Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@00:01:19 GMT

راه‌اندازی مرکز نوآوری کویر در استان سمنان

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۰۹۷۷

راه‌اندازی مرکز نوآوری کویر در استان سمنان

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، حسن رهایی بعدازظهر امروز در نشستی با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان اظهار کرد: جهاد دانشگاه به‌نوعی یکی از محصولات جوان محور کشور است و مهم‌ترین سرمایه آن حمایت مقام معظم رهبری و مسؤولان نظام است.

وی ادامه داد: ما مجموعه‌ای چابک، با نیروی کم؛ اما پرتوان و پرانگیزه با تنوعی از اقدامات هستیم که باور و سرمایه ما نیروهای جوانمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان افزود: فاز نخست ایجاد شعبه پژوهشکده رویان در شهرستان مهدی‌شهر با ۹۰ درصد پیشرفت یکی از موارد حوزه پژوهشی بوده که در حال انجام است.

رهایی اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای استفاده از ظرفیت کویر نیز از دیگر اقدامات پیش روی مجموعه جهاد دانشگاهی است که مرکز نوآوری کویر با حمایت استاندار سمنان پیگیری و انشالله راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه نمایندگی خون بند ناف یکی دیگر از مرکزهای پژوهشی جهاد دانشگاهی استان سمنان است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها اهمیت دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان عنوان کرد: از مرداد سال گذشته تا امروز بالغ‌بر ۲۰۰‌ نمونه خونی در استان فریز شده که استان سمنان در این زمینه جز رتبه‌های شاخص کشوری است.

رهایی اظهار کرد: در بحث حوزه آموزشی نیز در قالب مرکز علمی کاربردی و توانمندسازی جامعه هدف اعم جوانان و کارکنان دولت در حال فعالیت هستیم.

وی با بیان اینکه در بحث توانمندسازی، ۳۷۰۰ دوره آموزشی حضوری و غیرحضوری در استان سمنان برگزار کردیم، گفت: در حوزه فناوری نیز با حمایت شخص استاندار، چند مرکز نوآوری استارت خورد، مرکز نوآوری و شکوفایی جوانان استان با همکاری جهاد دانشگاهی و وزارت ورزش و جوانان راه‌اندازی شد و تاکنون ۳۱ رویداد و ۲ استارت اپ در این زمینه برگزار شد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان بیان کرد: اصلاح نژاد دام سبک به‌عنوان یکی از دغدغه‌های استان، طرحی فناورانه از جهاد دانشگاهی بوده که در حال انجام است.

رهایی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین رویکردهای ما در حوزه فرهنگی، گفتمان سازی و گفت‌وگوی اخلاق‌محور است، اضافه کرد: پنج دوره مناظره دانشجویی بسیار خوبی در این حوزه انجام شد که آمادگی داریم در حوزه‌های مختلف دیگر نیز این مهم را گسترش دهیم.

وی تصریح کرد: الگوی ایران مرز پرگهر، با بازدید دانشجویان از پروژه‌ها و طرح‌هایی که توسط نیروهای متخصصین داخلی ساخته شده، در حال انجام است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان گفت: در دستیابی به توسعه بهتر استان، ما ظرفیت‌های بسیار مطلوبی در حوزه جوانان در استان داریم که می‌توانیم کمک‌حال مسؤولان باشیم.

رهایی با بیان اینکه خواهشمندیم پروژه‌هایی که امکان برون‌سپاری را دارد با رویکرد استفاده از ظرفیت جوانان به ما واگذار شود، عنوان کرد: توسعه فعالیت‌های این واحد در سطح استان و تقویت اعتبارات از دیگر تقاضاها و نیازمندی‌های ما است.

جهاد دانشگاهی مجموعه‌ای جوان‌محور و پویا است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان نیز در این دیدار گفت: رویکرد مجموعه جهاد دانشگاهی جوان محور است و همان‌طور که مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب نیز بر استفاده از ظرفیت جوانان تأکید داشتند، مجموعه جهاد دانشگاهی توانسته این مهم را موردتوجه قرار داده و تحقق ببخشد.

حبیب‌الله خجسته‌پور  افزود: روحیه جهادی و استفاده از ظرفیت جوانی باعث شده تا این واحد بسیار خوب عمل کرده و همواره در خدمت توسعه استان باشد.

خجسته پور با بیان اینکه استان سمنان استانی دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشجویان استان، مقوله‌ای است که در اختیار جهاد دانشگاهی قرار دارد تا با برقراری ارتباط دوسویه بتواند هرچه بهتر در جهت انجام فعالیت جهادی، علمی، فرهنگی و اجتماعی گام بردارد و توجه داشته باشید تا در هر زمینه که دانشجویان تمایل داشتند، این افراد را موردحمایت قرار دهید.

وی در ادامه یادآور شد: پژوهشکده رویان، یکی از اقدامات شاخص جهاد دانشگاهی در کشور است که با توجه به دغدغه فرزند آوری در کشور، توسعه این مرکز می‌تواند در کشور راهگشا باشد و نیاز است تا این مهم در استان نیز راه‌اندازی شود.

معاون استاندار سمنان اظهار داشت: ظرفیت علمی موجود در دو دانشگاه علوم پزشکی استان و همچنین ظرفیت بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، می‌تواند در راستای راه‌اندازی مرکز رویان در استان و برای خدمت به هم استانی‌ها به کار گرفته شود.

وی ضعف فرهنگ گفتگو را یکی از دغدغه‌ها در کشور دانست و تصریح کرد: به دلیل ضعف در فرهنگ گفتمان، گاها بعد از بحث و گفتگوها خشونت کلامی ایجاد می‌شود که جهاد دانشگاهی می‌تواند در این حوزه با برگزاری مناظرات دانشجویی در راستای تقویت فرهنگ گفتگو در بین جوانان و جامعه و کاهش خشونت کلامی مؤثر عمل کند.

خجسته پور اذعان کرد: برگزاری جشنواره‌های بومی و محلی بر اساس استعدادها و ظرفیت‌های موجود در استان، از دیگر مواردی است که جهاد دانشگاهی می‌تواند از ظرفیت جوانان و دانشجویان برای ایجاد شور و نشاط استفاده کند.

وی بیان داشت: تأکید ویژه داریم تا دستگاه‌های اجرایی استان امورات برون‌سپاری خود را با اولویت اول، به مجموعه جهاد دانشگاهی استان واگذار کنند تا بتوان بیش از پیش در تمامی حوزه‌ها از ظرفیت جوانان استفاده کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان در پایان با بیان اینکه امید است مجموعه جهاد دانشگاهی استان بتواند در آینده نیز پویا، اکتیو و فعال با استفاده از ظرفیت جوانان خود را به نمایش بگذارد، گفت: موارد تقویت اعتباری و نیازمندی‌های واحد دانشگاهی نیز مورد پیگیری قرار گرفته و در سطح استانی و کشوری، مکاتبات برای گره گشایی از مشکلات این مجموعه انجام می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سمنان نوآوری دانشگاه جوانان مجموعه جهاد دانشگاهی استفاده از ظرفیت ظرفیت جوانان استاندار سمنان مرکز نوآوری راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۰۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کردستان
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش صبح جمعه در فارس برگزار شد
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزگار در استان سمنان
  • آزمون استخدامی آموزش و پرورش با رقابت ۹۴۲۵ داوطلب در گیلان برگزار شد
  • رقابت ۱۶ هزار و ۴۷۱ داوطلب کرمانشاهی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش