Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@22:57:20 GMT

جوابیه شرکت مدیریت منابع آب ایران به یک خبر

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۲۵۳۸

در پی درج خبری با عنوان «با انتقال آب از پشت خنجر خوردیم»، شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران جوابیه‌ای صادر کرد که وفق قانون عینا درج می‌گردد.   به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به امضای محمدرضا عزیزپور، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و روابط عمومی این شرکت رسیده بدین شرح است:   از نظر جغرافیایی حدود ۷۵ درصد کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته است و همچنین علاوه بر این، بروز و تداوم خشکسالی‌های متعدد طی دهه‌های اخیر و کاهش بارش، افزایش دما و وقوع پدیده تغییر اقلیم، عوامل تأثیر گذار بر منابع آب کشور بوده است، به نحوی که وضعیت منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک کشور را با بحران‌های جدی مواجه نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی وضعیت استقرار جمعیت در کشور نیز حاکی از آن است که حدود ۴۵ درصد از جمعیت کشور در حوضه آبریز فلات مرکزی سکونت یافته است که به واسطه محدود بودن منابع آبی در این حوضه، از کمترین سرانه آب تجدیدپذیر در کشور و پایین‌تر از استاندارد‌های جهانی برخوردار است؛ لذا انتقال آب بین حوضه‌ای از راهکار‌های تأمین آب به ویژه تأمین کمبود نیاز‌های شرب و بهداشت برای مناطقی به شمار می‌رود که به لحاظ طبیعی امکان تامین آب مورد نیاز در آن‌ها وجود ندارد.   البته مطابق با معیار‌های تعریف شده در سطح بین المللی، برای انجام طرح‌های انتقال بین حوضه ای، رعایت تمامی ملاحظات زیست محیطی، رعایت عدالت در مبدا و مقصد، حصول اطمینان از انجام اقدامات مربوط به صرفه جویی و مدیریت تقاضا در حوضه مقصد و نیز در نظر گرفتن منافع و همچنین اخذ مجوز تخصیص آب، مجوز زیست محیطی و مجوز از شورای عالی آب الزامی می‌باشد که در خصوص تمامی طرح‌های انتقال آب بین حوضه ای، این الزامات رعایت شده است. گفتنی است حسب سیاست گذاری وزارت نیرو، اجرای طرح‌های انتقال آب بین حوض‌های جدید فقط برای تأمین کمبود آب نیاز‌های شرب و بهداشت حوضه مقصد پس از اعمال راهکار‌های عملیاتی مدیریت مصرف خواهد بود.   از جمله طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای و در دست بهره برداری می‌توان به انتقال آب از سد‌های لار و طالقان به استان تهران برای تامین کمبود آب شرب، طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود برای تامین کمبود آب شرب مورد نیاز استان قم، طرح انتقال آب از سد کوثر به استان خوزستان (خط محرم) در کنار انتقال به استان‌های فارس، هرمزگان و بوشهر آن هم برای کمبود نیاز شرب اشاره نمود.   طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به مراکز جمعیتی فلات مرکزی و با هدف تامین نیاز شرب نیز از دسته طرح‌های ضروری یاد شده می‌باشد که همگی پس از اخذ مجوز‌های قانونی مربوطه مثل مجوز تخصیمی آب، مجوز سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین مجوز شورای عالی آب طراحی و اجرا و با در حال بهره برداری می‌باشند.   ذکر این نکته ضروری است که مجموع منابع آب یک حوضه‌ی آبریز که به طور معمول در بر گیرنده تعدادی از استان‌ها به عنوان ذینفعان حوضه آبریز هستند، محدود بوده در حالی که میزان نیاز‌ها و درخواست‌هایی که از سوی این استان‌ها مطرح می‌شود، اغلب بسیار بیش از منابع آب محدود حوضه می‌باشد. بنابر این موضوع تخصیص آب در حوضه‌های آبریز در واقع موضوعی با ماهیت توزیع منابع محدود بین مصرف کنندگان و متقاضیان می‌باشد.   خاطر نشان می‌نماید رویکرد اصلی دولت دوازدهم و وزارت نیرو در سیاست گذاری بخش آب کشور، عمدتا رویکرد مدیریت تقاضا بوده و بر این اساس با پیگیری‌های وزارت نیرو، کارگروه ملی سازگاری با کم آبی از اسفند ماه سال ۱۳۹۶ تشکیل و با برگزاری جلسات متعدد تخصصی و کارشناسی در کارگروه ملی و کمیته‌های تخصصی ذیل کارگروه در سطوح ملی و استانی، تلاش گسترده‌ای برای استفاده از حداکثر ظرفیت نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی مختلف برای مدیریت بهینه منابع آب محدود حوضه‌های آبریز کشور در شرایط کم آبی شکل گرفته است که این تلاش‌ها همچنان ادامه دارد. شایان ذکر است در خصوص موضوع انتقال آب از سرشاخه‌های کارون نیز وفق روال ارائه شده در بند‌های قبل برای طرح‌های انتقال آب بین حرفه‌ای عمل شده و حسب تصمیمات شورای عالی آب در این زمینه اقدام خواهد شد.
خاطرنشان می‌نماید مشکلات آبی استان خوزستان دارای ابعاد مختلف و پیچیده‌ای بوده و زمینه‌های مختلف از جمله وقوع خشکسالی، مدیریت کشاورزی، مسایل اقتصادی و معیشتی، جنبه‌های فرهنگی و مسایل متنوع دیگر در این امر دخیل هستند و نسبت دادن کلیه مشکل کمی و کیفی آب در استان به طرح‌های انتقال آب صحیح نمی‌باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم جوابیه شرکت مدیریت منابع آب ایران خوزستان انتقال آب علیرضا جاوید علیرضا زاکانی محمد مخبر غلامحسین اسماعیلی محرم شب های محرم طرح های انتقال آب انتقال آب بین انتقال آب بین حوضه ای منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان

وحید حسیبی مدیر منابع آب رفسنجان در جلسه حفاظت از منابع آب این شهرستان که به ریاست فرماندار و با حضور معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری، معاون دادستان و جمعی از مسئولین مربوطه برگزار شد، گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سامانه بارشی که قرار است نیمه هفته جاری وارد شهرستان شود و البته برای مدیریت توأمان آب و برق؛ چاه موتور‌های کشاورزی رفسنجان تا ۶ صبح روز ۱۶ اردیبهشت ماه تعطیل خواهند شد.

 وی افزود: بایستی از منابع آب زیرزمینی حفاظت کنیم و اجازه ندهیم نسل آینده با بحران کم آبی و بی آبی مواجه شود.

حسین رضایی فرماندار شهرستان رفسنجان نیز در این خصوص گفت: با توجه به بارش‌های خوب روز‌های گذشته و نیز نظرات علمی کارشناسان پژوهشکده پسته ایران که آبیاری درختان پسته با توجه به مرحله رشدی درختان و احتمال بارندگی در روز‌های آینده و افزایش رطوبت هوا باعث ریزش گل، خوشه و تشدید عارضه لکه پوستی استخوانی (عارضه کشمشو) می‌شود؛ لذا در جلسه کارگروه شهرستانی سازگاری با کم آبی با پیشنهاد خاموشی یک هفته‌ای برای اجرای مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی موافقت شد.

 وی افزود: طبق نظر کارشناسان پژهشکده پسته ایران و مدیریت جهاد کشاورزی توصیه می‌شود در صورت بالا بودن میزان بارش‌ها تا چند روز پس از بارندگی، برای کاهش خسارت به محصول علاوه بر آبیاری نکردن از هرگونه محلول پاشی و سمپاشی تا کاهش رطوبت خوداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • برگزاری نشست تعاملی مدیران شرکت ملی انتقال گاز ایران و مخابرات منطقه خوزستان