Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@17:18:04 GMT

بیوگرافی سحر دولتشاهی

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۷۰۶۸

بیوگرافی سحر دولتشاهی

کلیات

سحر دولتشاهی متولد ۱۶ مهر ماه سال ۱۳۵۸ در شهر تهران، هنرپیشه سینما، تئاتر و تلویزیون اهل ایران است که فعالیت هنری خود را به صورت جدی از سال ۱۳۸۰ و با بازیگری در تئاتر آغاز کرد و پس از آن در سال ۱۳۸۳ با فیلم سینمایی «فرزند صبح» جلوی دوربین رفت و در سال ۱۳۸۵ نیز با سریال «کتابفروشی هدهد» ساخته مرضیه برومند وارد قاب تلویزیون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سحر دولتشاهی تاکنون توانسته برای بازی در فیلم «عصر یخبندان» در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر و برای بازی در فیلم‌های «عرق سرد» و «چهارراه استانبول» در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به دست بیاورد.

زندگی و ورود به عرصه هنر

سحر دولتشاهی در سال ۱۳۵۸ و در خانواده‌ای پنج نفره در شهر تهران چشم به جهان گشود. پدرش با اینکه مهندس مکانیک بود و بیشتر در عرصه‌های ورزشی فعال بود، اما از علاقمندان به تئاتر بود و دخترش سحر را از همان دوران کودکی به تماشای نمایش‌های تئاتر می‌برد. همین امر سبب شد تا سحر دولتشاهی از هشت سالگی به تئاتر و بازیگری علاقمند شود و از دوره نوجوانی نیز به طور مرتب در کانون پرورشی کودک و نوجوان حضور یابد و تئاتر‌های کودک و نوجوان را دنبال کند. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود، در ابتدا در رشته مهندسی شیمی در دانشگاه پذیرفته شد، اما چون علاقه به نوشتن و هنر داشت، از ادامه تحصیل انصراف داد و سپس در رشته مترجمی فرانسه و ادبیات نمایشی به ادامه تحصیل پرداخت. اگرچه در ابتدا تلاش داشت تا در زمینه نویسندگی پیشرفت کند، اما از همان ابتدای دوران دانشجویی، جذب گروه‌های تئاتر دانشجویی شد و از سال ۱۳۷۹ به بازیگری در عرصه تئاتر پرداخت. اولین تجربه حرفه‌ای او در عرصه تئاتر، بازی در نمایش «نیمروز خواب آلود» به کارگردانی آیت نجفی بود و پس از آن نیز به گروه‌های تئاتر پرچین به رهبری حمید امجد و تئاتر بازی به سرپرستی آتیلا پسیانی پیوست و در کنار بازیگری، دستیاری کارگردان را نیز تجربه کرد. سحر دولتشاهی اندکی بعد برای اولین بار در سال ۱۳۸۳ با فیلم سینمایی «فرزند صبح جلوی» دوربین رفت و در سال ۱۳۸۵ با سریال «کتابفروشی هدهد» نیز وارد قاب تلویزیون شد.

فعالیت‌های هنری و افتخارات

سحر دولتشاهی پس از نخستین تجربه‌های هنری خود، در سال ۱۳۸۴ در فیلم «چهارشنبه سوری» اصغر فرهادی و در سال بعد در فیلم «میم مثل مادر» رسول ملاقلی پور به نقش آفرینی پرداخت، اما در سال ۱۳۸۷ به بازیگری پُرکار بدل شد و در یک سال در پنج فیلم سینمایی «وقتی همه خوابیم»، «فراموشی»، «فرزند صبح»، «طلا و مس» و «شیرین»، در کنار کارگردانان مطرح به بازیگری پرداخت. بازی در فیلم طلا و مس به کارگردانی همایون اسعدیان در سال ۱۳۹۰ برای وی نامزدی جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن از چهاردهمین جشن خانه سینما را در پی داشت و این مقدمه‌ای برای ورود او به عرصه شهرت بود. یک سال بعد با حضور در مجموعه تلویزیونی «مسافران» ساخته رامبد جوان، در تلویزیون نیز خوش درخشید و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. حضور در فیلم‌هایی همچون «دونده زمین»، «متروپل»، «مستانه»، «دلم می‌خواد» و «شکاف»، از تجربه‌های دیگر سحر دولتشاهی پس از حضور در سریال مسافران بود، اما در سال ۱۳۹۳ با بازی در فیلم «عصر یخبندان» به کارگردانی مصطفی کیایی توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر کسب کند. او در سال ۱۳۹۶ نیز در دو فیلم سینمایی «عرق سرد» به کارگردانی سهیل بیرقی و «چهارراه استامبول» ساخته مصطفی کیایی به ایفای نقش پرداخت و توانست برای این نقش آفرینی، برای دومین بار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کند. سحر دولتشاهی از جمله بازیگرانی است که علی رغم حضور در سینما و تلویزیون، با جدیت در عرصه تئاتر به فعالیت مشغول است و تاکنون نقش آفرینی در این عرصه را رها نکرده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سحر دولتشاهی بازیگر زن دوره جشنواره فیلم فجر بهترین بازیگر نقش فیلم سینمایی سحر دولتشاهی بازی در فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۷۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد

پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در آستانه این رویداد هنری در گرگان رونمایی شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از مسؤولان در گرگان رونمایی شد.

این رویداد ملی با حضور هنرمندانی از سراسر کشور و به همت اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی استان، با هدف تبیین ارزش‌های والای انسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

معرفی آثار راه‌یافته به جشنواره ملی تئاتر ایثار

«جلوه‌های ایثار و شهادت در دوران انقلاب و دفاع مقدس»، «جلوه‌های ایثار و شهادت در زندگینامه شهدا، ایثارگران، شهدای محور مقاومت (شهدای مدافع حرم)، شهدای امنیت، سبک زندگی ایثارگرانه و ایثار اجتماعی در دوران معاصر»، «جلوه‌های ایثار و از خودگذشتگی همسران معظم جانبازان، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا در دوره معاصر» و «جلوه‌های ایثار و شهادت در مقاطع مختلف تاریخی به خصوص تاریخ معاصر انقلاب» از مهمترین موضوعات این دوره از جشنواره است.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی در 2 بخش صحنه‌ای و خیابانی از روز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 به مدت 4 روز در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • عکس| جدیدترین عکس سجاد افشاریان در پشت صحنه تئاتر
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • گوینده پیشکسوت رادیو درگذشت + بیوگرافی و علت فوت مسعود اسکویی
  • رابطه دردسرساز سحر دولتشاهی و پیمان معادی خارج از اتاق درمان
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • رابطه دردسرساز سحر دولتشاهی و پیمان معادی خارج از اتاق درمان | این خانم روان درمانگر سریال است یا...؟ | پاشنه آشیل «افعی تهران» | ببینید
  • تصویری باورنکردنی از بهروز افخمی روی ویلچر؛ بیماری افخمی چیست؟