Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@20:21:30 GMT

مخالفت نهادهای مغربی با سفر «لاپید» به این کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۶۸۲۶

مخالفت نهادهای مغربی با سفر «لاپید» به این کشور

نهادهای مغربی با سفر «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به این کشور اعلام مخالفت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های فلسطینی،گروه «اقدام ملی به خاطر فلسطین» در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سفر کاملا باطل و مردود و اهانت به مغرب و ملت آن است و موجب ضربه زدن به حقوق ملت مقاوم فلسطین خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است که رویکرد دولت مغرب در عرصه سیاست خارجی و قدم برداشتن در مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، کاملا با مواضع و مسئولیت‌های دولت و ملت مراکش در قبال قضیه فلسطین و امت اسلامی در تضاد است.

جبهه حمایت از فلسطین و مخالفت با عادی‌سازی روابط در مغرب نیز با راه‌اندازی کمپینی در شبکه‌های اجتماعی، ضمن اعلام مخالفت قاطع با سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، خواستار مشارکت فعالان مراکشی در این کمپین شده است.

لاپید قرار است امروز چهارشنبه طی سفری دو روزه راهی مغرب شود.

بعد از امارات متحده عربی، بحرین و سودان، پادشاهی مغرب (مراکش) چهارمین کشوری بود که به قطار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوست. همانند سه کشور قبلی، برقراری روابط دیپلماتیک میان رباط و تل آویو با درخواست و وساطت دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده صورت گرفت.

ترامپ در 10 سپتامبر 2020 در حساب توئیتری خود از شناسایی حاکمیت مغرب بر منطقه صحرای غربی از سوی آمریکا و افتتاح کنسولگری در منطقه یاد شده در آینده نزدیک خبر داد. رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از اعلام این خبر، کنگره را در جریان فروش یک میلیارد دلار سلاح به مغرب قرار داد؛ اقدامی که مشابه و متعاقب برقراری روابط دیپلماتیک میان ابوظبی و تل آویو به وقوع پیوست.

در این میان، نقش عربستان سعودی در میانجی¬گریِ آمریکا جهت برقراری روابط رسمی بین مغرب و رژیم صهیونیستی، یکی از حلقه‌های اصلی و کلیدی محسوب می‌شود که نمی‌توان نسبت به آن بی تفاوت بود. امارات متحده عربی و عربستان سعودی به منظور نشان دادن حمایت خود از عادی‌سازی و پشتیبانی از پادشاهی مغرب، کنسولگری‌های خود را در شهر العیون (در صحرای غربی) افتتاح کردند.

این در حالی است که براساس قطعنامه سازمان ملل متحده، صحراوی‌های ساکن در منطقه صحرای غربی حق تعیین سرنوشت و خودمختاری دارند. 

در سپتامبر 2018، ناصر بوریطه، وزیر خارجه مغرب و نتانیاهو در خلال نشست سالانه مجمع عمومی در سازمان ملل به صورت مخفی با هم دیدار کردند. قبل از توافق‌نامه برقراری روابط دیپلماتیک، سالانه بین 50هزار تا 70هزار جهانگرد یهودی برای برگزاری مراسم‌های دینی به شکل غیرمستقیم به این پادشاهی سفر می‌کردند و علی‌رغم توقف روابط دیپلماتیک میان دو طرف در سال 2000، حجم روابط تجاری بین آن دو در سال‌های 2014 تا 2017 به بیش از 149 میلیون دلار رسیده بود.

براساس نظرسنجی‌ها، بعد از اعلام برقراری روابط دیپلماتیک، 88 درصد از مردم مغرب مخالف این اقدام بوده و نسبت به آن بد بین بودند و 70 درصد از آن‌ها دلیل مخالفت را مساله حل نشده فلسطین ذکر کردند. مقامات مغرب به منظور مدیریت افکار عمومی و آرام کردن اوضاع اعلام کردند موضع این کشور در برابر مساله فلسطین همچنان پایدار و مبتنی بر راهبرد دو کشور است و مغرب نسبت به افتتاح سفارت در اراضی اشغالی متعهد نشده؛ بلکه منظور از عادی سازی ایجاد خطوط پروازی مستقیم و بهبود و تقویت روابط اقتصادی میان طرفین است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برقراری روابط دیپلماتیک رژیم صهیونیستی عادی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند

 لیندسی گراهام سناتور آمریکایی گفت که مایل است به کاخ سفید برای دست‌یابی به «توافقی مخاطره آمیز» در راستای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل کمک کند.

به گزارش ایرنا، این سناتور جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» با بیان اینکه «زمان رو به اتمام است»، از مقامات آمریکا خواست تا وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: «اگر بتوانیم بین عربستان سعودی و [رژیم] اسرائیل به توافقی برسیم، درگیری اعراب و اسرائیل پایان خواهد یافت، برای فلسطینی‌ها امید ایجاد می شود و امنیت را برای اسرائیل فراهم می‌کند.»

گراهام همچنین اظهار کرد که دو بار درباره این موضوع با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا صحبت کرده است و در کنار آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید برای «کمک به آنها در راستای عادی‌سازی [روابط] عربستان سعودی و اسرائیل» کار کرده است.

لیندسی گراهام خطاب به کاخ سفید گفت: «اگر بتوانید این توافق را به دست آورید، فکر می‌کنم از حمایت جمهوری‌خواهان در مجلس سنای ایالات متحده برای معاهده‌ای میان عربستان سعودی و ایالات متحده برخوردار خواهید شد.»

سی‌ان‌ان پیش از این گزارش داده بود که در سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا تماس گرفتند و این گفت‌وگو حدود پنج دقیقه طول کشیده است.

سی‌ان‌ان به نقل از منابع ناشناسی ادعا کرد که مذاکرات عادی‌سازی روابط [عربستان و رژیم صهیونیستی] در این تماس مورد بحث قرار نگرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • اوقات شرعی شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق یاسوج
  • تداوم تظاهرات ضدصهیونیستی مغربی‌ها + فیلم