلی در بیماران مبتلا به صدفک

یک متخصص روماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس درباره بیماری پسوریازیس گفت: ممکن است افرادی که به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند بین ۵ تا ۳۰ درصد دچار درگیری مفصلی شوند.

به گزارش برنا؛ پسوریازیس یا همان صدفک از بیماری‌های شایع پوستی در ایران هست و حدود ۱ تا ۲ درصد جامعه یعنی حدود ۱/۵ میلیون نفر در ایران به آن مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسوریازیس یا بیماری صدف، بیماری پوستی مزمنی است که خودش را با ضایعات قرمز و ملتهب در پوست نشان می‌دهد. این ضایعات با پوسته‌های نقره ای رنگ پوشانده شده‌اند.

سمانه همایی، متخصص روماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس اعلام کرد: اگر چه در بیشتر بیماران علائم پوستی قبل از علائم مفصلی بروز می‌کند، اما در تعداد بسیار کمی ابتدا پوست و بعد مفصل گرفتار می‌شود.

او اظهار کرد: این بیماری مردان و زنان را به یک نسبت درگیر می‌کند در بزرگسالان بیشتر است، اما کودکان هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

همایی بیان کرد: علت این بیماری به طور کامل شناخته نشده است، ولی ژنتیک نقش بسیار مهمی در ایجاد این بیماری دارد. عوامل محیطی مانند دلهره، جراحی، سیگار، ضربه، هورمون‌ها، عفونت، چاقی، برخی داروها و... می‌توانند در ایجاد این بیماری تاثیرگذار باشند.

او ادامه داد: این بیماری بیشتر پوست سر، ناحیه تناسلی، آرنج ها، زانوها و چین‌های بدن را درگیر می‌کند اما می‌تواند باعث تغییر در ناخن‌ها به صورت شیاردار شدن، حفره‌دارشدن و نیز شکنندگی و پوسته شدن آنها شود.

این متخصص روماتولوژی با اشاره به این مطلب که چرا این بیماری برای روماتولوژیست‌ها مهم است ابراز کرد: این بیماری نه تنها می تواند مفاصل محیطی بدن مثل دست و پا را به چندین شکل مختلف درگیر کند بلکه می تواند باعث ایجاد التهاب در اسکلت محوری مثل ستون فقرات و لگن شود. التهاب در محل اتصال تاندون به استخوان در این بیماری باعث درد در مچ و کف پا می شود.

به گفته وی مشکل دیگری که ممکن است ایجاد گردد، التهاب و قرمزی در چشم‌ها است.

همایی گفت: اگر مبتلا به این بیماری  در خود یا خانواده هستید در صورت بروز هر یک از علائم ذکر شده پزشک خود را در جریان بگذارید و این قضیه بسیار اهمیت دارد چرا که درگیری هر یک از اندام‌های ذکرشده ممکن است نوع درمان بیماری را تا حدی تغییر دهد.

او ادامه داد: بهترین کار برای کنترل این بیماری همکاری نزدیک با پزشک و مصرف به موقع داروها است. همین طور این بیماران می بایست رژیم غذایی سالمی داشته باشند. از خشک شدن پوست خود جلوگیری و از کرم های آبرسان و ضدآفتاب مناسب استفاده کنید.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: به دلیل اینکه این بیماری تا حد زیادی ژنتیکی است نمی‌توان جلوی بروز آن را گرفت، ولی با رعایت عوامل تشدیدکننده می‌توان شدت علائم را کنترل کرد.

همایی اضافه کرد: از آنجایی که ضربه در ایجاد ضایعات پوستی نقش دارد این بیماران باید مراقب باشند به پوستشان ضربه وارد نشود و اگر سیگاری هستند در اسرع وقت سیگار را ترک کنند.

این متخصص روماتولوژی با اشاره به بایدها و نبایدهای تغذیه برای بیماران مبتلا به پسوریازیس گفت: میوه‌هایی از قبیل گیلاس، انواع توت‌، سبزی با برگ‌های سبز، ماهی های غنی از امگا۳ مانند سالمون، ساردین و ..، ادویه‌های حاوی آنتی‌اکسیدان مانند آویشن، مریم گلی، زیره، زنجبیل، روغن‌هایی که برای قلب مفید هستند مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، دانه ها و مغزها، آنتی اکسیدان هایی از قبیل ویتامین C، ویتامینE، ویتامین B۱۲، بتاکاروتن و سلنیوم پیشنهاد می‌شود.

به گفته او خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که تا حد امکان این بیماران باید از آن اجتناب کنند شامل غذاهای فرآوری‌شده شده، چربی‌های موجود در گوشت قرمز، لبنیات، صیفی مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل، مواد غذایی حاوی گلوتن، خانواده مرکبات و الکل است.

همایی گفت:تنها تاثیرات برخی از این غذاها روی بیماری پسوریازیس مورد بررسی قرار گرفته که آن هم به طور ۱۰۰ درصد اثبات نشده است؛ بنابراین هیچ باید و نباید قاطعی برای تغذیه در بیماری پسوریازیس وجود ندارد پس در خوردن هیچ خوراکی حتی مفید افراط نکنید.

او ادامه داد: نکته مهم دیگر در مورد این بیماری اینکه سلول‌های چربی در بدن، پروتئین‌هایی را می‌سازند که خود حالت التهابی ایجاد می کنند پس عجیب نیست که کاهش وزن کمک زیادی به کاهش التهاب و بهبود علائم در این بیماران بکند.

منبع: ایرنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه ایران پوست هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مردان و زنان کودکان ژنتیک خانواده پزشک درمان بیماری رژیم غذایی عضو هیات علمی دانشگاه سیگار تغذیه قلب ویتامین گوشت سیب زمینی مواد غذایی مرکبات الکل کاهش وزن بیماری پسوریازیس متخصص روماتولوژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟