Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@14:08:18 GMT

آخرین وضعیت صادرات برق با وجود قطعی برق

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۸۷۰۹۴

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ آخرین برنامه زمان بندی قطع برق احتمالی تهران را اعلام کرد.  با توجه به بالا رفتن دمای هوا و افزایش بی سابقه مصرف برق، قطعی برق بسیار محتمل است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مصطفی رجبی مشهدی در جمع خبرنگاران افزود: نیاز کشورمان به تامین برق سبب شد، صادرات برق به عراق متوقف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروز بنابر قراردادهای موجود ۱۳ مگاوات برق به افغانستان صادر شد در حالی که هفته قبل این میزان ۱۰۰ مگاوات بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود ۲ هزار مگاوات صادرات برق داشتیم که امسال به دلیل نیاز داخلی صادرات به ۱۵۰ مگاوات کاهش یافته است.

رجبی مشهدی در باره قیمت تمام شده برق گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده برق با سوخت یارانه‌ای ۱۹۳ تومان برای هر کیلووات ساعت است.

وی ادامه داد: وزارت نیرو اعلام کرده است که اگر صنایع یا هر جای دیگری که نیروگاه کوچکی داشته و برق مازاد داشته باشند، ما آن را به قیمت ۳۸۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت می‌خریم، در حالی که برقی که می‌فروشیم ۸۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است.

۲۰ درصد کمبود سوخت گازوئیل

مدیرعامل شرکت درباره تامین سوخت زمستانی نیروگاه ها افزود: روزانه ۲۳۰ میلیون متر مکعب گاز برای تولید برق مصرف می شود که اگر مدیریت مصرف اعمال  شود، این میزان به ۲۱۰ میلیون متر مکعب کاهش خواهد یافت.

رجبی مشهدی از رایزنی با وزارت نفت برای تامین سوخت زمستانی خبر داد و گفت: تلاش می شود مخازن سوخت گازوئیل و مازوت نیروگاه ها تکمیل شود تا مشکلی نداشته باشیم.

وی افزود: اکنون ۲۰ درصد ظرفیت مخازن گازوئیل نیروگاه ها خالی است که تلاش می شود تا قبل زمستان پُر شوند.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه با اشاره به اینکه در سه تا چهار روز آینده که افزایش دما وجود دارد، باید کاهش مصرف اتفاق بیافتد، افزود: ما در بخش صنایع بیشترین همکاری را داشتیم ولیکن امکان استفاده بیشتر وجود ندارد، زیرا صنایع فولاد در بخش تولید اکسیژن فعال هستند و نمی‌توان بیش‌از این، مصرف برق آنها را کاهش داد.

رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه در صورت ادامه این روند مصرف، مجبور به اعمال خاموشی با ارائه جدول زمانبندی هستیم، خاطرنشان کرد: ما نزدیک به ۲ هزار مگاوات نیاز به صرفه‌جویی داریم؛ البته طبق پیش بینی سازمان هواشناسی از اوایل هفته آینده دما کاهش می‌یابد که سبب رفع بخشی از محدودیت‌ها می‌شود.

وی گفت: از سوی دیگر در بهترین حالت تا ۶۵۰ مگاوات واردات انجام می‌شود چرا که به دلیل خشکسالی کشورهای همسایه نیز با محدودیت تولید مواجه هستند.

سخنگوی صنعت برق افزود: محدودیت‌هایی که در بخش سیمان اعمال شده بود، مرتفع شد و در حال حاضر فعالیت در این صنعت بدون محدودیت در شیفت شب و تا ۷۰ درصد در روز در حال انجام است.

رجبی مشهدی با اشاره به اینکه هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تولید پراکنده در کشور نصب شده که امسال هزار و ۷۰ مگاوات برق تولید کردند ادامه داد: اگر صنایع درخواست استفاده از نیروگاه‌های تولید پراکنده را داشته باشند، وزارت نیرو شرایط استفاده از آن‌ها را تسهیل و اگر در زمان اوج مصرف دچار خاموشی شوند امکان استفاده از شبکه را فراهم خواهیم کرد و مازاد تولید آنها نیز قابل خریداری است.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: افغانستان گاز وزارت نفت زمستان فولاد جدول سازمان هواشناسی واردات خشکسالی سیمان صنعت وزارت نیرو ایران برق زمستان عراق یارانه رجبی مشهدی نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال

مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به مصرف برق ٣٢ هزار مگاواتی سامانه های‌سرمایشی در دوره گرم سال، آن را معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیونی عنوان کرد و گفت: ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود.

به گزارش وزارت نیرو، وی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشور‌های توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

 

به گفته وی، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینر‌های غیرمجاز یا استفاده از کولر‌های گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولیدکنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥٠ مگاوات به کمتر از ٥٠ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکار‌های قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است.

وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨٠٠ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢٠ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزار‌های فنی و اجرایی محدود می‌شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحد‌های حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

دیگر خبرها

  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند در استان قزوین
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌