Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@05:14:12 GMT

چرا سوم محرم منسوب به حضرت رقیه (س) است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۲۷۸۹

چرا سوم محرم منسوب به حضرت رقیه (س) است؟

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت رقیه (س) دختر امام حسین (ع) در واقعه عاشورا سه سال سن داشتند که بعد از شهادت پدر و یارانش در عصر عاشورا، به همراه دیگر زنان بنی‌هاشم توسط سپاه یزید به اسیری رفتند و در روز سوم یا پنجم صفر سال ۶۱ هجری قمری در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفتند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید نام‌گذاری روز سوم محرم به نام این دختر کوچک و با کرامت به این انگیزه بوده که در گرماگرم عزاداری دهه اول، از مظلومیت او یاد می شود.

حضرت رقیه (س) الگوی تربیت صحیح است، با تدبر در جملات کوتاهی که او هنگام دیدن سر بریده پدر به زبان آورده به‌خوبی می‌توان دریافت که این کودک از چه معرفت والایی برخوردار بوده است در برخی منابع از رقیه با نام فاطمه کوچک اسم برده‌اند .

حضت رقیه (س) در صحرا کربلا حضور داشتند و در عصر عاشورا همراه با دیگر اعضای خانواده امام و دیگر یاران به اسارت برده شدند و در خرابه شام وقتی برای پدرشان اباعبدالله (ع) گریه می کردند یزیدیان سر پدر را در صندوقچه ای برای او آوردند و ناز پرورده امام در کنار سر پدرش تاب نیاورد به او پیوست.

نقش موثر حضرت رقیه(س) در واقعه کربلا

جریان کربلا محدود به واقعه عاشورا نیست؛ چراکه پس از آن با ادامه حرکت کاروان اسرا، مبارزه خاندان اهل بیت با یزید همچنان ادامه داشت ، ادامه نهضت حسینی را می‌توان از خطبه‌های غرای امام سجاد (ع) تا نقش بیدارگری حضرت زینب(س) در شهرهای بزرگی چون کوفه و شام دانست. چه بسیار مسیحیان و یهودیانی که به وسیله کاروان اسرا مسلمان شدند و از همه پررنگ‌تر آن که، خانواده یزید و غلامانش با دیدن اهل بیت پیامبر (ص) در اسارت از او بیزاری جستند و جزء محبین خاندان عصمت و طهارت شدند.

حضرت رقیه در سال ۵۷ هجری قمری متولد شدند درباره تاریخ تولد حضرت رقیه در منابع مختلف روایات متعددی آمده است در برخی روایات تاریخ تولد حضرت رقیه ۱۷ شعبان و در برخی دیگر ۲۳ شعبان ذکر شده است، حضرت رقیه (س) دختر خردسال سه ساله حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در روز عاشورا در کربلا حضور داشت و شاهد آن مصیبت‌های عظیم بود و در مقاتل نیز به چگونگی آنچه بر سر این کودک خردسال آمد می‌پردازند. 

براساس نوشته‌های بعضی کتاب‌های تاریخی، نام مادر حضرت رقیه (س)، امّ اسحاق است که پیش‌تر همسر امام حسن مجتبی (ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن (ع به عقد امام حسین (ع) درآمده است. مادر حضرت رقیه (س) از بانوان بزرگ و با فضیلت اسلام به شمار می‌آید. بنا به گفته شیخ مفید در کتاب الارشاد، کنیه ایشان بنت طلحه است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حضرت رقیه مناسبت های مذهبی محرم ۱۴۰۰ حضرت رقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بقیع صدای گریه می‌آید

بیست و پنجم شوال است و باز از بقیع صدای گریه می‌آید همان جایی که مدفن مردیست که به راستی دریای با عظمت علم و معرفت است.

همان جایی که ائمه هدای جهان اسلام غریب و بدون زائر آرام گرفته اند، همان جایی که مدفن صادق آل محمد مردی از فرزندان حضرت محمد (ص) پیامبر اسلام و احیاگر فقه نبوی است.

 ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق (ع) در زمان حیاتشان با استفاده از شرایط زمانه هزاران شاگرد تربیت و با پایه گذاری مکتب جعفری نقشی تاثیرگذار و بی بدیل در احیا و حفظ شریعت اسلام اجرا کردند.

 امام جعفر صادق (ع) دانشمند بودند، طلایه‌داری که باتربیت هزارن شاگرد در زمینه علم و فقه نبوی احیا کننده دین مبین اسلام بودند و امروز کوچه‌های مدینه داغدار این مرد بزرگ از تبارآل الله است، دانشمندی که به جرم احیای نهضت نبوی به دست حکمرانانی که به بهانه اسلام تکیه بر منبر حضرت محمد (ص) زدند به شهادت رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • چهارمحال و بختیاری سوگوار شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • وداع با پیکر ۲ شهید گمنام در حرم حضرت معصومه(س)
  • تجلیل از دانش آموز وظیفه شناس کوچصفهانی
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا