Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دریافتند که تجمع پروتئین‌هایی در ناحیه مغز که به‌صورت نامناسب تاخورده‌اند، مشخصه‌ای مشترک در برخی بیماری تخریب کننده عصبی (NDs) است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، در چند دهه گذشته، بیماری‌های عصبی یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در جهان بوده است. محققان در سراسر جهان تلاش زیادی برای درک پاتوژنز بیماری‌های عصبی، که برای توسعه درمان‌های موثر در برابر این بیماری‌های لاعلاج ضروری است، انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، دانش ما در مورد ساز و کار مولکولی اساسی زمینه‌ساز بیماری‌های عصبی هنوز وجود ندارد. گروهی از محققان به تاثیر لیزوزوم در گسترش بیماری پارکینسون پی بردند.

تجمع پروتئین‌هایی در ناحیه مغز که به‌صورت نامناسب تاخورده‌اند، مشخصه‌ای مشترک در برخی بیماری تخریب کننده عصبی (NDs) است. شواهد موجود در مدل‌های سلولی و حیوان، قابلیت انتقال پروتئین‌های مختلف با تاخوردن نامناسب را نشان می‌دهد. در بیماری پارکینسون، دومین بیماری شایع ND، پروتئین‌های α- سینوکلئین (α-syn) که در داخل سلول‌های عصبی فیبریلار جمع شده‌اند، نامناسب تاخورده‌اند که به‌صورت فیبریلی در نرون‌ها جمع می‌شوند.

در سال ۲۰۱۶ تیمی از محققان انستیتو پاستور (پاریس) و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) نشان دادند که فیبر‌های α-syn از طریق تونل‌زنی، از نانولوله‌ها و سلول‌های دهنده به سلول‌های پذیرنده منتقل می‌شوند. آن‌ها همچنین دریافتند که این فیبریل‌ها از طریق TNT در داخل لیزوزوم‌ها منتقل می‌شوند.

چیارا زورزولو، از محققان این پروزه توضیح می‌دهد: «TNT‌ها کانال‌های غشایی مبتنی بر اکتین هستند که اجازه انتقال چندین جزء سلولی از جمله اندامک‌ها را بین سلول‌های دور می‌دهند. لیزوزوم‌ها اندامک‌هایی هستند که معمولاً در تخریب و بازیافت مواد سمی/آسیب دیده سلول‌ها قرار می‌گیرند.»

فیبریل‌های α-syn می‌توانند شکل و نفوذپذیری لیزوزوم را تغییر دهند. پس از این کشف اولیه، محققان اکنون چگونگی مشارکت لیزوزوم‌ها در انتشار α-syn از طریق TNT‌ها را روشن کردند. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی فوق تفکیک‌پذیر، دریافتند که فیبریل α-syn بر مورفولوژی لیزوزوم‌ها تأثیر می‌گذارد و عملکرد آن‌ها را در سلول‌های عصبی مختل می‌کند. این گروه نشان دادند که فیبریل‌های α-syn باعث توزیع محیطی لیزوزوم‌ها می‌شوند؛ بنابراین، نرخ انتقال آن‌ها به سلول‌های همسایه افزایش می‌یابد.

آن‌ها همچنین نشان دادند که فیبریل‌های α-syn می‌توانند غشای لیزوزومی را نفوذپذیر کرده و عملکرد تخریب‌کننده لیزوزوم‌ها را مختل کنند. بنابراین، با اختلال در عملکرد لیزوزومی، فیبریل‌های α-syn تجزیه خود را در لیزوزوم‌ها مسدود می‌کنند و در عوض، به مرکزی برای انتشار آسیب تبدیل می‌شوند.

لازم به ذکر است؛ این کشف به روشن شدن ساز و کار گسترش فیبریل‌های α-syn از طریق TNT کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو پروتئین پارکینسون آلزایمر فیبریل های α syn لیزوزوم ها فیبریل ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور