Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرامیداشت یاد فرمانده دلاور گردان عمار شهید مصطفی صدر زاده به همراه جمع خوانی کتاب "اسم تو مصطفاست"

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران و به مناسبت روز گرامیداشت شهدای مدافع حرم، آیین گرامیداشت یاد فرمانده دلاور گردان عمار شهید مصطفی صدرزاده و جمع خوانی کتاب "اسم تو مصطفاست" با حضور مولف اثر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، همزمان با شب اول ماه محرم و روز گرامیداشت شهدای مدافع حرم، آیین گرامیداشت یاد فرمانده دلاور گردان عمار شهید مصطفی صدرزاده با حضور علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمد صدرزاده، پدر شهید؛ سمیه ابراهیم پور، همسر شهید به همراه  نشست جمع خوانی کتاب "اسم تو مصطفاست" با حضور راضیه تجار مولف اثر به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدصدرزاده، پدر شهید گفت:فرزند شهید من بیش از آن بحثی که در زمان جنگ و دفاع از میهن مطرح بود، برای دفاع از دین رفت.

وی ضمن تشکر از خانم تجار به جهت قلم ساده و روان که در نگارش کتاب "اسم تو مصطفاست" بکار برده اند گفت:خانم تجار قلم زیبایی در گفتگو با عروس من خانم سمیه ابراهیم پور که همسر شهید هستند داشته است، خدا را شکر اهل بیتی هستیم و فرزندم در راه اهل بیت جان خود را تقدیم کرد و شهید شد و قطعاً همین موضوع ماندنی است.

در ادامه سمیه ابراهیم پور، همسر شهید مصطفی صدرزاده به بیان خاطرات خود از روزهای نگارش کتاب پرداخت و گفت:از همان روزهای اول که خانم تجار به جهت جمع آوری خاطرات و گرفتن مصاحبه پیش ما می آمد، مصادف شده بود با اوج اتفاقات محله ما، در آن روزها که تازه مصطفی به شهادت رسیده بود، هر روز خبر شهادت یا جانبازی یکی از بچه های محل و دوستان او را می شنیدیم که این خود سبب زنده شدن خاطراتمان می شد.

وی افزود :شهدا در زمان حیات از اولیاالله هستند و خدا را شاکرم که ازدواج با مصطفی را قسمت من کرد، حدود نه سال با جسم خاکی او زندگی کردم و حال حدود 14سال است با یاد و خاطرات او زندگی میکنم.

همسر شهید تصریح کرد:زندگی با مصطفی سراسر محبت خاص و عشق بود، زندگی ما نیز همانند دیگر مردم با پستی و بلندیهایی همراه بود اما ما با  عشق تمام آنها را سپری کردیم و خاطرات نابی در ذهن رقم زدیم.

وی در پایان سخنانش گفت:الحمد الله آقا مصطفی به خواسته اش رسید و عاقبت به خیر شدند و ما هم چیزی بیش از این نمی خواهیم، حال جسم او در کنار ما نیست ولی حضور و عنایت خود آقا مصطفی در این 14سال کمک ما بوده است، امیدوارم امانتی که دستم دادند را جزو یاران امام زمان (عج) تحویل او دهم.

در ادامه نشست راضیه تجار مولف کتاب "اسم تو مصطفاست" گفت:من تا کنون کتابهای زیادی درباره شهدا و زندگی شان نوشته ام، شهید بابایی، علیزاده، محبوبه دانش و..، آنها خود مرا دعوت به نوشتن کرده اند تا با نوشتن کتاب آنها ایدئولوژی، زندگی و خط مشی آنها را ثبت کنم و به رشته تحریر در آوردم و همین امر سبب شیرین شدن راه و مسیر زندگی ام شده است.

وی افزود:از میان تمام شهدا که تا کنون زندگی نامه شان را نوشتم مصطفی صدرزاده زندگی متفاوت داشت، در عین اینکه جوانی فعال، با هوش، با انگیزه، معلم متعهد بود بی نهایت خانواده دوست نیز بوده اند و در عین عشق به خانواده به قد کشیدن فکر میکرد تا  در جهت رسیدن به  هدف بزرگ خود مدافع حرم شد و ترک زن و فرزند و جان خویش نمود و جان فدا کرد و پرواز نمود.

در ادامه نشست جمعی از کتابداران و اعضای کتابخانه های فیروزکوه،ورامین،قدس ،قرچک و تهران به جمع خوانی بخش هایی از کتاب پرداختند .

گفتنی است این نشست به صورت زنده از فضای اسکای روم اداره کتابخانه های عمومی استان تهران به نشانی

 https://www.skyroom.online/ch/tehranplir/farhangi پخش شد. .

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شهداي مدافع حرم کتاب اسم تو مصطفاست کتابخانه های عمومی استان تهران اسم تو مصطفاست جمع خوانی کتاب مصطفی صدرزاده همسر شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۲۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با مقادیر نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شده است برخی از کتابخانه‌ها آن‌ها را از قفسه‌ها حذف کنند. پژوهشگران دانشگاه دلاور (University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان سال‌هاست به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند؛ چراکه قرار گرفتن در معرض آن‌ها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما جلد چرمی کتاب‌ها باعث افزایش سرسام‌آور هزینه تولید کتاب می‌شد. ناشران کتاب به عنوان جایگزین ارزان‌تر چرم، جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود، اما در آن روزگار کسی نمی‌دانست که آرسنیک مورداستفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح می‌دادند که برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله» (Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد که با مخلوط مس و آرسنیک می‌توان رنگ سبز چشم‌نوازی ساخت؛ اما او درنهایت به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع در مهمانی‌های کریسمس، مسمومیت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمومیت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که درنهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آن‌ها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب را با جلد سبز زمردی که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، از دسترس عموم خارج کرد. هرچند آسیب‌های ناشی از آن کتاب‌ها احتمالاً جزئی خواهد بود، اما کتابخانه پیش‌ازاین که دوباره آن‌ها را در قفسه‌ها قرار دهد، آزمایش‌های ایمنی را روی آن‌ها انجام خواهد داد. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفته‌اند: «ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و آزمایشگاهی بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آن‌هاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند».

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با تضعیف علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن بلندمدت در معرض این ماده می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

دیگر رنگ‌های سمی جذاب

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی» (Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین ازجمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

آن‌ها دریافته‌اند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ، حاوی ماده معدنی سینابر (Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

کتاب‌های دارای جلد زرد، حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به‌اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیکی در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آن‌ها را درون پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901370 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • هشدار یمن نسبت به تشدید تنش نظامی آمریکا
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • دلنوشته فرمانده اسبق سپاه امیرالمومنین (ع) همزمان با تفحص پیکر شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده»
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران
  • هدیه ویژه فرمانده سپاه تهران به فرمانده کل ارتش