Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@23:31:32 GMT

اعلام دستورالعمل جديد بازارگرداني

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۶۴۲۸

خبرگزاری آریا- صدور مجوز بازارگردانی در اختیار بورس‌ها قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از سنا، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب تغییرات در دستورالعمل بازارگردانی در جلسه هیئت مدیره سازمان بورس خبر داد و گفت: در این جلسه، مقرر شد صدور مجوز فعالیت بازارگردانی در اختیار بورس‌ها قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، از این پس، بورس‌ها خود مجوز فعالیت بازارگردانی را به بازارگردان‌ها اعطا می‌کنند.
آقای سیدمهدی پارچینی با اشاره به «تعیین طبقات نقدشوندگی» توسط بورس‌ها، افزود: براساس این دستورالعمل جدید، بورس‌ها برای نماد‌های معاملاتی، اقدام به انتشار طبقات نقدشوندگی خواهند کرد و بر اساس شرایط هر طبقه نقدشوندگی، پارامتر‌های بازارگردانی را به عموم اعلام خواهند کرد. این موضوع علاوه بر مشخص کردن حداقل تعهدات برای شروع فعالیت بازارگردانی کمک شایانی در انجام مذاکرات میان تامین‌کننده منابع و بازارگردان می‌کند.
وی «تعدیل تعهدات بازارگردان‌ها» را تغییر سوم در دستورالعمل یادشده خواند و گفت: با افزایش سرمایه در یک نماد، بازارگردان‌ها ملزم خواهند بود پارامتر‌هایی که در زمان انعقاد قرارداد تعیین کرده‌اند را متناسب با افزایش سرمایه، تعدیل کنند.
مدیر نظارت بر بورس‌ها با اشاره به اینکه براساس تغییرات مذکور، بورس‌ها عملکرد بازارگردان‎ها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کنند، تصریح کرد: سقف دریافت کارمزد بازارگردان‌ها از این پس به رتبه‌بندی آن‌ها گره خواهد خورد. بر این اساس، سقف کارمزد قابل دریافت توسط بازارگردان از تامین‌کننده منابع طبق عملکرد آن‌ها تعیین می‌شود. این موضوع، ضمن افزایش رقابت میان بازارگردان‌ها، آن‌ها را تشویق می‌کند تا در کنار بهبود کیفیت فعالیت خود، کارمزد بیشتری را نیز دریافت کنند.
وی «معافیت کارمزد نقل و انتقال» را تغییر پنجم برشمرد و گفت: دارایی‌هایی که به کد بازارگردان از طریق تامین‌کنندگان منابع یا برعکس، منتقل می‌شود از معافیت کارمزدی برخوردار می‌شود.
به گفته پارچینی، گاهی بازارگردان‌ها با مشکل یا مشکلاتی مواجه می‌شوند یا منابع موجود در دسترس آنها، کفاف تعهدات فعلی را نمی‌دهد. به همین دلیل، «اعطای فرصت» در بازبینی دستورالعمل بازارگردانی به تصویب رسید. بر این اساس، بورس‌ها حداکثر تا 10 روزکاری به بازارگردان‌ها فرصت می‌دهند تا تعهدات خود را حداکثر 50 درصد کاهش دهند تا بتوانند طی فرصت اعطا شده، اقدام به برطرف کردن شرایط غیرعادی خود کنند.
وی «تقاضای برگزاری حراج» را تغییر هفتم این دستورالعمل برشمرد و توضیح داد: اگر نمادی با وجود فعالیت بازارگردان، طی 5 روز متوالی با صف خرید یا فروش مواجه شود، بازارگردان می‌تواند تقاضای برگزاری حراج در دامنه 4 برابر نوسان عادی سهم، کند. این یک امتیاز بزرگ برای بازارگردان‌هاست تا با این اقدام سهم را سریع‌تر به تعادل برسانند و شرایط نقدشوندگی را برای آن سهم فراهم کنند.
مدیر نظارت بر بورس‌ها با اشاره به الزام حضور بازارگردان در روز رفع گره معاملاتی سهم، عنوان کرد: اگر سهمی مشمول گره معاملاتی شود، بازارگردان یا بازارگردان‌های فعال آن سهم باید در روز رفع گره معاملاتی حضور داشته باشند. این امر به تعادل در سهم و همچنین نقدشوندگی آن کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازارگردانی فعالیت بازارگردان بازارگردان ها بورس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۶۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه به لحظه با بورس / کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، شاخص کل بورس در ابتدای معاملات امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه با کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۵۸ هزار واحدی ایستاد.

بیشتر بخوانید: وضعیت مطلوب بورس برای سرمایه گذاری در مقایسه با سایر بازارها

شاخص کل هم وزن نیز با کاهش بیش از ۴۰۰ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۵۴۵ واحدی قرار گرفت.

در حال تکمیل...

کد خبر: 1229602 برچسب‌ها بورس

دیگر خبرها

  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل
  • کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل بورس
  • انتخاب شهردار نمونه بر اساس ایجاد درگاه ارتباطی، بازرسی و ارزیابی عملکرد
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • افزایش ۴۲۶ واحدی شاخص کل بورس