Web Analytics Made Easy - Statcounter

با غلبه تفکر ارواسیانیسم (و تداوم حضور گروه کنونی حاکم بر کرملین در قدرت)، روابط روسیه و ایران به سمت تعمیق، توسعه و حتی شراکت در برخی موضوعات راهبردی پیش خواهد رفت و متقابلاً در صورت غلبه تفکر‌های مدرنیست و اورآتلانتیست، روابط روسیه با ایران شاهد افول و تنزل خواهد بود.

خبرگزاری میزان - با ترسیم نمودار تحول نگرش روسیۀ پساشوروی به ایران، جابه جایی‌هایی با شدت نوسان گسترده قابل مشاهده است که در یک سوی آن، ایران به مثابه «متحدی مطمئن و قابل اتکا در منطقه و جهان» و «متحدی در برابر دشمان مشترک» و در سوی دیگر به عنوان «تهدید جنوبی و به منزله ابزاری برای تنظیم روابط با غرب» مورد شناسایی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از جلوه‌های عملی این نوسان، در ارائه دو رای متفاوت و مهم در شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال ایران مشاهده می‌شود، مخالفت و وتوی قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت در ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ و موافقت و رای به قطعنامه ضد ایرانی ۱۹۲۹ در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ است.

«ایران در هندسه سیاست خارجی روسیه» عنوان کتابی به قلم محمد شاد است که وی در این اثر کوشیده است تصویری منطبق با واقعیت، از نحوه سیاستگذاری خارجی روسیه در مقابل ایران و عناصر دخیل در شکل‌گیری این سیاست‌ها ارائه دهد. خبرگزاری میزان در نظر دارد هر روز برشی از این کتاب را با خوانندگان خود به اشتراک بگذارد.

 به نظر می‌رسد نمونه آماری ۶۵ نفر انتخاب شده از پنج اندیشکده مهم‌تر روسیه می‌توواند در ارائه حسی نسبتاً نزدیک به واقعیت ادراکی موجود در جامعه نخبگی روسیه در خصوص رابطه با ایران، محققان را یاری کند.
در تفسیر کلی، با چشم‌پوشی از میزان وزن هر یک از اندیشکده‌ها در شکل‌دهی به سیاست ایرانی روسیه به این نتیجه می‌رسیم که جمعیتی حدود چهل درصد از نمونه مورد مطالعه، موافق تعمیق و توسعه روابط عادی با  ایران، ۳۰.۷ درصد موافق پیگیری و تحقق روابط راهبری، ۱۳.۸ درصد مخالف پیگیری و تحقق روابط راهبردی، و در نهایت ۶.۱ درصد مخالف بنیادین توسعه روابط باایران هستند.
در صورت وزن‌دهی به نقش و جایگاه هر یک از اندیشکده‌ها در شکل‌دهی به سیاست خارجی فدراسیون روسیه-همان‌گونه که پیشتر اشاره شد- مؤسسه ریسی با قرار داشتن در نهاد ریاست جمهوری فدراسیون روسیه بالاترین نفوذ را دارد.   بر اساس یافته‌های به دست آمده، ۵۷ درصد از پژوهشران مورد مطالعه در ریسی به لزوم حرکت در مسیر تحقق روابط راهبردی باور دارند و ۳۸ درصد از پژوهشگران نیز دست کم به تعمیق و توسعه روابط عادی با جمهوری اسلامی ایران می‌اندیشند. در نمونه مورد مطالعه در مؤسسه ریسی، پژوهشگری که مخالف توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران باشد یافت نشد.
پس از ریسی، آکادمی علوم روسیه ذیل نهاد ریاست جمهوری تعریف می‌شود و بر اساس یافته‌های به دست آمده، ۶۷ درصد از محققان ایران پژوه در آکادمی علوم روسیه معتقد به لزوم تحقق روابط راهبردی، ۱۶.۵ درصد مخالف راهبردی شدن روابط، و ۱۶.۵ درصد معتقد به ضرورت افزایش سطح مناسبات و روابط عادی با ایران هستند.
مگیمو نظریات حاکم بر بدنه دستگاه سیاست خارجی روسیه را نمایندگی می‌کند. براساس یافته‌های این پژوهش ۵۴ درصد از نمونه آماری مورد مطالعه در مگیمو به لزوم توسعه و تعمیق روابط عادی با ایران علاقه‌مندند و فقط ۸.۵ درصد قاتل به امکان تحقق روابط راهبردی با ایران هستند در مقابل، ۱۲.۵ درصد مخالف امکان تحقق روابط راهبردی‌اند و چهار درصد، مخالف اساسی با توسعه روابط با ایران دارند.
در میان اندیشکده‌های مستقل و غیرحاکمیتی، شورای سیاست خارجی و دفاعی دارای گرایش‌های مدرن و اقتصاد محور در درون گفتمان اوراسیانیستی است که کارنگی را می‌توان در انطباق با گفتمان اوراآتلانتیستی تعریف کرد.   گرچه اندیشکده‌های مستقل (به ویگه اندیشکده‌های غرب‌گرا) نقشی در قالب‌بندی سیاست خارجی روسیه ندارند. مطالعه این اندیشکده می‌تواند به شناخت محقق از جریان‌های هویتی موجود و نظریات این جریان‌ها در خصوص مسئله روابط با ایران یاری رساند.

از جمعیت دارای اثر مرتبط با ایران در اندیشکده شورای سیاست خارجی و دفاعی، پنجاه درصد قائل به لزوم توسعه و تعمیق روابط عادی با ایران هستند؛ ۲۵ درصد موافق پیگیری روابط راهبردی با ایران و ۱۲.۵ درصد مخالف تحقق روابط راهبردی با ایران‌اند. در میان پژوهشگران این اندیشکده، ۱۲.۵ درصد از اساس مخالف حرکت در مسیر توسعه روابط با ایران هستند.
بر اساس یافته‌های این تحقیق که از بررسی دیدگاه‌های پژوهشگرانی که دارای اثر در خصوص موضوع ایران در اندیشکده کارنگی مسکو هستند به دست آمده است، این اندیشکده با ۶۶.۵ درصد مخالفت در مورد امکان تحقق روابط راهبردی و ۳۳.۵ درصد مخالفت در خصوص توسعه روابط عادی میان روسیه و ایران به بیشترین تنزل در جایگاه ایران در سیاست خارجی روسیه رسیده‌اند. بر اساس این یافته‌ها، در میان پژوهشگران کارنگی هیچ فردی به مطلوبیت توسعه روابط راهبردی و حتی توسعه روابط عادی با ایران باور ندارد.
یافته‌های این پژوهش نیز مؤید این گزاره است که با غلبه تفکر ارواسیانیسم (و تداوم حضور گروه کنونی حاکم بر کرملین در قدرت)، روابط روسیه و ایران به سمت تعمیق، توسعه و حتی شراکت در برخی موضوعات راهبردی پیش خواهد رفت و متقابلاً در صورت غلبه تفکر‌های مدرنیست و اورآتلانتیست، روابط روسیه با ایران شاهد افول و تنزل خواهد بود.   بیشتر بخوانید:  حفظ منافع ملی روسیه در برقراری ارتباط با همه نیرو‌های حاضر در خاورمیانه است     انتهای پیام/  برچسب ها: روسیه ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روسیه ایران روابط عادی با ایران تحقق روابط راهبردی سیاست خارجی روسیه توسعه روابط عادی روابط راهبردی روسیه و ایران اساس یافته توسعه روابط ایران هستند ۵ درصد مخالف اندیشکده ها روابط روسیه مورد مطالعه غلبه تفکر بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۴۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق برگزار شد.

در این اجلاس سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به همراه اثیر داوود سلیمان الغریری وزیر تجارت عراق و هیئت همراه با اشاره به پیشرفت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و عراق بر تدوام رفع موانع از جمله در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی، مبادلات مالی و ارزی و تسریع در ساخت پروژه‌های جاده‌ای و راه آهن تاکید کرد، گفت: روابط تجاری ایران و عراق موجب پیوند دو ملت ایران و عراق بوده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ایران همواره خواهان عراقی یکپارچه و پیشرفته است و در این راستا حمایت های لازم را انجام می دهد.

خاندوزی تاکید کرد: ما برای کشور عراق، خواستار کشوری موفق و مستقل هستیم؛ با این وجود برخی کشور‌های ثالث در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند، اما گسترش روابط تجاری میان و عراق برای ما از اهمیتی بالا برخوردار است.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: با توجه به دستاورد‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری فرصت‌های بالایی به ویژه در بخش انرژی و ساختمان برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.

وی به وجود مشکلاتی مانند معوقات پیمانکاران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و افزود: این مشکلات نیازمند پیش‌بینی راهکار‌هایی برای حل‌و فصل این مشکلات است.

وی افزود: کمیته‌های متعددی به دلیل اهمیت موضوعات مشترک برای دو کشور تشکیل شده است تا کار را در زمینه‌های متعددی شامل انرژی مناطق آزاد و بانکی و مالی به صورت تخصصی پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاست‌های صنعتی در برزیل و توصیه‌هایی برای ایران
  • ◄ حرکت قطار انجمن مهندسی دریایی بر ریل پیشرفت
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • فرماندهی واحد، نیاز تحقق توسعه دریامحور است
  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد