Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادگاهی در چین امروز (چهارشنبه) یک تبعه کانادایی دیگر را به جاسوسی متهم و به ۱۱ سال حبس محکوم کرده است.

 به نقل از خبرگزاری رویترز، این حکم علیه "مایکل اسپاوور"، تاجر کانادایی از سوی دادگاه چین بر تنش دیپلماتیک بین اوتاوا و پکن می‌افزاید.

این حکم یک روز پس از تایید حکم اعدام برای یک مرد دیگر کانادایی به اتهام قاچاق مواد مخدر صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محکوم شدن این تبعه کانادا در حالی صورت گرفته که وکلای مدیر مالی بازداشت شده شرکت هوآوی در کانادا در حال انجام آخرین تلاش‌هایشان برای متقاعد کردن دادگاه هستند تا او به آمریکا مسترد نشود.

"دومینیک بارتون"، سفیر کانادا در چین گفت: ما به شدیدترین شکل ممکن این محکومیت را که فاقدی شفافیت و عدالت است، محکوم می‌کنیم.

بارتون در پیامی تصویری برای دیپلمات‌ها و خبرنگارانی که در مقابل سفارت کانادا در پکن حضور داشتند، خواستار آزادی اسپاوور و مایکل کووریگ شد که او هم منتظر صدور حکمش است.

سفیر کانادا در چین همچنین گفت، اسپاوور سه پیام برای آن دسته از افرادی که انتظارش هستند، داشت "بابت حمایت‌هایتان متشکرم"، "من روحیه خوبی دارم" و "می‌خواهم به خانه بروم."

دادگاه داندونگ چین همچنین اعلام کرد که ۵۰ هزار یوآن دارایی شخصی اسپاوور هم توقیف شده است. وی با اتمام دوران محکومیتش از چین اخراج می‌شود.

مقام‌های امنیتی چین اسپاوور را دسامبر ۲۰۱۸ و چند روز پس از آن دستگیر کردند که دولت کانادا، منگ وانژو، مدیر مالی هوآوی را در فرودگاه بین‌المللی ونکوور و با درخواست آمریکا بازداشت کرد.

اسپاوور در ژوئن ۲۰۱۹ به جاسوسی متهم شد. دادگاه داندونگ در مارس یک دادگاه یک روزه تشکیل داد و تا امروز منتظر ماند که حکم وی را اعلام کند.

خانواده این تاجر کانادایی در مارس اعلام کرده بودند که اتهامات علیه وی بی‌پایه و اساس و نامفهوم است و علنی نشده است.

در همین حال، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز اتهامات و محکومیت اسپاوور را کاملا غیرقابل قبول و نادرست خواند و در بیانیه‌ای اعلام کرد: بازداشت اسپاوور خودسرانه است و آزادی او اولویت اصلی دولت کاناداست.

وی ادامه داد: حکم اسپاوور پس از دو سال و نیم بازداشت خودسرانه و بدون شفافیت کافی در روند حقوقی و قضایی است و دادگاه او نیز حداقل معیارها را هم که در قوانین بین‌المللی ذکر شده، ندارد. دولت کانادا به کمک کنسولی برای این تاجر و خانواده‌اش ادامه می‌دهد و به دنبال آزادی و بازگرداندن ایمن اوست./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۷۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل

آفتاب‌‌نیوز :

 به گفته افراد مطلع، ایالات متحده و متحدانش نگران هستند که دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت مقامات اسرائیلی را درست در زمانی که این رژیم به توافق آتش‌بس با حماس نزدیک‌تر شده است صادر کند و به ادعای آن‌ها به طور بالقوه توافق را به خطر بیندازد.

به گزارش بلومبرگ، به گفته دو فرد آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، اگر دیوان کیفری بین‌المللی به صدور احکام خود ادامه دهد، اسرائیل از آتش‌بس عقب‌نشینی خواهد کرد. گروه هفت تلاش دیپلماتیکی را برای رساندن این پیام به دادگاه مستقر در لاهه آغاز کرده‌اند.

 به گفته این منابع دیوان کیفری بین‌المللی در حال بررسی حکم‌های بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی و همچنین رهبری حماس به دلیل جنگ در غزه است. نیویورک تایمز پیشتر گزارش داده بود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ممکن است در میان کسانی باشد که هدف دادگاه عالی هستند.

به گفته مقامات آمریکایی، ایالات متحده با این تحقیقات مخالف است و ادعا می‌کند که دیوان کیفری بین المللی در این شرایط صلاحیت قضایی ندارد. دو نفر از این افراد گفتند که شکاف بین اسرائیل و حماس برای آزادی اسرا در هفته‌های اخیر کاهش یافته و اکنون توافق نزدیک است. 

سخنگوی دیوان بین‌المللی کیفری از اظهار نظر خودداری کرد و سخنگویان کاخ سفید بلافاصله در این باره اظهار نظر نکردند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده از رهبران حماس خواسته تا به سرعت در مورد شرایط اسرائیل برای آتش‌بس موقت تصمیم بگیرند. بلینکن روز دوشنبه در یک رویداد ویژه در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض مدعی شد که اسرائیل در پیشنهاد‌هایی که در جریان مذاکرات با میانجیگری قطر و مصر برای آزادی اسرای اسرائیلی در دست حماس ارائه شده است، «بسیار سخاوتمند» بوده است.

نیویورک تایمز روز دوشنبه گزارش داد که اسرائیل آماده پذیرش آزادی ۳۳ اسیر است که از حداقل ۴۰ اسیر در مرحله اول آتش بس جدید کمتر است. حماس گفته است که نمی‌تواند ۴۰ زن، سالخورده یا اسیر بیمار را در ازای آتش‌بس شش هفته‌ای آزاد کند، زیرا اسرای کافی در این شرایط ندارد.

در همین حال متحدان گروه هفت اسرائیل را تحت فشار قرار داده‌اند تا تهاجم به رفح را که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، متوقف کند. یکی از منابع گفت که توافق می‌تواند به پایان دادن به جنگ در غزه کمک کند و حمله به این شهر را متوقف کند.

ایالات متحده و سایر کشور‌های گروه ۷ بار‌ها نتانیاهو را تحت فشار قرار داده‌اند تا برای محافظت از غیرنظامیان در غزه بیشتر تلاش کند و در عین حال متحدان سرسخت او و تامین کنندگان تسلیحات اسرائیل باقی مانده‌اند.

ایالات متحده هرگز یکی از طرفین دیوان کیفری بین‌المللی نبوده است -نهادی که کار خود را در سال ۲۰۰۲ به عنوان «آخرین دادگاه» برای قربانیان نسل کشی، جنایات جنگی و سایر جنایات آغاز کرد. با این حال، جو بایدن تحریم‌های اعمال شده علیه دیوان کیفری بین المللی در دوران دولت ترامپ را لغو کرد و در برخی موارد به ویژه در مورد اتهامات جنایات جنگی روسیه در اوکراین با آن همکاری کرده است.

کریم خان، دادستان ارشد دادگاه، در ماه فوریه گفت که به شدت نگران رفتار نیرو‌های اسرائیلی و همچنین شرایط اسرای اسرائیلی توسط نیرو‌های حماس است. او در آن زمان گفت: «کسانی که از قانون پیروی نمی‌کنند، نباید بعداً وقتی دفتر من طبق دستور خود اقدام می‌کند، شکایت کنند.»

دیوان بین‌المللی کیفری جدا از دیوان بین‌المللی دادگستری، نهاد اصلی قضایی سازمان ملل که نمی‌تواند افراد را محاکمه یا مجازات کند، کار می‌کند. این دادگاه در ژانویه حکم داد که اسرائیل باید برای جلوگیری از کشته شدن یا زخمی شدن فلسطینی‌ها اقدام کند.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه، روز یکشنبه به تمامی هیات‌های اعزامی اسرائیل در سراسر جهان دستور داد تا برای موجی علیه اسرائیل، پس از گزارش‌هایی مبنی بر احکام احتمالی، آماده شوند. او گفت صدور این حکم به نیرو‌های اسرائیل آسیب می‌رساند و «باعث تقویت روحیه سازمان حماس و محور اسلام رادیکال می‌شود که ما علیه آن می‌جنگیم.»

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل
  • وحشت در محافل صهیونیستی بعد از تصمیم ضد اسرائیلی دادگاه لاهه
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  • تلاش لابی‌های صهیونیستی درباره حکم دادگاه لاهه
  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی
  • ترس نتانیاهو از صدور قرار بازداشت در دادگاه بین المللی کیفری
  • ترس نتانیاهو از صدور قرار بازداشت دادگاه بین المللی کیفری
  • نتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت زده است